Kronika půlnoci

By Alexis-Reaper

100K 7.3K 352

Nara zmizela před rokem a od té doby se jí Miran marně snaží najít. Hledání a náhoda ho zavede do jím nikdy n... More

Prolog
1. Poušť
2. Princ
3. Gladiátorské hry
4. Démon pouště
5. Jizva na srdci
6. Snídaně s doktorem
7. Setkání s Miranem
8. Katedrála
9. Doktor
10. Dobrá nálada
11. Pravda
12. Skleněný klub
13. Cizí podoba
14. Konec lhaní
15. Špatné zprávy
16. Dopisy pro přátele
17. První vražda
18. Maskovaný cizinec
19. Nečekané zjištění
20. Veronův příběh
21. ,,Jen vlkodlak.''
22. Stíny elementů
23. Zapoměla
24. Špatný?!
25. Vysvětlení
26. Rvačka
27. Studium
28. Spí v knihovně
29. Raven bere práci vážně
30. Pytel
31. Výslech v pojetí Stínů
32. Mrtvé město
33. Vlčí přízrak
34. Nikdo není dokonalý
35. U Tří vran
36. Setkání Mystika a Verona
37. Černý býk
38. Povolání démona
39. Princ z Kornveru
40. Mág sněhu
41. Těžký výslech
42. Trochu jinak
43. Dvojník
44. Nezvyklé horko
45. Nejlepší kovář na světě
46. Nákresy
47. Přesvědčování o hloupostech
48. Bazar
49. Pláž
50. Manipulace
51. Zmínka o starém známém
52. Královská návštěva
53. Hádka tří bratrů
54. Na večeři
55. Zrada
56. Mrtvý vrah
57. Cizinec
58. Nebezpečný nepřítel
59. Starý hřbitov
60. Starostlivý bratr
61. Špehování
62. Nedorozumění
63. Hadí bratři
64. První příznak
65. Zbraně
66. Doupě
67. Šíp
69. Každý jednou zemře
70. Neodkladná záležitost
71. Slib
72. Informace
73. Loučení
74. Domluva s hadem
75. Na život a na smrt
76. Hlavní bitva
77. Rozloučení s bratrem
Epilog

68. Pohaslá hvězda

958 83 4
By Alexis-Reaper

Vrhla jsem se k Julianovým dveřím a vpadla dovnitř div jsem nespadla na podlahu. Zakňourala jsem jako zbité štěně když mi kotníkem zase projela šílená bolest. Pak jsem pohlédla na Proxima ležícího na stole. Přerývavě dýchal a oči se dívali do jediného místa na stropě. 

,,Proxime," vrhla jsem se ke stolu a zachytila se okraje ,,kamaráde," pohladila jsem ho po vlhkých vlasech a zároveň i po pobledlé tváři. Jeho oči jindy jiskrné barvy hvězd teď byly skoro vyhaslé a a vlasy zrovna tak. 

,,Naro," hlas měl slabí ,,rád tě vidím a vás taky," řekl směrem k ostatním, kteří vešli do domu. Pohlédla jsem na jejich tváře zbavené úsměvu a pak na Juliana, který zavrtěl hlavou. Byla to jasná zpráva a mě po tvářích nekontrolovatelně tekly slzy. Nechtěla jsem přijít o dalšího svého přítele a znovu jsem to měla mít hned před očima. 

,,Prosím," zašeptala jsem směrem k Julianovi, který rezignovaně sklonil zrak a otíral si ruce od krve do plátna. Krev po sobě na čistě bílém plátně zanechávala šmouhy a doktorovi ruce zůstávali víceméně čisté. Pohlédla jsem opět na své přátele, kteří taky měli slzy v očích. Nikdy jsem neviděla nikoho z nich ronit slzy, ale teď dokonce i Mystikovi teď z očí zářil smutek. V otevřených dveřích jsem uviděla svého bratra Verona, který mluvil s nějakým člověkem, který skrýval tvář nejen v kápi ale i ve stínu domu. Připadal mi jako Hrobař a z toho jsem teď měla největší strach. Můj pohled opět poklesl na Proxima. 

Usmíval se jako vždy a zlehka se dotkl mé tváře. ,,Zase se setkáme, slibuju," řekl mi a já ho políbila na ústa. Jendou jsem si slíbili, že pokud se někdy změním na tu temnou bestii bez srdce a svědomí zabije mě on svým světlem. ,,Něco jsem ti před těmi lety slíbil a jsem taky odhodlán to dodržet," zakašlal a já od něj ustoupila, aby se s ním mohli rozloučit i ostatní. Ustoupila jsem ke dveřím a pohlédla na jelena, který se v rohu místnosti zjevil. Mystik se s ním rozloučil jako poslední a poslušně se skloněnou hlavou ustoupil od jelena ze světla. Ten udělal několik pomalých kroků k umírajícímu příteli a poklonil se mu, jejich čela se setkala a jelen se v oslnivé záři rozplynul. Proxim se podíval na nás a pak zavřel oči s s úsměvem na rtech vydechl naposledy. Nemohla jsem se na to dívat a proto nedbaje na bolest v kotníku vyběhla ze dveří. Nevím kam jsem běžela protože jsem měla vidění zastřené slzami, ale nakonec mě mé kroky navedli na vyhlídku. Zachytila jsem se zábradlí a svezla se po něm na zem. Viděla jsem před sebou opět umírat dalšího svého přítele... Nejdříve Nasi, pak málem Miran a Wendigo a teď Proxim. Kolem sebe jsem šířila jen smrt. Kamkoliv jsem přišla vždy někdo zemřel. 

Pomalu přibližující se kroky se zastavili u mě. ,,To nic," zašeptal Veron smířlivým bratrským hlasem ,,zase to bude v pořádku." Ujišťoval mě marně. 

,,Proč to tak bolí?" Zavzlykala jsem a nechala se od něj obejmout. Teplo a pocit bezpečí, který mi mohli zajistit jen mí bratři teď nepomohl k tomu abych přestala brečet. 

,,Temné pocity se občas vloudí bez pozvání a není lehké se s tím vypořádat sám," vysvětloval se vší vlídností a něhou. Měla jsem pocit, že to já jsem vina za Proximovu smrt a chtěla jsem to odčinit. Jak bych si však pomohla sebevraždou? Jediné jak to mohu odčinit je pomstít jeho smrt. Bastian za to bude pykat, zazněl temný hlas v mé hlavě někde z hloubi mého podvědomí. ,,Jsem tady pro tebe a vždycky budu," slíbil mi, ale nijak zvlášť mě to neutěšilo. Hlavu jsem měla zabořenou v jeho rameni a vzlykala jsem dokud mě nevzal do náruče neodnesl zpět do sídla. 

,,Naro," Mi'kail už tam samozřejmě čekal a všichni už o tom zajisté věděli. 

,,Teď jí nech," řekl mu Veron a šel dál. ,,Seženeš prosím Fenrise? Musí se uklidnit a vyspat a to může pouze s jeho kouzly." 

,,Zajisté," přikývl. Veron mě zatímco Mi'k sháněl Fenrise odnesl do mého pokoje a uložil do postele přičemž mi i pomohl z nepotřebných pásů i oděvu zloděje potřísněném krví. Když mi sundával boty zaskučela jsem bolestí jako raněné zvíře a zprudka se posadila. 

Veron se na mě podíval s otázkou v očích, kterou záhy vyslovil nahlas. ,,Co se děje?" 

,,Hrozně mě bolí noha," řekla jsem mezi vzlyky. Bratr pomalu přikývl a pečlivě rozepnul všechny přezky, které mi botu drželi pevně připevněnou k noze. Opatrně stáhl jak botu tak i ponožku a zatvářil se dost kysele. ,,Co je?" Při pohledu na jeho výraz mi přeběhl mráz po zádech. 

,,Máš dost ošklivě vyvrtnutý kotník," konstatoval a jeho borovicově zelené oči se podívali do těch mých. Barva jeho očí měla o stupeň nebo dva tmavší odstín než ty mé, ale ty jeho byly překrásné a tvořili dokonalý kontrast s jeho bílými vlasy a překrásnou tváří. Těžko uvěřit, že je mu 32 let. ,,Jak se ti to stalo?" 

,,Neviděla jsem stůl když jsem utíkala." 

Veron zavrtěl hlavou a opatrně mi odhrnul vlasy z očí. ,,Podle toho co vidím nějaký čas běhat nebudeš," pronesl mírumilovně. Zvedla jsem nohu a dala mu za pravdu. Kotník jsem měla nateklý jakoby mě poštípalo hejno vos a lehce namodralý. Lehce jsem se pousmála, ve stejnou chvíli se otevřeli dveře a dovnitř vkročil Fenris se soucitným výrazem. 

,,Ahoj," pozdravil je oba. 

,,Ahoj," oplatila jsem mu hlasitý pozdrav a Veron pouze přikývl a následně vstal, aby něco Fenrisovi zašeptal. Když s tím Fen souhlasil Veron mě ještě políbil na čelo a pak nás nechal osamotě. Pamatuji si, že mi Fenris ošetřil kotník jak to jen šlo a pak mě zřejmě uspal, protože si pak vůbec nic nepamatuji.

Continue Reading

You'll Also Like

152K 3.3K 50
Příběh je INSPIROVÁN!! od anglické autorky Cory Reilly. Hrozně se mi ten nápad/tvorba líbí, takže pokud vám to vadí nebo nějak omezuje, nečtěte to. ...
256K 10.4K 61
Jaké je to mít nitě osudu už předem zpletené a nevědět o tom? Už celá staletí se spekuluje, kdy nastane tento den. Kdy se nejmocnější čarodějka a pri...
2.4K 99 40
Když jsem zjistila že má matka podlehla rakovině myslela jsem si že se nic horšího stát nemůže. Jenže to jsem netušila do čeho jsou zapletení moji s...
174K 10.8K 55
Nara je elfkou z rodu Navareas! Stejně jako všichni z jejího rodu vládne mocnou magií. Nejenže je mocná, ale je i krásná a v její rodné vesnici toto...