Brumbál dohazovatel

1.7K 145 39
                                    

Harry seděl tiše na židli a bedlivě pozoroval černovlasého muže, který ležel na nemocničním lůžku a pravidelně oddechoval. Bylo to jen pár hodin od okamžiku, kdy unikl spárům samotné Smrti. Pár hodin od okamžiku, kdy byl lord Voldemort konečně poražen.

Mladík si povzdechl a promnul si unavené oči. Pak popadl zelené jablko, jež leželo na tácu s jídlem, který mu sem přinesl Ron. Pomalu se do šťavnatého ovoce zakousl a přitom nervózně podupával nohou.

,,Vy byste dokázal vzbudit i mrtvého, Pottere."

Harry málem nadskočil, když profesor lektvarů promluvil. Černýma očima zabloudil ke svému studentovi, který otevíral a zavíral ústa, jak se snažil něco říct. Severus sykl bolestí, když se pohnul, a opatrně si rukou přejel po krku, kde nahmatal obvazy.

,,Takže jsem nezemřel," poznamenal trpce.

,,Had je mrtvý," svěřil se mu Harry, ,,stejně tak Voldemort."

Severus zavřel oči. ,,V tom případě nechápu, proč tu ještě jsem. Svůj úkol jsem splnil. Ochránil jsem tě a ty jsi zbavil náš svět zla. Můj úkol zde končí. Tak kde je to zasloužené vykoupení?"

,,Takhle nemluvte," zašeptal Harry, rty se mu zachvěly, ,,bez vás bych byl mrtvý. To vy jste hrdinou kouzelnického světa."

Dveře ošetřovny se rázně otevřely a dovnitř napochodoval Brumbál, jehož unavená a vrásčitá tvář se okamžitě rozjasnila, když si všiml, že už je muž vzhůru. Severus otráveně zasténal. V nebi - nebo v pekle, to už je jedno! - by měl od toho otravného dědka pokoj.

,,Severusi, tak už jste se nám probudil! Báječné," zaradoval se a posadil se na volnou postel vedle Harryho. ,,Jak se cítíte?"

,,Za řekou Styx by mi bylo lépe," odvětil otráveně Severus a protočil očima, když Brumbál vytáhl z kapsy svého hábitu pytlík citronových bonbonů, jeden si vzal a pak nabídl Severusovi i Harrymu. Oba dva odmítli.

,,Takhle nemluvte," pokáral ho Brumbál, ,,všichni jsme vděční, že jste přežil."

,,Vy dva s Potterem jste se na mě domluvili," zabrblal Severus.

,,Je nemožný, viď, Harry?" broukl Brumbál a zadíval se na strop. ,,Tady ale máme jistotu, že je doopravdy v pořádku." Pak si začal něco tiše broukat a Harry se nejistě podíval na svého profesora lektvarů.

,,Možná jste měl pravdu a lektvary jsou vážně užitečné," nadhodil opatrně, ,,jeden z nich vám zachránil život."

,,To už je za užitečné moc nepovažuji," zavrčel Severus. Byl se svou smrtí smířený, tak proč se to muselo zvrtnout?

,,Vy dva tvoříte úžasný pár," poznamenal Brumbál najednou a stále si prohlížel strop, ,,měli byste se vzít. Teď by se měly konat jenom svatby, děti by se měly rodit a lidé by se měli jenom smát!"

,,Přestaňte říkat nemysly, vy starý - nemožný -" vrčel Severus, zhluboka se nadechl, jak se snažil uklidnit, a zavřel oči. Harry byl v obličeji rudý jako rak. ,,Ty citronové bonbony vám nedělají dobře."

,,Právě naopak. Vy byste si měl taky vzít, alespoň jeden. No nic, já už půjdu. Máte u sebe Harryho, nikoho lepšího byste si nemohl přát. Harry, buď tak laskav, a pomož našemu milovanému profesorovi najít důvod k žití. Nebo ještě lépe," mrkl na něj, ,,se tím důvodem staň."

,,Dědek přitroublý," zamumlal Severus. Harry si odkašlal.

,,Ehm... pane? Co na to říkáte?" Lektvarista otevřel oči a zjistil, že ho mladík váhavě pozoruje. ,,Mám vám pomoct v - no -" začervenal se a pak se usmál. ,,co takhle začít něčím malým? Víte, za ta léta mi došla jedna věc. Někdy jsou ta nejmenší gesta nejvýraznější."

Severus mu nestačil odpovědět, protože se k němu mladík náhle sklonil a věnoval mu něžný polibek na rty. Pak se trochu odtáhl a ostýchavě se usmál, načež ho vzal za ruku a propletl si s ním prsty.

,,Někoho milovat a být milován je - je přece krásný, ne? Není už to dobrý důvod pro to být naživu?"

•••

Děkuji adelajdaceK11 💙

Já toho Čmeláka prostě miluju:D
Páni. Nemůžu uvěřit, že už je fakt konec. Ale skončilo to hezky, to je dobrý, ne?:D
Děkuju moc vám všem, hlavně těm, kteří jste vydrželi až do konce.💜
Když mě někdy něco napadne, určitě to sem přidám, akorát už nebudu zveřejňovat každý den. (Páni, co teď jen budu dělat se svým životem?)
Sledujte ale zeď na mém profilu, kde vás určitě budu informovat o další Snarry. Poznamenejte si, že 11.5. se tu s velkou pravděpodobností objeví mé dlouho plánované Spojeni magií. A možná ještě poslední týden v dubnu (uvidím, jak to budu stíhat, ale vynasnažím se!) zveřejním rozšířenou jednodílovku Non fidelis. Před sebou mám víkend, tak snad budu produktivní😂
Děkuju!
A prozatím...
Neplecha ukončena!
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now