Valentýn

2K 184 17
                                    

,,Nejsem si jistý, jestli byl Valentýn horší tehdy, když ho organizoval ten pitomec Lockhart, a nebo spíš teď," přemítal nahlas Ron a vrhl na zářivě se usmívajícího Brumbála naštvaný pohled, když ho přes tvář pleskla jedna valentýnka. ,,Auu! Zatraceně!"

Harry se uchechtl a díval se na svého nejlepšího kamaráda, jak zamračeně otevírá své valentýnské přáníčko. Zběžně ho přelétl pohledem a zatvářil se zmateně. Pak ho podal Harrymu, který pozvedl ruce. ,,Jseš si jistý, že to není příliš soukromý?"

,,Jasně že ne. Dělej, přečti si to. Kdo myslíš, že mi to napsal?" zajímalo Rona a teď se pro změnu zamyšleně díval po Velké síni. Brýlatý chlapec si valentýnku přečetl, pokrčil rameny a vrátil ji Ronovi.

,,Nemám tušení."

,,Hmmm." Harry doufal, že Ronovi pošle valentýnku Hermiona; a nebo ji pošle Ron jí. Jenže oba dva byli tak tvrdohlaví, že si nebyl jistý, jestli se to skutečně stane, jestli k tomu alespoň jeden z nich sebere odvahu.

Věděl, že je to těžké. A on to měl ještě o hodně těžší, když se se svými city musel svěřit svému profesorovi. Proboha, to bylo tak trapné...

Potlačil červeň, která se mu hrnula do tváří, a zvedl hlavu od své snídaně, aby se mohl podívat na profesorský stůl. Včera večer koupil třicet psaníček a do každého napsal něco trochu jiného. A všechny nechal doručit Severusovi, který už seděl u stolu a v klidu snídal. Harry se zašklebil. Zatím v klidu snídal...

,,A co ty?" kopl zlehka pod stolem do Harryho Ron. ,,Poslal jsi někomu valentýnku?"

,,Ne," odpověděl Harry a byl nucen odtrhnout pohled od Snapea, ,,a ty?" opáčil.

,,No..." Ron se zlehka začervenal, ,,já jo. Poslal jsem ji-"

,,Ahoj, kluci!" byl přerušen Hermionou, která na ně zamávala a posadila se vedle Harryho. ,,Jé, Rone, už jsi dostal valentýnku. Ty nic, Harry?" Oslovený zavrtěl hlavou. ,,To je škoda," podotkla Hermiona a vzala si topinku. Ani ne, pomyslel si Harry s úšklebkem a všiml si, že jeho nejlepší kamarád na nebelvírku zírá.

,,Ty jsi dostala valentýnku?" zajímal se a snažil se, aby se netvářil dychtivě. Hermiona zavrtěla hlavou a malé ohníčky v jeho modrých očích tak trochu pohasly.

Náhle se ozval hlasitý šepot a Hermiona drcla loktem do Harryho, který zvedl hlavu právě včas, aby mohl stejně jako celá Velká síň vidět, jak na Severuse útočí třicet valentýnských přáníček. Potlačil pobavený a spokojený úsměv, když viděl, jak je stihl jen tak tak zastavit kouzlem.

,,U Merlina, vždyť jich musí být nejmíň padesát! Kdo ho tak moc chce?" vydechl užasle Ron a Harry se snažil nerozesmát se.

,,Třeba někdo ze Zmijozelu," pokrčil naoko ledabyle rameny a zase se zadíval k profesorskému stolu. Brumbál se tvářil velmi pobaveně a Severus provrtával Harryho svýma černýma očima. Pochopil. Ani ty vzkazy nemusel číst.

Jen počkej, naznačil mu rty a Harry se zlehka usmál. Už se nemohl dočkat. Přál si, aby už byl večer a on mohl jít za ním dolů do sklepení. Bylo mu jasné, že to za ty psaníčka pěkně schytá. Ale, říkal si pobaveně, Severus z toho byl určitě nadšený.

•••

Děkuji JanaM2003 Terkaskoky @787deaddy ❤
Tak jak trávíte Valentýn vy?:DD
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now