Tanec

2.2K 183 34
                                    

Toho roku v Bradavicích zůstávalo celkem málo studentů. U stolu se sešlo dohromady dvacet lidí, když se počítají studenti a profesoři. K Harryho potěšení tu zůstával Ron, Hermiona, Ginny, Lenka, Neville, Seamus, Dean, Levandule, Parvati, Ernie a Hannah, a z profesorů tu byli Brumbál, McGonagallová, Prýtová, Snape, Trelawneyová, Křiklan, Hagrid a Kratiknot.

Byl to velmi příjemný večer. Brumbál vyprávěl vtipy a jediný, kdo se upřímně smál, byl Hagrid. Harry cítil přicházející ospalost a s líným úsměvem si podepřel rukou hlavu. Všechno bylo úžasný.

Ale asi to tak nemělo zůstat.

Bradavický ředitel s širokým úsměvem na tváři vstal a třikrát zatleskal, aby na sebe upoutal pozornost. Na stole se najednou objevil Moudrý klobou a Brumbál ho vzal do ruky.

,,Moji milí! Děkuji vám za nádherný večer, který ale ještě nekončí! Přichystal jsem si pro vás zábavu, na kterou jistě nezapomenete! Nejspíše jste zvědaví, o co půjde," pokud to šlo, úsměv se mu ještě víc rozšířil, ,,a nemusíte se bát. Mám tu Moudrý klobouk, který vždy vybere dvě jména, a pár si spolu bude muset zatančit! Tak pojďme do toho. A jako první je..." odmlčel se a skoro všichni ho napjatě pozorovali, ,,slečna Weasleyová se slečnou Láskorádovou!"

Ginny překvapeně pohlédla na Lenku, která se usmála a nabídla jí ruku. Obě dvě se zvedly a poodešly kousek dál. Odněkud začala hrát hudba. Ginny, která byla trochu vyšší, položila svou dlaň pravé ruky na oblast Lenčiny levé lopatky, Lenka jí levou ruka volně položila na pravou paži. Ginny ji vzala za ruku. Začaly tančit. Nádherně.

Po chvíli poslal na "parket" Rona s Hermionou, Křiklana s Trelawneyovou a Parvati s Erniem. Harry své nejlepší přátele s úsměvem pozoroval, když ho náhle z rozjímání vyrušil Brumbálův hlas. ,,Pan Potter a profesor Snape!"

Všichni se zarazili. Harry cítil, jak rudne, a váhavě se podíval na Snapea. Pozoroval ho. ,,No tak," pobídl je Brumbál s jiskřícíma očima. Snape se zvedl a došel k Harrymu. Podal mu ruku a mladík ji ostýchavě přijal. Jeho dlaň byla teplá a hebká.

Cítil na sobě pohledy všech, když došli na parket a Snape mu položil ruku na lopatku. Harry mu svou dlaň položil na paži a pak ho vzal za ruku. Ó bože. Bude tančit se Snapem.

Prvních třicet vteřin tance se díval na jejich nohy a snažil se je Snapeovi nepošlapat. Byl naprosté dřevo, na rozdíl od lektvaristy, který tančil podle Harryho mínění dokonale. Nikdy by si nepomyslel, že zrovna on bude tančit tak dobře. ,,Myslel jsem, že při tanci se má člověk partnerovi dívat do očí."

Harry prudce vzhlédl a překvapilo ho, jak blízko Snapeův obličej je. ,,No... já, já nevím," vykoktal v odpověď a s ostychem se mu díval do očí. Bylo to zvláštní. Ale postupně se začal uvolňovat, nechal se vést a vpíjel se do jeho černých a tentokrát hřejivých očích.

,,Také si nejsem jistý," odpověděl tiše Snape a nespouštěl z něj pohled, ,,možná to tak platí jen při některých druhů tance."

,,Mě se neptejte. Ohledně tančení jsem naprostý dřevo," sdělil mu Harry a překvapilo ho, když viděl, jak se lektvarista jemně usmál.

,,Nejste sám."

,,Prosím vás, vždyť vy tančíte naprosto bezchybně."

Mezitím je pečlivě pozoroval Brumbál a McGonagallová. Oba dva seděli u stolu a nemohli z nich spustit oči. ,,U Merlina," zašeptala Minerva, ,,Severus tančí naprosto bezchybně. A Potter jakbysmet. Co to? Vždyť na Vánočním plesu byl úplné dřevo."

,,Možná neměl toho správného partnera, drahá Minervo," usmíval se Brumbál. Teď už na parket odcházeli studenti i profesoři dobrovolně, a tak profesorku přeměňování ředitel požádal o tanec.

Harry a Severus už tančili mlčky a dívali se na sebe. Vnímali jeden druhého. Jako by pro ně přestal existovat okolní svět a Harry při tom cítil neskutečný pocit. Jako by byl volný, volný jako pták.

Srdce mu hlasitě bušilo a byl si jistý, že to Snape slyší. Ale bylo mu to jedno. Teď prostě chtěl jen tančit... a nepřestat. Merline, nikdy by si nepomyslel, že si tanec tak oblíbí.

Najednou vše utichlo a to jako by oba dva vrátilo do reality. Severus ho pomalu pustil a věnoval mu ještě jeden malý úsměv. Harry mu ho oplatil a zašeptal: ,,Bylo to úžasné."

To bylo.

•••

Děkuji Saraskywalker ♥️
Miluju jeeeee♥️♥️ a moje oblíbené shipy - Romione, Ginny/Lenka, a ještě Deamus a Wolfstar, což se tu dnes neobjevilo:D:c
Hádejte, kdo včera začal psát novou Snarry ff?-.-
Snad se vám kapitola líbila^^
Už jen 4 dny a mám volnoooo, joooo:3 kdo bude mít taky?:D
-Milka♥️

Snarry challenge ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat