12. Triplán

5.7K 291 2
                                    

Október 5. (hétfő)
Igen, igen. Ilyen sokáig beteg voltam, mert közben a lázam is felment, fájt a fejem, meg hasmenésem is volt, de már jól vagyok.
Istenem, bekerültem egy új suliba és az első pár héten az összeismerkedés alatt le is betegedtem. Jellemző.
Na, mindegy.
Ma reggel csalódottan tapasztaltam, hogy már október van, és esik (komolyan, az ősz a lehető legrosszabb évszak!), úgyhogy egy farmert, egy ejtett vállú pulcsit, tornacipőt és egy dzsekit vettem fel, majd a táskámat felkapva kikönyörögtem Pityutól, hogy vigyen el engem is.
Én nyertem, úgyhogy az iskola felé sprintelve pattantam ki a fekete Audiból.
- Nincsen cukorból, ennyire nem kell futni az eső elől - mormogta a portás. Na, szépen indul a reggel, mondhatom.
Leültem Saci mellé, aki immár túllépett a Piano Tiles-en, úgyhogy most már a Subway Surf a szempont. Rá van kattanva a régi kedvencekre. :)
- Tricky a legjobb - vigyorgott.
- Gondoltam - forgattam meg a szemeimet mosolyogva.
- Amúgy jobban vagy, ugye? - kérdezte egy pillanatra felnézve a képernyőről.
Nem mint ha nem irogattunk volna végig a betegségem alatt, mindig megkérte, hogy tájékoztassam a jelenlegi állapotomról.
Én pedig, hogy minden történést meséljen el a suliból.
- Köszi, szerencsére igen - bólintottam.
- Akkor jó - mosolyodott el - Tütütü tütü tütürü... - énekelgette halkan a játék zenéjét, mire mosolyogva felnevettem.
A következő pillanatban Roli haladt el mellettem, mire a fejemet gyorsan elfordítottam felőle, ő pedig halkan elnevette magát rajtam, majd továbbment egészen a tábla előtt szivaccsal focizó fiúkig. Egy pillanatig habozott, majd úgy döntött, ő is beszáll.
A matek cuccomat elővéve körbenéztem a teremben. Roli, Ricsi, és Andris a tábla előtt várták Lacit, aki mivel sikeresen kirúgta a szivacsot a teremből, utánament, Enikő Liliannával nézett valami videót, Domi lelkesen magyarázott valamit Barninak, miközben nagyban mutogatott, Niki TikTok videókat nézett és akárhányszor helyes fiúkat látott, amit visítva mindenkinek a tudtára adott, megbökte a nagyban telefonozó Kitti vállát és lelkesen megmutatta neki a videót, Saci meg mellettem még mindig a "vonatokon ugrált". :)
Valószínűleg senki nem vette észre, de becsöngettek matekra, viszont Horváth tanár úr helyett Várady lépett be az ajtón.
- Horváth tanár úr ma nincsen, én helyettesítek - ismertette - Foglaljátok el magatokat csendben.
Úgyhogy mindenki mindent ott folytatott, ahol abbahagyta, Várady csak a fiúkat ültette le a helyükre.
- Mit csináltál a telómmal? - hallottam meg Roli hangját, a szavait pedig Ricsinek intézte, aki mellette ült a mögöttem lévő padban.
- Megpróbáltam kitalálni a jelszavad, hátha - válaszolta Ricsi szórakozottan, mire Roli elröhögte magát.
- Letiltottad, baszki, most várhatok, amíg feloldhatom - mondta Roli - Mire kellett amúgy a kódom?
- Netet osztottam volna magamnak - vigyorgott Ricsi a hangjáról ítélve.
- Gyökér - röhögött Roli - Ezután milyen óra lesz amúgy?
- Passz - felelte Ricsi.
- Angol - fordultam hátra, mire Roli tökéletes szempárjával találtam szemben magam, amitől természetesen azonnal zavarba jöttem.
Ráadásul erre Ricsi is egyből rámnézett, szóval nagyon remélem, hogy nem pirultam el látványosan.
- Dupla?
- Tripla - javítottam ki.
- Azt hogy?
- Nyelvtan helyett is angolt tartanak ma. Utána meg alapból is lenne egy duplaangol.
- Rohadt jó - túrt bele a hajába Roli szemforgatva, majd felcsillant a szeme, mert végre fel tudta oldani a telefonját. :)
Szóval végig kellett szenvednünk egy tripla angolt. Hurrá.
Egy jó kis föci után - amúgy unalmas volt, de Rolival kétszer is összetalálkozott a tekintetünk, úgyhogy jó volt :D - jött egy lazítós infó gépezéssel. Megnéztem a Facebookom, majd felmentem Pinterestre, és lementettem pár képet háttérnek.
Szünetben Sacival beszélgettünk és rájöttem, hogy péntektől végre elkezdődik egy jó hosszú, két és fél hetes őszi szünet, tehát október 22-éig nincs suli. Jupiii! :)
Nem azt mondom, hiányozni fog Roli, Saci, az osztály, meg méginkább Roli, de már tényleg rámfér a pihenés, akkor is, ha most voltam beteg.
A folyosón lévő szekrénysor mellett elhaladva figyelmes lettem néhány szórólapra, amiket a faliújságra helyeztek ki. Volt szó többek között a művészeti körökről (szerdán kezdődnek), az őszi szünetről, a suliújság-szerkesztő válogatásról a könyvtárban (na, ezt aztán jól megfogalmaztam) és a Halloween-estről is.
A suliban harmincadikán tartanak egy ilyet, azon a héten pedig "halálkarkötőket" kell adni azoknak, akikkel szeretnél táncolni. A karkötő igazából egy fehér textilcsík, amin piros festék segítségével "vérfoltok" vannak, és mielőtt odaadnád egy iskolán belüli ismerősödnek, rá kell írnod a nevedet. Persze senki sem veszi ezt olyan véresen komolyan (badumm tsss), ez inkább egy poén, meg formaság, hogy kéregessük fel egymást a héten a Halloween-estre táncolni.
Hát, nem tudom, majd meglátjuk, milyen lesz, és hogy kitől kapok és mennyi karkötőt. :)

Mai nap - 5/5: igazából jó volt. De azt a tripla angolt a hátam közepére se kívántam.

Egy pillanat, és beléd estem | "𝘿𝙚𝙟𝙖 𝙫𝙪..."Where stories live. Discover now