Nikdy mě neopusť

1.6K 147 24
                                    

,,Můj pane-" nadechl se Severus, a pak ucítil řezavou bolest v hrdle. Zalapal po dechu a vytřeštil oči, když Voldemort promluvil hadím jazykem na Naginiho, kterému zasvítily oči. V příštím okamžiku se černovlasému muži podlomila kolena a on dopadl na zem. Nagini zaútočil, a jeho hlasité prokousnutí Severusova hrdla se mísilo s jeho výkřikem.

Severus se snažil krvácení zastavit a zprudka oddechoval. Třásl se. Ruku měl celou od krve a pochopil, že už mu zbývá jen chvíle života. Červená tekutina mu totiž vytékala z hrdla velice rychle. Pán zla s Naginim se přemístili a Severus tu pomalu a v nechutných a nepříjemných bolestech umíral.

Najednou se otevřely dveře a Severus tím směrem pomalu natočil hlavu. Stál tam chlapec s tmavými vlasy, které mu trčely do všech stran. Jakmile spatřil muže s černými vlasy, na tváři se mu objevil bolestný výraz, který by - podle Severuse - nikdy na tváři James neměl, kdyby ho takto viděl. Severus se opět ujistil v domněnce, že se chlapec podobá Lily ještě víc, než myslel. V dalším okamžiku poklekl tmavovlásek k muži, kterého nenáviděl. Přiložil mu ruku k ráně a Severus ho se slzami pozoroval.

,,Vezmi si je... prosím! Vezmi si je..." myslel tím slzy, které mu tekly po tvářích. Hermiona Harrymu podala malou lahvičku a Potter ji přiložil k tváři svého profesora. ,,Odnes je k myslánce," vydechl Severus ztěžka, když chlapec, nebo vlastně už muž, lahvičku zazátkoval a pečlivě ji schoval. Severus cítil, jak k němu samotná Smrt napřahuje ruku.

,,Podívej se na mě," řekl ztěžka a tmavovlasý chlapec mu pohlédl do očí. Severus se do nich zadíval. Bolestně ho při tom pohledu píchlo u srdce, které už čekalo několik posledních úderů. Polkl a nadechl se. Dýchalo se mu čím dál hůř a díky velké ztrátě krve měl obličej bledší než obvykle.

,,Máš matčiny oči," vydechl ztěžka. Naposledy se do nich zadíval, a pak pomalu, v posledních okamžicích svého života, od Harryho Pottera odvrátil pohled a navždy zavřel oči.

•••

Severus měl špatný sen. Spíše to byla velmi ošklivá noční můra. Ve spánku se vrtěl a neklidně oddechoval. Zdálo se mu o své vlastní smrti, o tom, jak mu velký, tlustý had prokousl hrdlo...

Prudce otevřel oči a posadil se. Vyděšenýma očima těkal po tmavém pokoji sem a tam a uvědomil si, že leží v posteli. Prsty si přejel po krku. Nahmatal velkou jizvu. Někdo ho lehce tahal za rukáv.

,,Severusi?" zašeptal rozespalý hlas a když se tím směrem oslovený otočil, i v té tmě rozeznal siluetu mladíka, který seděl vedle něj. Vlasy mu trčely do všech stran a ospalýma zelenýma očima na něj mrkal.

Severus se trhaně nadechl a rychle si překvapeného mladíka přitáhl k sobě do náruče. Pevně kolem jeho trupu obtočil své paže a tvář skryl v jeho hebkých vlasech.

,,Pššt," šeptal Harry a hladil ho po hrudi, v níž splašeně bilo mužovo srdce. ,,Zase se ti o tom zdálo?"

Lektvarista přikývl. Hrdlo se mu svíralo úzkostí; tak moc se bál, že je to pravda, že už Harryho nikdy neuvidí!

,,Byl to jenom sen," šeptal Harry, konejšivě ho hladil. Políbil ho na klíční kost. ,,Jenom sen, Severusi... jsem tady, ty jsi tady, oba jsme tady, spolu," mumlal pořád dokola.

Severus vzal jeho tvář do dlaní a skoro zoufale ho políbil. Neodcházej! Nikdy mě neopusť!

Prosím.

•••

Snad se vám dnešní kapitola líbila💛
Já už jdu zítra asi zase do školy, no vůbec se mi nechce😂
A protože mám v tomhle týdnu narozeniny, udělám vám radost a budu zveřejňovat fakt super jednodílovky - hahaha dobrej vtip😂😂😂
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin