Drak

2.6K 216 18
                                    

(Pokud jste nečetli předchozí kapitolu, mrkněte!)

Harry šel po dlouhé době na návštěvu k Hagridovi a když zaklepal na velké dřevěné dveře jeho hájenky, ozval se Tesákův štěkot a škrábání na dveře.

,,Nazdárek, Harry! Poď dál, honem se poď podívat!" zahlaholil nadšeně Hagrid, jenže to už Tesák povalil Harryho do trávy a nadšeně mu olizoval obličej.

,,Tesáku, no tak, slez ze mě... no tak," smál se Harry a nakonec se mu nějak podařilo Tesáka ze sebe shodit a vstát. Jaké to pro něj bylo překvapení, když vešel dovnitř a všiml si, že u stolu sedí Severus.

,,A- dobrý den, pane," opravil se rychle a Snape úsečně kývl na pozdrav.

,,Podívej, Harry," ukázal mu pyšně Hagrid malého draka, kterého držel v obou dlaních, ,,to je krasavec, co? Nemůžu se dočkat, až vyroste... to bude teprv parádička. Počkáte tady chviličku? Dojdu mu ven pro jídlo."

,,Co tu děláš?" zeptal se Harry tiše Severuse, když Hagrid odešel. Profesor lektvarů pokrčil rameny a zadíval se na draka, který hledal dobrou polohu na ležení.

,,Slyšel jsem, že Hagrid má draka. Chtěl jsem ho omrknout a zjistit, jestli by se něco z něj nedalo použít jako přísada do lektvarů."

,,Zbláznil ses? To je nechutný!" zašklebil se znechuceně Harry a sledoval, jak Severus vytahuje z kapsy hábitu malou lahvičku.

,,Mluvím naprosto seriózně," ujistil ho suše a vstal ze svého místa, ,,vezmu si od něj jen pár kapek krve, dochází mi."

,,Panebože. Ty bys skočil i do sopky, kdyby v lávě plavala nějaká přísada," protočil očima Harry a trhl sebou, když Severus vykřikl a rychle se od draka odtáhl pryč. Z jeho nozder stoupal kouř. ,,Co to sakra-"

,,Kousl mě do ruky," sykl Severus a sledoval, jak mu pravačka začíná rudnout a natékat. Nebelvír vyskočil ze židle a starostlivě přišel k profesorovi.

,,Musíme s tím za madame Pomfreyovou," podotkl, ale Snape zavrtěl hlavou.

,,V laboratoři mám na dračí kousnutí nějaké masti."

,,Ty jsi tvrdohlavý. Počkej, nechceš mi říct, že už ses někdy honil za draky?" Severus mlčel a Harry protočil očima. ,,Že se vůbec ptám."

,,Vy už vodcházíte?" zeptal se jich překvapeně Hagrid, když se střetli před hájenkou. Snape se rychle pokusil skrýt svou opuchlou ruku.

,,Jo, profesorovi se udělalo špatně, doprovodím ho," vyhrkl Harry a táhl Severuse po cestě k hradu, ,,promiň, Hagride. Měj se! Ty tvoje lektvary všechno komplikujou," sykl Harry poslední větu. Lektvarista mlčel po celou cestu a teprve když ho nebelvír posadil na pohovku v jeho kabinetu, mdlým hlasem mu řekl, že mast se nachází dole ve skříňce v průhledné zavřené misce.

Harry vešel do laboratoře a skříňku otevřel, vyndal z ní misku a vrátil se k Severusovi, který byl v obličeji ještě bledší než obvykle.

,,Příznaky?" zeptal se ho, když otevřel víko nabral si překvapivě ledovou mast na prsty. Začal ji jemně roztírat po Severusově ruce.

,,Horečky, omdlívání, únava, halucinace," zamumlal Severus a se zavřenýma očima se opřel. Harry mu neustále vtíral mast do kůže, dokud se nevsákla, ale i pak ji opatrně masíroval. Odložil misku na stolek a odběhl si umýt ruce, přičemž ho napadlo, že by měl Severus hodně pít. Přivolal si sklenici a naplnil ji studenou vodou.

,,Napij se," zašeptal mu, když se vrátil zase k němu a skleničku mu přiložil k ústům, ,,je ti lépe? Chceš nějaký lektvar?" Severus zavrtěl hlavou a lehl si na záda. Harry si povzdechl a posadil se na zem. Vzal lektvaristu za ruku a na dlaň mu kreslil uklidňující kroužky.

,,Příště žádní draci. Ty lektvary zabijou."

•••

Harry je prostě miláček😀
Dávejte pozor na draky🙆‍♀️🐉
-Milka❤

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now