Láska oslabuje; láska dodává sílu

1.6K 139 58
                                    

,,Severusi, opravdu to chceš udělat? Jdeš na jistou smrt," poznamenal Brumbál tiše. ,,Vědí o tvé zradě."

,,Já vím," odpověděl Severus, ,,musím je zachránit. Ztrácíme čas."

,,Dobrá," kývl Brumbál, v očích měl hluboký smutek, ,,hodně štěstí, Severusi. Doufám, že se nevidíme naposledy."

Severus přikývl, rychle přeletěl pohledem po všech členech řádu; Black seděl s hlavou v dlaních, nad ním stál bledý Lupin, Weasleyovi byli v hloučku, plakali, i Tonksová byla zamlklá. Já ho přivedu, slíbil jim v duchu. A odešel.

•••

,,Co myslíš, drahoušku? Přijde?" šeptala Harrymu Bellatrix do ucha. ,,Och," zatetelila se, v hlase jí zněl potěšený tón, ,,ty pláčeš? Chuďátko malé. Moc to bolí?" ptala se Harryho, zatahala ho za vlasy, za které ho držela, aby ještě víc zaklonil hlavu. Svou hůlku mu zarývala do krku, po těle se mu plazil Nagini. Harry měl nahou hruď rozdrápanou a zakrvácenou; vedle něj klečel Draco, spoutaný magickými pouty od svého otce; a za nimi, na černém trůně, seděl potěšený Voldemort.

,,Dávám mu posledních deset minut," prohlásil líně, něco zasyčel na Naginiho, který se najednou Harrymu ovinul kolem krku, cosi mu syčel do ucha, ,,jestliže nepřijde, zabijeme je. Přijde-li, ukáže se pravda; že je zrádce."

Harrymu po tvářích stékaly slzy. Nechoď, Severusi, prosím, říkal si v duchu, opatrně pootočil hlavu, aby viděl na klečícího Draca. Ani se nehnul, jen hruď se mu nadzvedávala. Jeho otec Lucius stál se znechuceným výrazem za ním, občas mávl hůlkou a magická pouta, které měl Draco kolem kotníků, zápěstí a krku, ho škrtila o něco víc.

A pak uslyšeli kroky.

Bellatrix málem nadšením zapištěla a pevněji sevřela Harryho vlasy. Ten sykl bolestí a Nagini zvědavě zvedl hlavu.

,,Vítej, Severusi," zašeptal chladně Pán zla a díval se z okna ven. Zhluboka se nadechl. ,,Takže jsi přišel. Opravdu si myslíš, že ty dva chlapce zachráníš?" ptal se posměšně.

Severus mu neodpověděl. Zadíval se na klečícího Draca, který se trhaně nadechl, když se pouta kolem jeho krku opět stáhla, a šedomodré oči upíral do země. Pak se pomalu podíval na plačícího Harryho. Sevřelo se mu srdce.

,,Severusi..." zašeptal mladík. Bellatrix se hýkavě rozesmála a hodila ho na ledovou zem. Nagini vztekle zasyčel a odplazil se ke svému pánovi, ten teď svého smrtijeda zvědavě pozoroval.

,,Těm už nepomůžeš, Severusi," zasyčel Voldemort, ,,dnes oba dva zemřou. Odstraním svého soka a dokonce i dva zrádce. Připojíš se k nim a budeš umírat zdlouhavou a bolestivou smrtí? Budeš v posledních okamžicích svého života držet v náruči svého milovaného Harryho?" Bellatrix se hlasitě rozesmála. ,,Vyber si, Severusi," usmál se na něj chladně, mávl rukou a před lektvaristou se objevila číše s lektvarem.

Ostře se nadechl. Znovu pohlédl na Harryho, který ležel na podlaze a třásl se. Draco dýchal čím dál rychleji. Ne, nemůže se na ně dívat, to nedokáže...

Hmátl po poháru dřív, než stihl zmizet, a vypil ho až do dna. Klesl v kolenou, ucítil neskutečnou bolest. Uši mu drásal Voldemortův chladný smích.

,,Severusi... ne..." šeptal Harry, s námahou se doplazil k němu. Severus se zmítal v bolestivých křečích; lektvar mu rozežíral všechny orgány, zastavoval jeho srdce. Ucítil, jak Harry hladí jeho tvář, a ještě otevřel oči, aby se na něj naposledy podíval. S námahou zvedl ruku, pohladil ho po líčku; buď silný, lásko. Harrymu po tvářích stékaly slzy, tichounce plakal.

Odpusť mi, že jsem tě nedokázal zachránit.

,,Severusi..." to bylo to poslední, co slyšel. Pak mu lektvar zastavil srdce.

Harry zabořil svou uplakanou tvář do jeho hrudi. Ne, to ne, nemůže být mrtvý... zabil ho, jen kvůli mě... Slyšel, jak Draco mocně lape po dechu, nedokázal se dívat na to, jak umírá; Draco, jeho školní rival, mu pomohl, a on se mu odvděčil čím? Poslal ho na smrt...

,,Vstávej, Pottere. Neříkal jsem to? Láska oslabuje. Tvůj Severus je mrtvý, Pottere. Všichni, kteří tě budou bránit, zemřou. Postav se mi. Bojuj. Zemři statečně jako tvůj otec."

Láska oslabuje.

Láska dodává sílu.

Já tě pomstím, Severusi.

Zemřu; ale on se mnou.

•••

Nesmíte na mě být zlí! Mám narozeniny!:DDD (zítra už mi můžete zase v klidu nadávat, jak jsem zlá xddd)
Děkuju za všechna včerejší přání😂💞
Snad se vám kapitola líbila🐢
-Mil💞

Snarry challenge ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat