102. Ültetés

3.9K 215 10
                                    

Március 4. (péntek)
Ma reggel ismét felvettem az egyik kedvenc farmerom és egy pisztáciazöld kötött pulcsit. A hajamat copfba fogtam, kiválasztottam egy szép, lógós fülbevalót, ami így látszott, majd a fehér Converse-emet felvéve beültem Napsugár mellé a kocsiba.
Tesi előtt (első óra) átmentünk az öltözőkbe, ahol akármilyen hihetetlen, Kitti és Niki megint traccspartit tartottak.
- Ma délután nem fogok a focipályára menni a fiúkkal, Tomival talizom. Max azt mondom Ricsinek, hogy anyám nem enged el - legyintett Kitti, mire Niki felkapta a fejét.
- Cassoék a focipályára mennek suli után?
Imádom ezeket a beszélgetéseket.
- Nem mintha most ez lenne a lényeg, de igen - bólintott Kitti.
Tesi után (Somogyi nem tréfált, mint mondjuk máskor sem) hullafáradtan beültünk törire, ahol Bíró tanár úr hosszú prédikációját hallgattuk a pun háborúkról.
Technikán Lau kivetített hangszerekről képeket, amiket lemásolva le kellett festeni, közben pedig arról beszélt nekünk, hogy mennyire egészségtelen a dohányzás, a drog, az alkohol, meg az ilyesmik.
- ...akkor bementem a szobába, és azt láttam, ahogy az a szép lány a csöves, alkoholista anyjával beszélget... - mesélte teljes beleéléssel.
Ehhez nincs több hozzáfűznivaóm.
Irodalmon tovább haladtunk az anyaggal, éneken pedig Kántor valami Bartók akármit hallgattatott velünk.
- Leni - bökött oldalba a padtársam, Ricsi.
- Igen?
- Amőba? - tolt elém egy kockás lapot.
- Oké. De én leszek az X - alkudoztam.
- Rendben. Kezdhetek?
- Kezdj.
Végül levertem 19-18-ra. Éljen.
Osztályfőnökin Pásztor eszünkbe jutatta, hogy letelt a két hónap, tehát ültetés van.
Ami végül így nézett ki:

                       Tanári asztal
Kitti - Andris                        Laci - Enikő
Ricsi - Saci                            Én - Casso
Barni - Lili                            Niki - Domi

Pozitívum, hogy Niki és Casso már nem ülnek egymás mellett, Ricsi és Saci viszont igen. Illetve, mivel Casso mellé ültettek, először aggódtam egy kicsit azon, hogy most két hónapig idegeskedni fogok mellette, mert azért na, de ez csak a kezdeti hisztériám volt, azóta már beláttam, hogy nem is olyan rossz ez így. :)
Suli után a többiekkel átmentünk a focipályához. Kitti ugyebár a titkos "talija" miatt nem jött, Niki viszont nagyon is.
Gyuri bácsi a gesztenyével ma is ott volt a pálya szélétől valamennyire, majd amint meglátott minket, kiült az arcára a mosoly.
- Jó napot. Egy zacskóval kérnék - kotorásztam elő a pénztárcám.
Leültem a padra a gesztenyémmel törökülésbe, Saci pedig mellém huppant.
Ábrándozva figyeltem Cassot, aki ma is annyira helyes volt, mint mindig. Farmer volt rajta egy szürke pólóval, fekete, kicipzározott pulcsival és magas szárú edzőcipővel. Szerintem mondanom sem kell, hogy nagyon jól focizik (vagyis én úgy látom), de ilyenkor elgondolkodom néha, hogy mégis mi az, amiben ő ne lenne jó? :)
Egyébként ezt kivételesen még nem írtam le, de a mai napon ünnepélyesen beláttam, hogy az állkapcsa oldalról egyszerűen tökéletes. Ahhhw.
- Őt nézed? - kérdezte Saci mosolyogva, mire bólintottam - Úristen, nézd - tolta a telefonja képernyőjét az arcomba.
Kitti közzétett Instán egy Tomival készült, közös képet. Valószínűleg észbe kapott és gyorsan letörölte azt. Szerencsére addig a pár másodpercig Ricsi nem láthatta a fotót (hála az égnek!) ugyanis éppen egy gólt lőtt Andrisnak.
Mázli.
De Kitti hogy lehet ennyire hülye??? Istenem.
Foci után Casso is leült mellém a padra. A homloka picit izzadt volt, de természetesen így is szívdöglesztően nézett ki, pláne, hogy ezt a jelenetet jól megtoldotta egy hajbatúrással. Ahhhw.
- Kérsz vizet? - kérdeztem mosolyogva, miközben előszedtem az ásványvizemet a táskámból.
- Hideg?
- Igen, most vettem - feleltem - Na?
- Jöhet - nyújtotta a kezét, majd kibontotta, és beleivott - Kösz.
- Bármikor - vontam vállat kedvesen, mire csak egy halvány mosollyal az arcán rámnézett, én pedig igyekeztem nem elveszni a gyönyörű szempárban.

Mai nap - 5/5: bár tudhatná, hogy mennyire szeretem. Persze nem általam, mert azt nem merem, és nyilván csak úgy, ha jók lennének a következmények, de akkor is. Imádom. <3

Egy pillanat, és beléd estem | &quot;𝘿𝙚𝙟𝙖 𝙫𝙪...&quot;Where stories live. Discover now