Jizvy

1.6K 135 10
                                    

Harry naslouchal hučení vody. Zatímco čekal, než Severus přijde ze sprchy a lehne si k němu, krátil si čas tím, že si pohrával se svou Zlatonkou. Vždycky, když byl sám, hrál si s ní, čistě proto, aby nějak zaměstnal svou mysl a nemyslel na to všechno, co se před pár měsíci přihodilo. Harrymu se dělalo špatně, jen když na to pomyslel.

Prudce se posadil, Zlatonka mu létala kolem hlavy. Voda utichla a Harry teď naslouchal tichu, které tu najednou panovalo. Hleděl na dveře do koupelny a čekal, až se otevřou.

Nemusel čekat dlouho. Za chvíli vyšel Severus jen v pyžamových kalhotách a kráčel k posteli. On vždycky spal jen v pyžamových kalhotách.

,,Ještě nespíš?" zeptal se ho potichu, posadil se na kraj postele a prsty mu pročísl vlasy. Harry zavrtěl hlavou.

,,Čekal jsem na tebe," odpověděl mu, otráveně chytil Zlatonku. Složila tenká křidélka, už se ani nepohnula. Odložil ji na noční stolek a zase si lehnul. Severus mu nejdřív přitáhl deku až po bradu a teprve potom si lehnul vedle něj. Rukou si přitom podepíral hlavu a ukazováčkem obkresloval rysy mladíkovy tváře.

Harry ho pozoroval. Klouzal pohledem od maličké vrásky mezi jeho obočím, po velký hákovitý nos, ostré lícní kosti až po jeho tenké rty. A samozřejmě jeho oči, k těm se vrátil vždy až naposledy. Byly tak hluboké, tak černé, a tak krásné; byly jako noční obloha, na níž září miliony hvězd. Harry doufal, že se v těch očích jednou utopí.

,,Nad čím přemýšlíš?" vytrhl ho Severus z jeho myšlenek, hladil ho ve vlasech.

,,Nad tebou," odpověděl bez zaváhání Harry, srdce mu udělalo přemet, když se Severus usmál. Mladík sklouzl pohledem na jeho nahou hruď; rychle přejel pohledem jeho krk, vystouplé klíční kosti, sjel očima na prsa, přes které se táhlo tolik jizev. Harry zvedl ruku a jednu z nich pohladil; ucítil, jak se Severus pod tím dotykem napnul.

,,Kdy mi řekneš, kdo ti je udělal?" ptal se ho tiše, jemně jizvy hladil. Přisunul se k němu blíž, aby mohl každou z nich políbit. Kdo ti ublížil, lásko moje?

,,To je jedno, Harry," vyhýbal se odpovědi Severus, hlava mu klesla na polštář. Povzdechl si. ,,To všechno už je minulost."

,,Udělal ti nějakou i můj otec? Nebo Sirius?" ptal se ho neoblomný Harry. ,,Řekni mi to, prosím. I kdyby za to mohli jen oni dva."

,,Tak dobře," zamumlal Severus, posadil se. Když ho Harry napodobil, vzal jeho ruku do své a začal jeho prstem přejíždět po jednotlivých jizvách, přičemž se mu díval do očí. ,,Tahle velká, ta je od otce. Nenáviděl magii, to přeci víš. Jednoho večera, kdy se vrátil opilý, zbil mě i mou matku. Těch jizev od něj je víc," dodal nenávistně. ,,Tahle," přejel po jedné na boku, ,,je od tvého otce. Jednoho dne, když na mě zase zkoušeli svá kouzla a pustili mě ze vzduchu dolů, jsem dopadl na ostrý kámen. Tahle," přejel tentokrát po pravém předloktí, ,,je od tvého kmotra. Poranil mě kouzelným nožem."

,,A tyhle malé jsou od Znamení zla, viď?" zašeptal Harry, prstem přejel po zjizveném levém předloktí. Severus kývl.

,,Ty zbylé jsou od Pána zla. Kletba cruciatus a tak podobně," poznamenal potichu, zase si lehnul. Stáhl si otřeseného Harryho k sobě.

,,Je mi to tolik líto, Severusi," šeptal Harry.

,,Nemusí. Ty přece za nic nemůžeš."

Já tě ochráním, Severusi. Před vším.

Ale co když tě budu muset ochránit před sebou?

•••

Tak jsou konečně prázdniny, hurá! Děkuju všem, kteří mi poslali nějaké návrhy, promyslím to a uvidím, jak to vyjde:)
Snad se vám jednodílovka líbila🐢
-Milda🐢

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now