Odloučení

1.8K 139 35
                                    

(Wattpad včera zase zlobil, tak kdo nečetl včerejší kapitolu, mrkněte!😊)

Harry Potter, chlapec, který porazil Pána Zla, seděl na lavici a upřeně hleděl na Severuse Snapea sedícího v křesle. Na tváři měl svou typickou kamennou masku a na členy Starostolce zahlížel skoro až s nechutí. Harry věděl, co si o nich myslí. Jsou to nafoukaní pitomci bez mozku, uslyšel jeho hlas ve své hlavě. Ale tentokrát ho neuklidnil. Kdyby vedle něj neseděl klidný Albus Brumbál, Harry si byl jistý, že by klidně začal samou nervozitou na místě poskakovat. Už teď měl co dělat, aby se netřásl. Co když... co když ho odsoudí?

,,Neboj se, Harry," uklidňoval ho tichým hlasem Albus a bedlivě pozoroval členy Starostolce, ,,vypovídal pod veritasérem a to je důležité. A my dva, jakožto svědci, jsme předložili kloudné důkazy, které by jeho jméno měli očistit."

,,Vždyť to jsou pitomci," zavrčel Harry a s odporem se díval na pouta, jež měl Severus pevně obmotaná kolem zápěstí, ,,nepřemýšlí. Klidně by ho tam poslali, jen aby Věštec mohl napsat, že našli, zatkli a odsoudili dalšího smrtijeda."

Albus si zhluboka povzdechl. ,,Já vím, Harry. Já vím. Musíme doufat. Podívej," pevně stiskl jeho předloktí, když Kingsley Pastorek, nynější a dočasný ministr kouzel, třikrát udeřil kladívkem, aby si zjednal klid.

Jsi nervózní, Severusi? ptal se Harry sám sebe. Protože já ano. Ani nevíš, jak moc. Ucítil, jak mu Brumbál sevřel paži o něco silněji.

,,Po zvážení všech důkazů jsme se tedy rozhodli hlasovat. Kdo je pro to, aby byl Severus Snape zbaven všech obvinění a byla mu udělena svoboda?" Harry zatajil dech a snažil se rychle spočítat ruce, které se přihlásily. Kingsley ji zvedl. No tak, tímhle je může přesvědčit, ministr hlasuje pro jeho svobodu, přihlašte se taky, prosím... Ne, pomyslel si zděšeně, když se blížil s počítáním ke konci a oni už ruce spustili dolů, to bylo málo, proboha, těch rukou bylo málo...

,,A kdo je tedy pro to, aby byl poslán do Azkabanu?" ptal se Kingsley a bledou tvář otočil k Harrymu a Albusovi. Ne, Harryho naděje pohasla, srdce mu vynechalo úder. To snad ne... Zvedla se víc než polovina, kouzelníci ze Starostolce měli na tváři hnusný úšklebek. Jak rád by jim ho z té tváře vmžiku smazal...

,,Starostolec tedy rozhodl, aby byl Severus Snape za služby pro lorda Voldemorta, za donášení informací a osmnácti let smrtijedství poslán do Azkabanu. Případ je tedy uzavřen," prohlásil mdlým hlasem Kingsley.

,,Ne!" vykřikl Harry a vstal, ačkoliv se trochu bál, že by mu nohy mohly vypovědět službu. Třásl se mu hlas. ,,To nemůžete! Jste úplně vypatlaní, nebo co?! Cožpak vůbec neberete vpotaz to, že ještě před pádem lorda Voldemorta se stal naším špehem, že přešel na stranu Albuse Brumbála, byť to bylo strašlivě nebezpečné? Bez něho bychom už byli dávno mrtví, nebýt jeho, Voldemort právě teď vládne nad celým světem!"

,,Pane Pottere, vy byste měl raději držet jazyk za zuby," prohlásila sladkým hláskem Dolores Umbridgeová a Harry pevně zatl levou ruku v pěst. Na jejím hřbetu zasvítilo Nemám vykládat lži.

,,A vy byste měla raději odjet na dovolenou do Azkabanu!" mezi kouzelníky to zašumělo.

,,Harry..." zašeptal Severus a kroutil hlavou, ,,s tímhle už nic nenaděláš..."

,,Tak ho přece odveďte!" štěkla na mozkomory Dolores. Pouta spadla a dva mozkomorové popadli Severuse za předloktí.

,,Ne!" vřeštěl Harry, když Severuse odváděli pryč. Jen Brumbál ho donutil k tomu, aby za nimi neběžel. ,,To nemůžete! Musíte ho pustit! Je nevinný!"

,,Můj chlapče," zašeptal smutně Brumbál, když Harry spadl na kolena a rozplakal se, ,,obávám se, že tady už nic nezmůžeme..."

•••

Děkuji Puellainrotis
Snad se vám kapitola líbila😃hezká sobota, ne? Xddd
Ale abyste neřekli, tak zítra bude hezčí😅
Užívejte víkend🍀
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now