Luku 87:

3.4K 208 45
                                    


~~


Harry huomaa Jacen samaa aikaa kuin minä ja hän kääntyy ympäri katsomaan minua, ja sitten taas Jacea. Hän jännittyy samantien. Jacen kasvoilla on ilkikurinen hymy ja se vähän pelottaa minua.
"Mä en odottanut näkeväni teitä kahta täällä, kun te ette päässeet sinne telakallekaan", hän sanoo Harrylle kun pääsemme portaat ylös.
"Joo, me oltiin vain tulossa tänne.." Harry aloittaa.
"Oi, kyllä mä tajuan miksi te tulitte tänne", Jace hymyilee ja taputtaa Harrya olalle. Irvistän ja hänen ruskeat silmänsä siirtyvät minuun.
"On ehdottomasti ilo tavata sut uudestaan Louis", hän sanoo viileästi. Vilkaisen Harrya mutta hän on liian keskittynyt tujottamaan Jacea huomatakseen.
"Joo, samoin", onnistun sanomaan.
"Hyvä että te ette kuitenkaan tullut sinne telakalle, poliisit tuli ja keskeytti meidän bileet niin me siirrettiin ne tänne", hän ilmoittaa meille. Se tarkoittaa sitä että hänen niljakkaat kaverinsa, joista Harry kertoi aikaisemmin, ovat jossain täällä.
Toivon että olisimme vain pysyneet minun huoneessani. Harryn ilmeestä pystyn päättelemään että hän toivoo samaa.
"Se on syvältä jätkä", Harry sanoo hänelle ja jatkaa kävelyään käytävään.
"Teidän kahden pitäisi tulla alas ja ottamaan parit drinkit meidän kanssa", Jace sanoo tarttuen Harryn käteen.
"Hän ei juo", Harry tuhahtaa selvästi ärsyyntyneenä.
"Ai, no teidän pitäisi silti tulla pitämään vähän hauskaa. Mä vaadin", hän sanoo Harrylle. Harryn ärsyytynyt ilme näyttää kannustavan häntä vain enemmän.
Harry kääntyy katsomaan minua ja yritän hiljaisesti sanoa "Ei!!!" mutta hän nyökkää Jacelle. Mitä helvettiä?
"Mä tulen alas pian, anna mun ensin auttaa häntä.. Asettumaan taloksi", Harry mumisee ja vetää minut ranteestani hänen huonettaan kohti ennen kuin Jace ehtii sanoa mitään.
Harry avaa ovensa lukon ja työntää minut nopeasti sisään.
"Mä en halua mennä tonne alas", sanon hänelle kun hän asettaa laukkuni alas.
"Et sä menekkään."
"Säkö menet?" kysyn.
"Joo, hetkeksi vaan. Mulla ei kestä kauaa." Hän hieroo niskaansa kädellään.
"Mikset sä vaan kieltäytynyt?" kysyn. Harry näyttää pelkäävän Jacea aika paljon siihen nähden että hän vakuutti ettei hän pelkää häntä.
"Mä kerroin sulle jo, hänelle on vaikea sanoa ei", Harry sanoo.
"Kiristääkö hän sua jollain tai jotain?"
"M-mitä?" Harryn kasvot punehtuvat. "Ei... Ummm.. Jace on vain munapää. Enkä mä halua ongelmia. Varsinkaan sun lähellä", hän sanoo ja astuu minua kohti.
"Mä en ole alhaalla kauaa mutta mä tunnen hänet ja mä tiedän että jos mä en mene juomaan paria drinkkiä niin hän tulee tänne uudestaan enkä mä halua häntä sun lähelle", hän sanoo ja painaa suukon poskelleni.
"Okei", huokaisen.
"Mutta sun täytyy pysyä täällä."
"Okei", toistan. En edes halua mennä alas. Vihaan näitä bileitä enkä halua nähdä Mollyä jos hän on täällä. Nyt en halua että hänkään menee.
"Mä tarkoitan sitä. Okei?" hän käskee pehmeällä äänellä.
"Mä sanoin jo okei. Mutta älä jätä mua tännen yksin pitkäksi aikaa", pyydän.
"En. Meidän pitäisi mennä allekirjottamaan kaikki paperit siitä asunnosta huomenna. Heti kun sä pääset pois Vancelta. Mä en halua huolehtia tällaisesta paskasta enää koskaan."
"Okei, tavataan siellä", ehdotan. Minäkään en enää halua huolehtia tällaisista bileistä tai pienestä huoneestani yliopistolla, mutta se saa muistutuksen siitä miten nuoria me olemmekaan, välähtämään mielessäni kuin kirkkaan kyltin.
"Okei, mä tulen pian takaisin. Lukitse ovi kun mä menen äläkä avaa sitä, mulla on avain." Hän painaa nopean suukon huulilleni ja kääntyy oveen päin.
"Jessus, sä käyttäydyt kuin joku yrittäisi murhata mut", nauran. Hän ei vastaa nauruuni, kävelee vain pois huoneesta. Pyöräytän silmiäni mutta lukitsen oven kuitenkin, en todellakaan halua humalaisten ihmisten hoippuvan tänne etsien kylpyhuonetta. Tiedän mitä mieltä Harry on siitä kun hänen huoneessaan on ihmisiä.
Laitan Harryn television päälle siinä toivossa että se hukuttaisi alleen alakerran äänet mutta ajattelen vain sitä, mitä siellä on tällä hetkellä meneillään. Miksi Harry vaikuttaa pelkäävän Jacea ja miksi Jace on niin outo? Pelaavatko he taas sitä lapsellista totuutta ja tehtävää? Entä jos Harryn täytyy suudella siinä Mollyä? Entä jos Molly istuu hänen sylissään niin kuin silloin ennen? Vihaan mustasukkaisuutta joten tunnen Mollya kohtaan, se saa minut sekaisin. Tiedän että Harry on maannut monien eri tyttöjen kanssa, mutta Molly vain pääsee ihoni alle. Ehkä se johtuu siitä että tiedän ettei hän pidä minusta ja hän yrittää työntää hänen ja Harryn juttuaan alas kurkustani. Ja se että tapasit hänet ensimmäisen kerran kun hän istui hajareisin Harryn päällä kieli hänen kurkussaan ei varmaan auta asiaa, ajattelen. Tiedän että minun pitäisi pysyä paikallani ja pitää ovi lukossa, mutta jaloillani on muita suunnitelmia ja ennen kuin tiedänkään, harpon pitkin askelin etsien Harrya. Kun pääsen portaiden alapäähän, näen Mollyn vaaleanpunaisen naurettavan hiuspehkon ja hänen asunsa joka  ei koostu paljon mistään. Helpotuksekseni, Harrya ei näy hänen seurassaan.
"Kappas vain.." ääni takaani sanoo. Käännyn ympäri nähdäkseni Jacen melkein kiinni minussa itsessäni.
"Harry sanoi että sulla ei ollut kovin hyvä olo, se vain aina jaksaa valehdella", hän hymyilee ja vetää sytkän taskustaan. Hän sytyttää sen peukalollaan, saaden pienen liekin leimahtamaan ja tuo sen farkkuliivinsä helmalle polttaakseen siitä hapsuja pois.
"Ei mulla ollutkaan. Mutta nyt musta tuntuu paremmalta." Päätän jatkaa Harryn valetta.
"Niin nopeasti?" hän nauraa, selvästi huvittuneena.
Huone tuntuu paljon pienemmältä ja väkijoukko tuntuu paljon suuremmalta. Nyökkään ja tutkin huonetta, etsien epätoivoisesti Harrya.
"Tuu, mä haluan että sä tapaat joitain mun kavereita." Hänen äänensä lähettää minulle kylmiäväreitä jokainen kerta.
"Umm.. Mä luulen että mun pitäisi etsiä Harry."
"Aww, älä viitsi. Harry on joka tapauksessa siellä heidän kanssaan", hän sanoo ja yrittää siirtää kätensä olalleni. Otan askeleen kauemmas ja esitän kuin en olisi huomannut sitä.
"Okei", annan periksi. Harkitsen ensin että menisin takaisin yläkertaan ettei Harry saisi tietää että edes kävin alhaalla, mutta Jace varmaan joko seuraisi minua tai kertoisi Harrylle. Varmaan molempia.
Seuraan häntä väkijoukon läpi ja hän johdattaa minut takapihalle. Siellä on pimeää mutta sitä on valaistu muutamalla pihavalolla. Alan tuntea oloni hermostuneeksi seuratessani Jacea pimeälle pihalle, kunnes katseeni kohtaa Harryn. Hänen silmänsä laajenevat yllätyksestä, sitten vihasta ja hän aikoo nousta seisomaan mutta istuu sitten takaisin alas.
"Kato kenet mä löysin harhailemasta ihan yksin", Jace sanoo ja viittoo minuun.
"Siltä näyttää", Harry mumisee. Hän on vihainen. En tunne ketään muista ihmisistä, mutta he kaikki istuvat ringissä jonkinlaisen kivistä tehdyn, kuoppaan kaivetun tulen ympärillä ja jään seisomaan heidän eteensä.
"Tuu tänne", Harry sanoo ja tekee minulle tilaa kivelle, jolla hän istuu. Istun alas ja Harry katsoo minua ilmeellä joka kertoo, että jos ympärillämme ei olisi ihmisiä, hän huutaisi minulle. Jace nojautuu kuiskaamaan jotain pojalle, jolla on mustat hiukset ja päällään revitty valkoinen paita.
"Mikset sä ole mun huoneessa?" Harry kysyy hiljaa mutta voimakkaasti.
"Mä.. Mä en tiedä. Mä ajattelin että Molly.." aloitan, mutta tajuan miten tyhmältä se kuulostaa.
"Sä et voi olla tosissasi", hän huokaisee ja kuljettaa kättään hiuksissaan. Huomio kiinnittyy taas meihin kun mustahiuksinen poika ojentaa minulle vodkapullon.
"Hän ei juo", Harry sanoo ja nappaa pullon kädestäni.
"Hemmetti Styles, hän osaa varmaan puhua omasta puolestaan", joku toinen sanoo. Hänellä on kiva hymy, eikä hän ei näytä olevan yhtä outo kuin Jace tai se mustahiuksinen. Harry nauraa kevyesti, mutta huomaan että se on tekonaurua.
"Pidä huolta omista asioistasi Ronnie", Harry sanoo kevyesti.
"No niin, kuka haluaa pelata?" Jace kysyy ja vilkaisen Harrya.
"Älä sano että tekin pelaatte totuutta ja tehtävää bileissä. Oikeasti, mikä juttu tämä pelien pelaaminen edes on", voihkaisen.
"Ooohh, mä tykkään hänestä. Kivan ärhäkkä", Ronnie sanoo ja alan nauraa.
"Mitä vikaa peleissä on aina silloin tällöin?" Jace sammaltaa ja Harry jännittyy vieressäni.
"Ei, me oikeastaan ajateltiin räsypokkaa", joku toinen sanoo.
"Eikä", sanon.
"Entä ime ja puhalla?" Jace sanoo saaden minut irvistämään ja punastumaan. En ole varma mitä se on, mutta se kuulostaa joltain mitä en halua pelata tässä porukassa.
"Mä en ole koskaan kuullut siitä. Mutta ei kiitos", sanon. Näen Harryn hymyilevän silmäkulmastani.
"Se on hauska peli, ja vielä hauskempi jos sä olet juonut drinkin tai pari", joku miehen ääni sanoo. Ajattelen nappaavani pullon Harryltä ja juovani kulauksen, mutta minun täytyy herätä aamulla aikaisin enkä halua olla krapulassa.
"Meillä ei kuitenkaan ole tarpeeksi pelaajia siihen peliin", Ronnie sanoo.
"Mä voin hakea", Jace sanoo ja katoaa ennen kuin kukaan ehtii väittää vastaan.
"Ole kiltti ja mene takaisin yläkertaan", Harry sanoo niin hiljaa että vain minä kuulen.
"Jos sä tulet mukaan", vastaan.
"Okei, mennään", hän sanoo ja nousee ylös.
"Minne sä oot menossa Styles?" yksi pojista kysyy.
"Yläkertaan", hän vastaa.
"Älä viitsi, me ei olla nähty sua kuukausiin. Oo nyt vielä vähän aikaa." Harry katsoo minua ja kohautan olkiani.
"Okei, selvä", Harry sanoo ja johtaa minut takaisin suurelle kivelle.
"Mä tulen ihan kohta, pysy täällä. Ja tällä kertaa mä tarkoitan sitä", hän sanoo. Pyöräytän silmiäni. On ironista että hän jättää minut tänne yksin koko bileiden pahimman joukon kanssa mutta tottelen kuitenkin.
"Minne sä menet?" kysyn ennen kuin hän ehtii kävellä pois.
"Hakemaan juotavaa. Säkin saatat tarvita", hän hymyilee ja kävelee pois.
Tuijotan taivasta välttääkseni kiusalliset keskustelut. Se ei toimi.
"Miten kauan sä ja Harry ootte tunteneet toisenne?" Ronnie kysyy ja juo kupistaan alkoholia.
"Muutaman kuukauden", vastaan kohteliaasti. Jokin Ronniessa on lohduttavaa, varoituskelloni eivät ala soida toisinkuin Jacen seurassa.
"Ai, eli et kauaa?"
"Umm, niin kai. En kauaa. Miten kauan sä sitten olet tuntenut hänet?" Voisin yhtä hyvin käyttää tämän tilaisuuden saadakseni Harrystä mahdollisimman paljon tietoa.
"Viime vuodesta lähtien", hän vastaa.
"Missä sä tapasit hänet?" Yritän kuulostaa rennolta.
"Bileissä, tai no monissa bileissä", hän nauraa.
"Ai, eli te olette kavereita?" kysyn.
"Sähän olet utelias pikku kaveri", mustahiuksinen sanoo väliin.
"Tietysti", vastaan ja hän nauraa. He eivät ole niin pahoja, ainakaan niin pahoja kuin Harryn puheista ensin ajattelin. Missä hän edes on?
Hetkeä myöhemmin Harry tulee takaisin Jacen ja kolmen tytön kanssa. Mitä helvettiä? Jacella ja Harryllä näyttää olevan joku keskustelu kesken ja Jace taputtaa Harrya selälle ja he molemmat nauravat. Harryn kädet ovat täynnä kahdesta punaisesta kupista. Olen helpottunut että Molly ei ole Harrya seuraavien tyttöjen mukana. Hän istuu taas kivelle viereeni ja katsoo minua silmiin. Hän näyttää rentoutunemmalta kuin ennen sitä kun hän lähti.
"Tossa", hän sanoo ja ojentaa minulle toisen kupeistaan. Tuijotan sitä hetken ennen kuin otan sen hänen kädestään, yksi drinkki ei satuttaisi ketään. Tunnistan maun välittömästi, sinä iltana kun minä ja Zayn suutelimme, me joimme näitä drinkkejä. Hänen huulensa maistuivat kirsikoilta. Harry tuijottaa minua ja nuolaisen huuliani kerätäkseni maun huuliltani.
"Nyt meillä on tarpeeksi pelaajia", Jace sanoo ja viittoo tyttöjä kohti. Vilkaisen heitä ja yritän olla tuomitsematta heitä. He ovat niukasti pukeutuneita, heillä on päällään pienet hameet ja kaikilla samanlaiset paidat väriä lukuunottamatta. Vaaleanpunapaitainen hymyilee minulle, joten päätän että pidän hänestä eniten.
"Sä et pelaa", Harry sanoo korvaani. Haluan kertoa hänelle että minä teen mitä ikinä haluan, mutta hän nojautuu lähemmäs ja kietoo kätensä vyötärölleni. Vilkaisen häntä selvästi yllättyneenä, mutta hän vain hymyilee.
"Mä rakastan sua", hän kuiskaa. Hänen huulensa ovat kylmät korvaani vasten ja värähdän.
"Okei, eli kaikki tietää miten tää toimii", Jace sanoo äänekkäästi. "Meidän täytyy mennä pienempään rinkiin. Mutta ensin, laitetaan nää bileet kunnolla käyntiin", hän virnistää ja vetää jotain taskustaan. Hänen sytkänsä ilmestyy taas ja hän sytyttää esineen.
"Se on marihuanaa", Harry kertoo minulle hiljaa. Tiedän mitä se on, mutta en vain ole nähnyt sitä ennemmin. Nyökkään ja katson kun Jace tuo sen huulilleen ja hönkäisee ulos suustaan suuren savupilven, ennen kuin hän ojentaa sitä Harrylle. Hän ravistaa päätään kieltäytyen. Ronnie tarttuu siihen ja tekee samoin kuin Jace.
"Louis?" Ronnie sanoo ja ojentaa sitä minulle.
"Ei, ei kiitos", sanon ja nojaudun lähemmäs Harrya.
"Okei sitten, pelataan", yksi tytöistä sanoo ottaen jotain käsilaukustaan samalla kun kaikki siirtävät kiviään pienempään rinkiin.
"No niin Harry", Jace ähkäisee mutta Harry pyörittää päätään.
"En mä taida", Harry kertoo hänelle.
"Sitten me tarvitaan vielä yksi pelaaja, Jace, jos sä et halua saada Danin kieltä sun kurkkuun", Ronnie nauraa. Dan on varmaan se mustahiuksinen poika. Hiljainen punatukkainen poika, jolla on paljon partaa, vetää henkoset marihuanapätkästä ja ojentaa sen takaisin Jacelle. Minä juon drinkkini loppuun ja tartun Harryn kuppiin. Hän kohottaa minulle kulmaansa mutta antaa minun ottaa sen.
"Mä haen Mollyn, kaikki tietävät että hän ainakin pelaa", vaaleanpunapaitainen tyttö sanoo.
"Mä pelaan", möläytän. Vihani Mollyä kohtaan heikentää ajattelukykyni hetkeksi.
"Oikeasti?" Jace kysyy.
"Onko hänellä lupa?" Dan kysyy virnistellen ja katsoo Harrya.
"Mä voin tehdä mitä mä haluan, kiitos vain", sanon ja hymyilen hänelle viattomasti ärsyttävästä äänensävystäni huolimatta.
Tiedän ettei minun kannata vilkaista Harrya, hän kielsi minua pelaamasta, mutta en vain osannut pitää suurta suutani kiinni. Hukutan loput Harryn drinkistä ja istun pinkkipaitaisen tytön viereen.
"Mäkin pelaan", Harry mutisee ja istuu alas. Istun hänen viereensä ja välttelen katsekontaktia. Jace istuu toiselle puolelleni.
"Mun mielestä Harryn pitäisi istua tuossa että tästä tulisi vähän kiinnostavampaa", sanoo Dan.
"Joo, niin munkin mielestä", punapää myöntyy. Harry pyöräyttää silmiään ja siirtyy istumaan minua vastapäätä. En ymmärrä istumajärjestystä, mitä väliä sillä on, kenen vieressä istuu? Dan siirtyy viereeni ja alan tuntea oloni hermostuneeksi. Jacen ja Danin välissä istuminen on enemmän kuin epämukavaa.
"Voidaanko me aloittaa?" vihreässä paidassa oleva tyttö vinkuu. Hän istuu Harryn ja punapään välissä. Jace nappaa jonkun paperinpalan yhdeltä tytöistä ja laittaa sen suulleen. Mitä?
"Valmis?" hän kysyy minulta.
"Mä en tiedä miten pelataan", myönnän ja kuulen yhden tytöistä tirskahtavan.
"Sä laitat suusi paperin toiseen laitaan ja imet, tarkoitus on siirtää paperia eteenpäin ilman että se putoaa, ja ne jotka epäonnistuvat, heidän täytyy suudella", hän selittää. Voi ei. Vilkaisen Harrya mutta hän on keskittynyt Jaceen.
"Aloitetaan tänne suuntaan niin hän voi katsoa", Jacen toisella puolella istuva tyttö sanoo. Olen helpottunut ja toivon, että peli loppuu ennen kuin tulee minun vuoroni. Tai Harryn. En pidä tästä pelistä yhtään. He vaikuttavat vähän liian vanhoilta pelaamaan tällaisia naurettavia pelejä. Mikä siinä on että yliopistoikäiset ihmiset haluavat suudella satunnaisia ihmisiä aina kun se on mahdollista? Katson kun paperi siirtyy Jacen ja tytön suiden välissä, se ei putoa. Pidätän hengitystäni kun Harry vastaanottaa paperin tytöltä ja siirtää sen eteenpäin. Jos hän suutelee jompaa kumpaa heistä... Henkäisen kun se ei putoa. Paperi putoaa punapään ja keltapaitaisen tytön välissä ja he yhdistävät huulensa. Tyttö raottaa huuliaan ja he suutelevat kielillään, käännä katseeni pois ja irvistän. Haluan nousta ylös ja lähteä pois ringistä, mutta vartaloni pysyy paikallaan. Minä olen seuraavana. Voi luoja, minä olen seuraavana. Nielaisen kun Dan kääntyy minua kohti paperi huulillaan. En edelleenkään ole täysin varma, mitä minun pitäisi tehdä, joten laitan vain suuni sen toiseen päähän ja imen paperia huulieni väliin. Tunnen lämpimän ilman sen läpi kun Dan puhaltaa siihen. Minusta tuntuu että hän puhalsi liian kovaa, paperi ei mitenkään voi olla putoamatta. Tunnen sen putoavan jalalleni ja tunnen Danin kuuman hengityksen kun hänen suunsa lähestyy huuliani. Sillä hetkellä kun hänen huulensa koskettavat omiani, hänet työnnetään kauemmas. Siihen mennessä kun pääsen kärryille siitä mitä on menossa, Harry on Danin päällä hänen kätensä lukittuneina Danin kaulan ympärille.


DUNN DUNN DUUUUN
hei
mua väsyttää joten tää saattaa olla ihan huono mutta toivottavasti ei
joo siis, mä yritän jatkaa tätä huomenna mutta en varmaan ehi, mutta sit perjantaina viimeistään :)



After (Larry-versio suomeksi)Where stories live. Discover now