51. Szalagavató

4.6K 257 5
                                    

December 18. (szombat)
Napsugárék szalagavatója. :)
Nagyon jól éreztem magam, kábé szavakba se tudom önteni, ráadásul... mindent szépen, sorban.
Délelőtt Napsugár teljes mértékben fel volt pörögve.
Anyu, Sugár és én elmentünk a pár utcával odébb lévő fodrászatba, ahol egyben kozmetikus, meg sminkes is van. Napsugár szőke haját alacsony kontyba fogták, majd fehér művirág-csatokkal díszítették (mármint a kontyot). Szegény annyi hajlakkot, hajhabot, meg hajmindent kapott, csoda, hogy nem fulladt meg közben.
A sminkje nagyon csini lett, aranybarna színű füstös szemfestéke lett, amihez még halvány pirosítót és bézs színű rúzst kapott. A nővérem olyan gyönyörű, imádom. :)
Napsugár hamarabb elindult a gimibe (az előadóteremben lesz megtartva a szalagavató), nekünk csak 4-re kellett megérkezni.
Az előadóteremben helyet foglaltunk, és csendben vártuk, hogy elkezdődjön a szalagavató. Hirtelen "besötétedett" (úgy értem, lekapcsolták a villanyokat), majd a színpadot világították meg. Az igazgatónő elmondott valami szuperizgalmas beszédet (hiányozni fogtok, blablabla... pár hete még úgy szórta az intőket, mint ha mi sem lenne természetesebb), majd az egyik diák (asszem tizenegyedikes) felsétált a színpad szélére, és felolvasta a neveket, az egymás mellé sorba rendezőtt osztály tagjai pedig a nevüket hallva egyesével lépkedtek ki a sorból, majd az osztályfőnök feltűzte nekik a kék szalagokat.
A 12/A-sokkal kezdtek (vagyis Napsugárékkal), úgyhogy mosolyogva vártam, hogy kimondják az első nevet.
- Antal Dénes! - olvasta fel a lány, mire Dominik bátyja a családjára mosolyogva, akik egy kisebb hollywoodi stábbal érkeztek, hogy rögzítsék a fiúk szalagavatóját, előlépett, Kántor (Napsugárék ofője) pedig kitűzte a szalagot. - Balogh Johanna!
Enikő nővére is mosolyogva előrelépett. Nem is tudtam, hogy van nővére... na, mindegy.
Egyébként nagyon hasonlítanak kívülről. :)
- Diós Erika!
Napsugár legjobb barátnője (ismerem, tök jófej) lazán, de mégis nőiesen előrelépett és mosolyogva nézte, ahogy az énektanárnő kitűzi a szalagot a gallérjára.
- Hutay Alex! - olvasta a tizenegyedikes (beugrott, a 11/B-be jár, láttam a műveltségi versenyen - ő lett a második), mire hunyorogva jeleztem nemtetszésemet, de mindegy, csak fél percig kellett figyelnem a képét. - Lőrincz Máté!
Napsugár első barátja még kilencedikben, elméletileg még most is nagyon jóban vannak, ami tök jó. :)
- Soproni Péter!
Na, Peti kifejezetten szimpatikus volt, és egész helyes. Alaposan megfigyeltem Napsugár kiszemeltjét. :)
- Székely Napsugár!
Mondanom sem kell, itt úgy vigyorogtam, mint a tejbetök. Úgy láttam, a nővérem is, aki a szalagfeltűzés után folyamatosan engem keresett a nézőközönségből.
- Varga István!
Pityu lazán, a hajába túrva kilépett a sorból, miközben egyet mosolygott a 11/B-s lányra, aki "szegény" ettől majd elolvadt, úgyhogy alaposan össze kellett szednie magát, amíg Pityu volt a soron. Egy vér Cassoval, látszik. :)
Az utolsó lány Zalaváry Ildikó (vagy ki) volt, aztán jöttek a b-sek, amin picit szétuntam magam, de mindegy.
Utána jött a keringő. Amíg a végzősök átöltöztek, egy pár verset hallgathattunk meg, amiket szépen megtanultak, de őszintén szólva elég unalmas volt.
A "művelődés" után először Napsugárék osztályvideóját vetítették le. Képeket, videókat vágtak össze időrendi sorrendben és őszintén szólva elég hatásvadászra sikerült. :)
A videó után felcsendült a zene és elkezdődött a keringő. A sok fehér ruhás lány szoknyája csak úgy hullámzott, ami gyönyörűen nézett ki innen kívülről. Napsugár nevéhez méltóan csak úgy ragyogott, miközben mosolyogva koncentrált Pityu szemébe nézve. A párcserés résznél Petivel is nagyon ügyes volt.
Úristen, hogy én mennyire várom a mi szalagavatónkat. :D
Nyílt titok, kinek a párja szeretnék lenni. <3
A keringő után megint jött egy pár vers meg ének (kórus), majd következtek az osztályprodukciók. Sugáréké sokkal jobban tetszett a "b"-sekénél, egyszerűen jobb volt, akkor is, ha befolyásoltság alatt állok. :)
Utána megint volt tánc, de ott már a nézők is becsatlakoztak.
- Casso? - álltam a mögöttem ülő elé (ez jól hangzik), mire az említett személy elnevette magát és lementünk a táncolókhoz.
- Eddig úgy tudtam, hogy nekem kéne felkérni mondjuk téged, de azért kösz, hogy intézted helyettem - jegyezte meg szórakozottan, miközben a kezeit a derekam köré fonta.
- Tudod mit? - léptem el tőle nevetve - Akkor kérj fel - nevettem.
- Full bolond vagy - rázta meg a fejét mosolyogva, majd újból megfogta a derekam.
Imádok Vele táncolni. :)
- Vége a zenének, pihenő - mondta Casso két perccel később (szerintem nem szeret túlzottan lassúzni :D), mire nevetve leültem mellé egy padra.
Abban a pillanatban szinte egyszerre oldalra néztünk, és azt láttuk, hogy Napsugár Petivel csókolózik. Jupiii. :)
Egymásra néztünk.
- A bátyámmal jobbak voltak - mondta Casso szórakozottan mosolyogva.
- Hé! - nevettem fel hitetlenül - Ezt csak azért mondod, mert Pityu a tesód.
- Ja - biccentett röhögve.
- De szerintem akkor is szépek - vigyorogtam.
Casso erre nem mondott senkit, a következő pillanatban pedig valaki megbökte a vállam.
- Egy tánc, Szomszédlány? - kérdezte Pityu egy óvatos mosollyal az arcán.
- Persze - bólintottam, majd felpattantam és Cassohoz fordultam - Na, látod. Tanulj a bátyádtól - mondtam neki, mire felröhögött.
- Nem kell, tudom, hogy kell lenyúlni a másik nőjét, nyugi - nézett a bátyjára egy szemtelen, bujkáló mosollyal az arcán, mire Pityu felnevetett - Na jó, kerítek én is valakit, hogy ne érezzem magam egyedül - nézett körbe Casso röhögve a teremben, majd elindult. Hát, ismerve őt, nem lesz nehéz dolga.
Egészen addig néztem, amíg el nem veszett szemeim elől a táncoló tömegben. Aztán hirtelen elkaptam a fejem és Pityura néztem.
- Visszaadjalak neki? - kérdezte mosolyogva.
- Neeem, dehogy! - ráztam meg a fejem zavartan.
- Leni - nézett a szemembe derűsen - Mindenki tudja, hogy bele vagy esve - mondta. Szuper, mondhatom.
- Klassz - nevettem fel zavartan - De amúgy veled is jó táncolni - mondtam mosolyogva.
- Hát, ha nincs ló, jó a szamár is - röhögött Pityu Casso irányába nézve, aki épp intett neki egy gyönyörű szőke csaj kezét fogva - Na, a csődörünk becsajozott - mondta szórakozottan.
- Vettem észre - dünnyögtem.
- Nyugi, csak ideiglenes, fél óra múlva a csaj nevére se fog emlékezni.
- Megnyugodtam - nevettem fel.
Ezután Apu lekért (nem bírja túl jól, ha bármilyen nagyjából velem egyidős fiúval vagyok :D), úgyhogy vele is táncoltam egy kicsit.
- Jól láttam, hogy az előbb Rolanddal és a bátyjával táncoltál?
- Igen - bólintottam - De mi Cassonak hívjuk.
- Akkor Cassoval, mindegy az - legyintett, mire elmosolyodtam - Az összes szomszéd fiúval lassúzni tervezel?
- Neeeem - nevettem fel. Bár mondjuk már csak Ricsi (és Cassoék apukája) van hátra. - Napsugárral nem táncolsz? - érdeklődtem.
- Vele már táncoltam. Pillanatokon belül lekérte valami Péter... - mesélte.
- Peti? - kérdeztem boldogan - Lelőhetem a poént?
- Milyen poént? - értetlenkesett Apu.
- Miután lekérte, összejöttek.
- MIII?
- Jól hallottad - erősítettem meg.
- Na, tessék. Nem elég, hogy lekéri tőlem a saját lányom, még ez is. Nem szimpatikus nekem ez a gyerek - jegyezte meg, mire felnevettem.
A táncnak lassan vége lett, ugyanis a végzősök elindultak az "after"-ükre, mi pedig komótosan hazamentünk.
Jó kis nap volt. :)

Mai nap - 5/5***: nagyon jó volt! Ráadásul Sugár végre összejött Petivel. Jupiiii! :)

Egy pillanat, és beléd estem | &quot;𝘿𝙚𝙟𝙖 𝙫𝙪...&quot;Where stories live. Discover now