Profesor

1.7K 162 39
                                    

Jediný profesor z Bradavic, který protestoval proti nástupu Harryho Pottera, byl Severus Snape. To nikoho nepřekvapilo a jeho námitky nikdo nebral vážně. A tak se k Severusově smůle ve Velké síni posadil Harry vedle něho.

,,Vypadáte naštvaně, pane," poznamenal a Severus měl chuť mu chrstnout dýňový džus do obličeje.

,,To bude asi tím, že naštvaný jsem," zavrčel Severus a pohledem propaloval studenty, kteří večeřeli. Každou chvíli se někdo podíval na Harryho, ale ten to nebral na vědomí; měl totiž oči jen pro profesora lektvarů. Vlastně sem nastoupil hlavně kvůli němu. Co si budeme povídat, byl beznadějně zamilovaný.

,,Kdo vás mohl naštvat? Vždyť ještě vyučování nezačalo. Och, počkat, vám vadí studenti celkově. Takže jejich příchod," domyslel si Harry a usmíval se jako sluníčko. Přál si, aby se na něj lektvarista podíval a on se mohl utopit v jeho hlubokých černých očí, ach, kéž by ho směl políbit...

Náhle mu přistál na obličeji kus dortu. Harry cítil, jak mu šlehačka kape z vlasů na obličej a překvapeně si otřel oči, aby viděl. ,,Přestaňte na mě civět, Pottere."

,,A proč?" zajímalo Harryho a když viděl, že ho Severus pozoruje, nabral šlehačku na prsty a olízl je. Zatvářil se pobaveně, když profesor okamžitě uhnul pohledem. ,,Nemáte rád dorty, pane?"

,,Nemám rád vás."

,,Ranil jste mě," prohlásil Harry naoko bolestně a přiložil si ruku na srdce. Pak se natáhl pro ubrousek a začal si z obličeje otírat dort. ,,Taková škoda jídla."

,,Buďte už laskavě zticha, Pottere. Chtěl bych se dnes večer navečeřet," zavrčel Snape a píchal vidličkou do kusu masa. Harry se při pohledu na něj uchechtl; to mu opravdu tak moc lezu na nervy?

,,V tom vám přece nikdo nebrání, pane," zamrkal na něj Harrry, rozhodl se, že už ho nebude tolik štvát a taky se pustil do jídla. Chvíli večeřeli mlčky. Mladík se rozzářeně rozhlížel po Velké síni. Bylo opravdu skvělé se vrátit. A pak Harry dostal nápad. ,,Omylem" mu vyklouzla vidlička z ruky a dopadla až před paní ředitelku. ,,Hmm, pane, nechcete mi podat mou vidličku, prosím?"

,,Nechci."

,,Prosíím," zakňoural Harry a v duchu si držel palce. Severus si hlasitě povzdechl, vytáhl svou hůlkou a Acciem přivolal Harryho vidličku, která by se mu zapíchla do čela, kdyby včas neuhnul. No do háje, pomyslel si zklamaně a začal se rýpat v jídle. Jak by měl odvést jeho pozornost?

K jeho potěšení se ale se Snapem začala bavit Prýtová, která seděla vedle něj. Harry zajel rukou do kapsy a vytáhl malou růžovou lahvičku od Freda a George, kterou mu dali k narozeninám. Tiše ji otevřel a vylil pár kapek do Snapeova poháru s pitím. Schoval ji právě včas, když se profesor otočil zpátky a hmátl po poháru. Harry si držel palce a dychtivě se díval, jak pohár zvedá ke rtům a chystá se napít. Prosím, prosím, říkal si v duchu a pak se zarazil, když Snape pohár odložil a zadíval se na něj. Vždyť se nenapil!

,,To myslíte vážně, Pottere?" zeptal se ho s úšklebkem.

,,Naprosto seriózně," přitakal Harry.

,,Myslíte si, že nepoznám lektvar lásky?"

Harry si povzdechl a sklopil hlavu. ,,Aspoň jsem to zkusil," zamumlal a ucítil, jak ho bere za bradu. Sotva stačil zvednout hlavu, už ucítil jeho rty na těch svých. Oči se mu rozšířily. Tohle se mu snad zdá!

,,Teď už snad přestanete vymýšlet pitominy a dnes se konečně najíte," zašeptal Severus s úšklebkem, když se od červeného Harryho odtáhl a pustil se do jídla, jako by se nic nestalo.

Velký Merline, on ho opravdu políbil!!

•••

Děkuji adelka159
No jo, tak aby se neřeklo, tady máte normální kapitolu:DD
Snad se vám líbila😊
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now