Retardace

1.5K 150 40
                                    

Ve Velké síni panoval jen tlumený hovor, který doprovázelo tiché škrábání brků o pergamen. Většina studentů si tu vypracovávala úkoly, a mezi nimi byli i Ron, Hermiona a Harry, který každou chvíli zvedl hlavu a zjišťoval, kde se právě nachází profesor lektvarů.

,,Dva svitky pergamenu!" stěžoval si Ron. ,,Já ho nesnáším!"

Harry se sklonil ke svému pergamenu, kde měl nahoře v rohu napsáno Pro profesora Snapea. Kolem jeho jména začal bezmyšlenkovitě kreslit srdíčka a ani si nevšiml, že se na něj Hermiona divně dívá.

,,Ehm - Harry?" odkašlala si a počkala, než se na ni její nejlepší kamarád neochotně podíval. ,,Proč kreslíš u jména profesora Snapea srdíčka?"

,,To - to jsou zlomený srdíčka!" vykoktal Harry a s lítostí je rychle přečmáral. Ron se nahnul k jeho pergamenu, aby to viděl na vlastní oči, když se v tu chvíli za nimi objevil Snape a práskl ho knihou po hlavě.

,,Žádné opisování, Weasleyi!" štěkl na něj. ,,Deset bodů z Nebelvíru. I když," sjel pohledem na Harryho a ušklíbl se, ,,od Pottera byste toho moc neopsal." Když od nich odcházel pryč, Ron na jeho záda ukázal prostředníček a mnul si hlavu.

,,Kretén!" ulevil si. Harry ho ale neposlouchal, místo toho se otočil za Snapem a zbožně ho sledoval. Jeho elegantní chůzi... hábit, který za ním povlával... jeho černé vlasy spadající na jeho ramena... a samozřejmě také jeho -

,,Hej, Harry, na co tak koukáš?"

,,Snape je tak sexy..." vzdychl Harry a ani si neuvědomil, že to říká nahlas. ,,Tak sexy... nejradši bych ho přitiskl na zeď a začal ho líbat... a pak bych mu začal rozepínat všechny ty maličké knoflíčky a -"

,,Přestaň, přestaň, přestaň!" zakvílel náhle Ron.

Vzápětí jako by Harrymu došlo, že si to neříká jen ve své hlavě, a tak se otočil k Ronovi a Hermioně, kteří na něj nevěřícně zírali, (zrzek i znechuceně) a zrudl až ke kořínkům vlasů. ,,Ehm, to jste neslyšeli, jo?"

,,Harry," bědoval Ron, ,,tobě je špatně! Jdi na ošetřovnu! Určitě máš horečku a blouzníš! Mluvíš nesmysly! Počkat, já už vím! To máš z toho úkolu pro Snapea! Kretén jeden!"

,,On není kretén, je to ten nejvíc sexy muž na světě," hádal se Harry, ,,a až mu konečně rozepnu všechny ty knoflíčky, sundám mu košili a -"

,,Ne, ne, ne!" ječel Ron a zacpával si uši. ,,Neříkej to! Neříkej nic! Nemluv! Harry, co se to s tebou děje?! Co je s tebou špatně, co se ti stalo?! Ty jsi úplně retardovaný!"

,,Možná jen zamilovaný, Rone," špitla Hermiona a zbledla, když si všimla, že se k nim blíží Snape. V dalším momentě už podruhé, ale tentokrát o něco silněji, práskl Rona knihou po hlavě.

,,Vy nerozumíte, co znamená klid, Weasleyi?!" zasyčel. ,,Odebírám Nebelvíru dvacet bodů a opovažte se ještě jednou zaječet!"

,,Ale pane, Harrymu je špatně -"

,,Není mi špatně!" bránil se Harry.

,,Vždyť jsi úplnej retard!"

,,Jsem naprosto v pořádku, jenom tvrdím, že -"

,,Ne!" vykřikl znovu Ron a vysloužil si tak další ránu.

,,Co jste chtěl říct, pane Pottere?" obrátil se lektvarista na Harryho. Nebelvír se zhluboka nadechl a zadíval se mu do jeho černých očí.

,,Že jste neskutečně sexy."

PRÁSK!

Harry před očima viděl hvězdičky a po tváři se mu začal rozlévat připitomělý úsměv. ,,Ó bože, to byla ta nejkrásnější rána v mým životě..."

•••

Děkuji Saraskywalker 💜
No jako snad se vám ta dnešní líbila...😀
Před námi je poslední, nemůžu tomu uvěřit!😀
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat