Pero

2.5K 163 71
                                    

,,Severusi, Severusi, Severusi! Seve!" křičel nadšeně Harry, když s červeným perem sebíhal po schodech dolů do kuchyně, kde seděl u stolu Severus, popíjel svou černou kávu a četl si Denního Věštce.

,,Co se sem hrneš jako velká voda?" pozvedl obočí a podíval se na hodiny. ,,Je teprve osm, jindy vyspáváš nejméně do jedenácti a sotva tě dostanu z postele."

,,Koukej!" ukazoval mu rozzářeně fénixovo pero a posadil se ke stolu. ,,Brumbál nás pozval na ples v Bradavicích!"

,,Tak přesně na ten nepůjdeme."

,,Cože?" otevřel ústa Harry. ,,Ale proč? Už dva roky jsme úplně odříznutí od lidí, které známe, a to je po válce! Připadám si jako Locika," Severus se na něj nechápavě podíval, ,,no však víš, taková ta pohádka. Princeznu unesla zlá čarodějnice, protože Locika měla vlasy, které byly kouzelné, a tak musela být před světem schovaná ve věži."

,,Takže já jsem čarodějnice, mi chceš říct?"

,,Možná. Ale já nemám dlouhý blonďatý vlasy. No tak, Severusi, prosím," škemral Harry a prosebně na něj zamrkal.

,,Ne, ty víš, že tohle na mě neplatí," zavrtěl hlavou rázně Severus.

,,Chtěl bych aspoň na chvíli vidět své přátele," zamumlal Harry a napil se Severusovy kávy. Ušklíbl se. ,,Fuj. Hořká. Jako život."

Severus protočil očima. ,,Ty se mě snažíš donutit, abych si dělal výčitky, že?" Harry se nevinně zazubil. ,,No dobrá. Budeme tam maximálně dvě hodiny. Ani o minutu déle."

Brýlatý mladík nadšeně vypískl a objal ho kolem krku. ,,Děkuju!"

•👨‍❤️‍👨•

,,No... je to zvláštní, vidět Bradavice po takové době," vydechl Harry, když se večer přemístili do Prasinek a kráčeli k majestátnímu hradu. ,,Nechybí ti někdy učení?"

,,Ani v nejmenším."

,,Že se vůbec ptám," usmál se Harry a vzal ho za ruku. Až k otevřené dubové bráně kráčeli mlčky. Mladší z mužů byl nervózní a zároveň natěšený, ten starší se cítil nepříjemně a váhavě, ačkoliv své pocity dobře skrýval pod svou typickou kamennou maskou, kterou ale v Harryho přítomnosti už nikdy nepoužíval.

Severus chtěl před Velkou síní svou ruku z té nebelvírovo vyvléknout, ale ten mu to nedovolil. ,,Chci, aby viděli, že jsme pár. Je mi jedno, kdo si co pomyslí," ujistil ho a pak dodal: ,,Pokud ti to tedy nevadí." A taky že nevadilo, ačkoliv zrovna dvakrát netoužil po tom být středem pozornosti.

Jakmile vstoupili dovnitř, okamžitě si jich všimlo pár lidí a začalo si něco šuškat. Hudba v síni pomalu utichala a nakonec bylo takové ticho, že by bylo slyšet i spadnutí špendlíku. Všichni ve Velké síni se dívali na dva muže, kteří zachránili kouzelnický svět.

,,Harry, Severusi! Vítám vás zase zpátky!" přerušil ticho Albus Brumbál a široce se na oba dva usmíval. Tak přesně tohle mi nechybělo, pomyslel si hořce Severus, Brumbál a jeho nechutný optimismus.

Přesto se ale vydali k nim. Jejich kroky byly velmi dobře slyšet a Harry se nepříjemně ošíval kvůli pohledům od ostatních, Severus se tvářil typicky jako vždy; chladně a odtažitě, až bylo skoro k neuvěření, že ho nebelvírský mladík opravdu miluje.

,,Brumbále," pozdravil ho Severus, pak i Minervu a Kingsleyho. Harryho hlas zněl o hodně víc přátelštěji a k jeho úlevě se hosté zase začali bavit.

,,Takhle nám zmizet, hned po válce a rovnou na dva roky!" káral je Brumbál, ale modré oči mu jiskřily.

,,No, chtěli jsme být nějakou dobu skryti před tím vším," přiznal Harry. Severus se mezitím rozhlížel po Velké síni.

,,Stále na vás čeká Merlinův řád," sdělil jim hlubokým hlasem Kingsley, ,,na oba dva."

,,Vy jste vlastně teď ministrem, Kingsley! Ani jsem vám nemohl pogratulovat."

,,HARRY!" ženský výkřik byl slyšet přes celou Velkou síň a sotva se mladík stačil obrátit, jeho tvář zmizela v záplavě kudrnatých vlasů. ,,U Merlina, ty jsi opravdu tady!"

,,Harry!" usmíval se zrzavý vysoký muž a taky ho objal. ,,Už jsme si mysleli, že tě nikdy neuvidíme."

,,Proč jsi nám nenapsal?" ptala se ho Hermiona. Ron sklouzl pohledem na Snapea a zamračil se.

,,Kvůli němu?"

,,Částečně," souhlasil neochotně Harry.

,,Já ho-"

,,No tak, no tak," klidnil je Brumbál, když viděl, jak se Severus chystá něco kousavého poznamenat, ,,hlavní je, že je Fawkes konečně našel a my je máme zase zpátky."

•••

Jdu se zabít, fakt:D zjistila jsem totiž, že bude další Snarry challenge a jestli mi někdo neuřízne ruce, určitě se do toho zase pustím-.-:D
Btw... tady máte ukázku mých photoshop skills:DDD




Severus je celkem sexy Glothel.
Mamááá své věř!
-Milka🌹


Snarry challenge ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat