Dovolená

1.9K 154 15
                                    

,,Můžu už do vody?"

,,Ne."

,,A teď?"

,,Ne."

,,Prosíím!"

,,Chováš se jako malé dítě."

,,Je mi horko," zamručel Harry a znuděně si kreslil do písku. Pak ale přestal, rychle vstal a rozeběhl se nadšeně do moře. ,,Kašlu na to!" Severus protočil očima, ale musel se pousmát, když viděl, jak moc nadšený mladík je.

,,Páni, poprvý u moře! To je paráda!" vykřikl Harry a se smíchem si odhrnul mokré vlasy z očí. ,,Pojď taky!"

,,Spokojím se s pláží."

,,S tebou je ale hrozná nuda, Severusi," odfrkl si Harry a najednou ho něco napadlo. ,,Podívej!" křikl na něj, nadechl se a ponořil se pod vodu, aby mohl udělat stojku. Když se vynořil, protřel si oči a dotčeně se na muže podíval. ,,Ty ses nekoukal!"

,,Samozřejmě že koukal," ujistil ho Severus a byť působil lhostejně, potajmu Harryho pozoroval a ten pohled na něj si užíval, ,,nádherná stojka."

,,Hele, já vím, že nejsem zrovna nejlepší v dělání stojek, ale-"

,,Och, ale já to nemyslel ironicky." Harry si ho zkoumavě prohlížel, ale bez brýlí viděl docela mizerně. Dalších deset minut zkoušel stojky a kotrmelce a dokonce se odvážil pod vodou otevřít oči, aby zkusil najít a vylovit nějaké mušle. To na první pokus zrovna dvakrát nevyšlo, ale postupně mu to šlo lépe a lépe a nakonec se zaradoval, když vylovil malou bílou škebli. Doplaval zpět ke břehu a vylezl z vody.

,,Podívej!" ukázal Severusovi pyšně svůj úlovek a ručníkem si otřel své zarudlé, ale i přesto zářivé, oči. Pak si zlehka osušil vlasy a zase se posadil vedle muže, který si četl knihu.

,,Bylo by jednodušši použít hůlku a prosté přivolávací kouzlo." Harry ho zlehka praštil do ramene.

,,Nekaž mi to! Ale víš co? Vlastně to není tak špatný nápad," vytáhl svou hůlku, rozhlédl se, byť pláž v Karibiku byla prakticky prázdná, a tiše řekl: ,,Accio zmrzlina!" Dychtivě se rozhlížel kolem a k jeho překvapení i potěšení k němu opravdu letěla zmrzlina. Jen tak tak ji zachytil a zazubil se. ,,Bezva."

Severus zaklapl knihu a zadíval se na Harryho, který lízal zmrzlinu. Mladík na sobě ucítil jeho pohled a zvedl k němu oči. S uculením mu zmrzlinu nabídl, ale muž zakroutil hlavou. ,,Proč nemáš rád sladký?"

,,Prostě mi nechutná."

,,To není odpověď," zamračil se Harry a ani si na rozdíl od Severuse nevšiml, že mu po kornoutu stéká zmrzlina, ,,a slaný máš rád?" Lektvarista pozvedl obočí, nechápal, kam tím Harry míří. Ten se krátce zasmál a natáhl k němu ruku. ,,Jsem celý slaný."

,,Ty jsi neuvěřitelný," kroutil hlavou pobaveně.

,,Ne, jen slaný," smál se Harry a Severus vzal jeho ruku do své a lehce políbil každý prst. Mladík s tenkou, skoro neviditelnou jizvou na čele se trochu začervenal, ale pak se zářivě usmál. ,,Děkuju."

,,Za co mi, prosím tě, děkuješ?" ptal se ho překvapeně. ,,Nejsem zrovna ideální partner co se dovolených týče."

,,To je jedno. Víš, že tě miluju takovýho, jaký jsi. Takový jsi nejlepší. A prostě děkuju, že jsi mě sem i tak vzal," vysvětlil Harry a naklonil se k němu, aby ho mohl políbit. Když se odtáhl, zašklebil se. ,,Ale to moře by za ty prachy alespoň nemuselo být tak slaný."

•••

Děkuji Saraskywalker ♥️
Hmm, hned bych jela někam, kde je teplo a moře...:D
Snad se vám dnešní kapitola líbila♥️
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now