Záchrana

1.5K 129 20
                                    

Dveře od cely se hlasitě otevřely. Severus unaveně zvedl hlavu. Dovnitř vešel lord Voldemort a s úšklebkem na tváři si ho prohlížel. Jeho smrtijed měl bílou košili celou od krve a pouta se mu zařezávala do zápěstí.

,,Stále jsi nezměnil názor, Severusi?" zasyčel Voldemort a hůlku obracel v prstech. Muž mu vzpurně pohlédl do očí.

,,Já nikdy nezměním názor. Budeš mě muset zabít," odvětil, bedlivě sledoval každý jeho krok.

,,To počká," prohlásil chladně Pán zla a začal přecházet sem a tam. ,,Stále tomu nemohu uvěřit... můj nejvěrnější smrtijed... to všechno jsi udělal kvůli té špinavé mudlovské šmejdce? To kvůli ní jsi mě zradil?"

,,Neříkej jí tak," zasyčel Severus. Voldemort se ale jenom zasmál, v rudých očích mu zaplál oheň.

,,Budu tě mučit tak dlouho, dokud mě nebudeš prosit o smrt. Třeba konečně dostaneš rozum... a já ti pak možná odpustím, koneckonců, byla by škoda o tebe přijít..." uvažoval nahlas.

,,Už nikdy mě prosit nedonutíš," zavrčel Severus, ,,poprvé a naposled jsem tě prosil kvůli Lily. Už nikdy tě nebudu prosit o něco jiného. K tomu mě nedonutíš..."

,,Uvidíme, co řekneš za pár hodin," ušklíbl se Voldemort, pozvedl hůlku, ,,jsi tak hloupý, Severusi... a to všechno kvůli hnusné mudlovské šmejdce... Crucio!"

•••

Dveře se znovu otevřely až po několika dlouhých hodinách mučení. Severus byl tak rozlámaný a unavený, že mu bylo jasné, že tohle mučení už nepřežije. Nehodlal se mu však vzdát.

,,Psst... Severusi."

Zvedl hlavu. Zdálo se mu to? Co to bylo?

Ne, nezdálo! Onen člověk si sundal kápi a odhalil tak své rozcuchané vlasy, nachovou jizvu na čele a zářivě zelené oči. Rychle si k němu klekl a z hábitu začal postupně vytahovat lahvičky s lektvary. Jednu po druhé lil Severusovi do úst a pak provedl hojivá zaklínadla.

,,Jak ses sem dostal?" vyzvídal šeptem, když mu Harry odstraňoval pouta.

,,Otevřel jsem si hadím jazykem. A na tváři jsem měl tvou smrtijedskou masku. Nikdo mě neviděl. Teď ale musíme rychle pryč, řád na nás čeká venku. Zvládneš to?" ptal se ho starostlivě, když mu pomohl vstát a podepřel ho. Severus přikývl a zhluboka se nadechl. ,,Tak jdeme."

Srdce jim divoce bušila, když kráčeli k jejich překvapení opuštěnými chodbami v Malfoy manoru. Voldemort zřejmě nepočítal s tím, že Severuse někdo přijde zachránit.

Jaká to byla úleva, když se konečně dostali ven!

Harry rozsvítil svou hůlku, zhasl ji, znovu ji rozsvítil a zase zhasl. To bylo znamení, že je všechno v pořádku; všichni se začali přemisťovat domů.

Mladík je přemístil do Severusova domu v Tkalcovské ulici, přešel ke krbu a pomocí letaxu je dostal na ošetřovnu, kde si Severuse vzala do péče Poppy. Harry celou dobu seděl vedle něj a držel ho za ruku a když bradavická ošetřovatelka odešla, lehl si k němu na lůžko a políbil ho na rty.

,,Jsem rád, že jsi v pořádku," vydechl.

,,A já ti děkuji, že jsi mě zachránil," zašeptal Severus a unaveně se usmál. Teď už to byla jen otázka času, kdy se Voldemort vrátí do sklepení, zjistí, že tam Severus není, dá si dvě a dvě dohromady a zaútočí na Bradavice.

,,To byla přece samozřejmost. A teď už spi," usmál se na něj, ,,budu tady celou noc a budu tě hlídat. Už nikdy mu nedovolím, aby se k tobě přiblížil..."

•••

Děkuji MangleL
Hmm, nemám k tomu co dodat:D
Asi jen... snad se vám to líbilo:D
Zítra bude... no, však uvidíte😈😈
Už jsem se pustila do dubnových jednodílovek, ale zatím to moc nejde jako xddd
-Milda🐢

Snarry challenge ✔Donde viven las historias. Descúbrelo ahora