Nejlepší den

1.4K 148 8
                                    

,,Severusi, jaký je tvůj nejlepší den?"

,,Cože?" zeptal se dotazovaný a se zašustěním vykoukl zpoza novin. Tázavě pozvedl obočí a sledoval Harryho, jak si s ručníkem omotaným kolem pasu suší druhým ručníkem mokré vlasy. ,,Nic ti neříká sušící kouzlo?"

,,Po něm jsem ještě rozcuchanější," odvětil Harry s úsměvem a posadil se na tmavě zelený huňatý koberec Severusovi k nohám.

,,Nastydneš," zabručel lektvarista, a zatímco očima přejížděl po řádcích v novinách, vklouzl rukou do Harryho vlasů a pohladil jej, jako kdyby byl malé štěně. Ten krátce vzdychl a opřel se Severusovi bradou o kolena. ,,Běž se obléct."

,,A já měl dojem, že jsi spokojenější, když jsem bez oblečení," dobíral si ho laškovně.

,,Neprovokuj."

,,No tak, odpověz mi. Jaký je je tvůj nejlepší den?" dožadoval se Harry odpovědi. ,,Povídej si se mnou, číst si můžeš ráno, když spím," zakňoural a sebral mu noviny. Severus vypadal, že chce protestovat, ale nakonec jen protočil očima.

,,Co tě to vůbec napadlo."

,,U Salazarova plnovousu! To prostě nemůžeš normálně odpovědět?" zvolal Harry a zamračil se. ,,Jsi nemožný."

,,Já nevím, jaký je můj nejlepší den," pokrčil rameny Severus a stáhl ruku z Harryho vlasů. Mladík se přesunul na pohovku a nechal se přitáhnout do jeho náruče.

,,Že mě to nepřekvapuje," zachmuřil se a založil si ruce na hrudi. Severus kolem něj obtoči své paže a zatímco ho prsty jemně hladil po zádech, zabořil tvář do jeho krku a něžně ho políbil. ,,Nebudu lhát, trochu jsem doufal, že řekneš něco v tom smyslu ,,Nejlepší den byl, když jsme si to poprvé rozdali tady na pohovce" nebo ,,Nejlepší den byl ten, kdy jsem tě požádal o ruku a ty jsi souhlasil", ale to bych od tebe chtěl nejspíš mnoho."

Proti své kůži ucítil, jak se Severus usmál, a když promluvil, na krku jej zašimral jeho horký dech. ,,No ano, to byly skvělé dny. Ale myslím, že nikdy nezapomenu na to, jak jsem tě shodil do jezera.  A nebo, jak se pod tebou prolomil led a pak jsi ležel v posteli tři týdny se zápalem plic. Kdo ti říkal, že jít bruslit je hloupost? A kdo mě zase neposlechl a doplatil na to?"

,,Ty jsi fakt strašnej. Víš, jaká mi byla zima? Měl jsem úplně modré rty a myslel jsem, že ze mě bude kostka ledu!" poznamenal Harry dotčeně.

,,Taky to byla radost se o tebe starat. Měl jsi říct, já bych tě zahřál," zašeptal mu a Harrymu naskočila husí kůže. ,,Tak povídej, jaký je tvůj nejlepší den, hm? Když jsi mě poprvé viděl?" škádlil ho a zvedl hlavu, aby mu viděl do tváře.

,,První setkání jsou velmi důležitá," řekl Harry vážně. Severus se lehce pousmál a vtiskl mu polibek na špičku nosu.

,,Ale stejně sis mě vzal."

,,A to byl jeden z nejlepších dnů v mém životě," vydechl Harry a opřel se svým čelem o to jeho. ,,Nedokážu říct, kterej den byl nejlepší, protože to nejde vybrat. Všechny dny, které jsem strávil s tebou, byly nejlepší. Dnešní den byl taky nejlepší, ale někdy se divím, jak s tebou dokážu žít, aniž bych tě ještě neproklel."

Severus povytáhl obočí a pobaveně se na něho zadíval. ,,A co mám potom říkat já."

•••

Slaďouši🙂
Nevím už, kdo mi poslal návrh na zpracování Nejlepšího dne, tak se prosím ozvi do komentářů😂

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now