Plášť

3.5K 243 44
                                    

Páteční dvouhodinovka lektvarů se blížila ke konci a Harry si oddechl, že mu Snape sebral jen deset bodů. Ze zmenšovacího dryáku, který měli vytvořit, měl dobrý pocit, a tak z chladného sklepení vycházel s pozitivní náladou. Bohužel si ale zapomněl zkontrolovat, jestli si něco nezapomněl.

Snape procházel prázdnou třídou, když si všiml kusu látky ležícího vedle lavice. Sehl se a zvedl ji a s překvapením zjistil, že je to neviditelný plášť. Pak se ale potěšeně usmál. Moc dobře věděl, komu ten plášť patří a rozhodl se, že využije toho, že mu padl do rukou...

•👨‍❤️‍👨•

Harry jako vždy zamířil po famfrpálovém tréninku do prefektské koupelny. Protože jeho nejlepší přátelé byli prefekti, nebylo tak těžké získat heslo.

Nahlédl do Pobertova plánku a oddechl si, když zjistil, že tam nikdo není. Vešel dovnitř a zavřel za sebou. Okamžitě otočil několika kohoutky, aby se malý bazének rychleji naplnil. Rozhlédl se, jestli tu někde není Uršula, a rychle si svlékl oblečení. Plánek a hůlku položil ke kraji bazénu, aby na ně dosáhl. Pak skočil do teplé vody a několika tempy doplaval až ke kohoutkům, aby je zavřel.

Spokojeně se opřel a na chvíli zavřel oči. Pomalu šlapal vodu a naslouchal tichu, které tu panovalo. Že by tu měl konečně soukromí a nikdo by ho nerušil? Žádná Uršula...

Otevřel oči a přetočil se. Břichem se opřel o okraj, osušil si ruce do ručníku a natáhl se pro Pobertův plánek, ktery začal pečlivě studovat. Hmm... Ron s Hermionou byli v přístěnku na košťata a bylo lehké domyslet, co tam asi dělají. Ginny byla s Nevillem a s Lenkou ve Velké síni a Dean se Seamusem v pokoji. Brumbál procházel po ředitelně sem a tam a profesorka McGonagallová seděla ve své kanceláři. Trelawneyová se na plánku hýbala pořád ze strany na stranu, a tak si Harry s úšklebkem pomyslel, že toho dnes asi vypila o něco víc než obvykle. Zadíval se ke sklepení, kde by měl být Snape, ale jeho jméno tam nenašel.

Zatvářil se zmateně. Snad si ho nezavolal Voldemort. Jizva ho ale nepálila... Hmm, třeba je někde jinde, pomyslel si a bruslil očima po plánku. Kousek od koupelny byl Protiva, zřejmě zase něco vyváděl, přejel očima po svém jménu, kousek od něj byl Se-

Zarazil se a několikrát zamrkal. Severus Snape. Bylo to tam napsané. Kousek od Harryho jména. Plánek nelže, nikdy nelhal...

Harry se trochu víc potopil a očima těkal po celé koupelně. Nikde ho neviděl. Nikdo tu nebyl, jen on sám. Třeba už má vidiny. Snape tu nemůže být, co by tu dělal?

Severus skrytý pod neviditelným pláštěm zatím úspěšně potlačoval smích. Neskutečně se bavil při pohledu na nejistého Harryho.

,,Pane profesore?" zašeptal nebelvír a hmátl po hůlce. ,,Accio neviditelný plášť," zkusil to, ale nic se nestalo, protože Snape plášť pevně držel. ,,Já vím, že tu jste... někde."

Do háje, co když mě viděl nahého, pomyslel si vyděšeně Harry a zrudnul. Snape ho pobaveně pozoroval a přemýšlel nad tím, na co asi chlapec myslel, že je najednou červený.

,,Nemůžete se už prostě ukázat?" zamumlal Harry a byl teď až po krk ponořený ve vodě. ,,Nemyslel jsem si, že je profesor lektvarů šmírák. A očividně vás přitahujou nebelvíři, jak to?"

,,Patnáct bodů z Nebelvíru za nemístné poznámky," řekl hlubokým hlasem Severus a Harry sebou trhnul. Otočil se teď k Severusovi zády a ten využil příležitosti. Tiše přešel až k okraji, sundal ze sebe neviditelný plášť a klekl si za Harryho, kterému zakryl oči. Chlapec překvapeně vykřikl a Snape se uchechtl.

,,Panebože, asi budu mít infarkt," vydechl Harry, kterému rychle bušilo srdce a tvář měl zbarvenou do ruda. ,,Tohle už nikdy-"

,,Nemáš si zapomínat věci," ušklíbl se Severus a Harry se k němu váhavě otočil. Stydlivýma očima se na něj podíval.

,,Takže... ty jsi na nebelvírský?" uculil se, i když trochu váhavě. Severus se k němu sklonil a usmál se.

,,Jenom na tebe," zašeptal a konečně spojil jejich rty v jedny.

•••

Konečně pááááteeeeeeeeeeeek😃🖤

Snarry challenge ✔जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें