Plakát

2.3K 167 13
                                    

Byla šestá hodina ranní, když ticho protnulo hlasité prásknutí. Zvuk dolehl i k uším chlapce, který se opatrně plížil v tmavých zákoutích domů. Trhnul sebou, v kapse nahmatal hůlku a s bušícím srdcem se rychle otočil. Nikde nikdo. Přitáhl si neviditelný plášť blíž k tělu a rychle se temnou uličkou vracel k jejich stanu postavenému opodál.

Když ale zabočil za roh, náhle spatřil muže oděného do černého dlouhého hábitu, jak kráčí k jednomu z domů. Se zatajeným dechem se zarazil a ucítil přicházející paniku. Ale ne.

I muž se najednou zastavil a když Harry udělal ještě dva kroky vpřed, všiml si, jak si cosi prohlíží. Bylo to nalepené na stěně v jedné uličce a mladík si uvědomil, že to je plakát. Zamračil se a tichounce přicházel blíž, aby si ho také prohlédl. Potlačil překvapené zalapání po dechu, když zjistil, že na plakátu je on. Že je na něj vypsaná cena. Myslel si, že je to mudlovské městečko, jak to, že tu jsou nalepené plakáty?

Aniž si to v první chvíli uvědomil, ocitl se až moc blízko onoho muže. Ten plakát s povzdechem strhl ze zdi a bolestně se na něj zadíval. Chlapce na fotografii pohladil po tváři a Harry to gesto pozorně sledoval. Poskočilo mu srdce, ale zároveň se mu sevřelo smutkem. Ne, musí odsud rychle pryč-

,,Kde asi jsi," zašeptal muž a trhaně se nadechl, ,,snad jsi v pořádku." Tahle věta jako by přinutila Harryho nohy, aby zůstaly stát na místě. Chlapec váhal. Váhal, jestli se mu má ukázat a nebo běžet rychle zpátky za Hermionou.

A tohle váhání se mu stalo osudným.

Najednou jako by Severus vycítil, že se na něj někdo dívá, a nejistě se zadíval na Harryho, stále ukrytého pod pláštěm. Ten se lekl, že by ho snad mohl vidět, a rychle začal couvat pryč. To by ale nesměl narazit do té pitomé zdi-

Severus měl vmžiku vytáhlou hůlku a namířil ji tím směrem, odkud slyšel zvuky. ,,Homenum revelio," zašeptal a neviditelný plášť mu vletěl do ruky a tím pádem odhalil krčícího se Harryho s rozcuchanými vlasy, unavenýma zelenýma očima a několika denním strništěm na bradě. Severus se ostře nadechl a pouhými třemi kroky překonal tu ne moc velkou vzdálenost mezi nimi.

,,Ne," vyhrkl Harry třesoucím se hlasem a to černovlasého muže zarazilo. Byl mu tak blízko, že mohl i v té tmě bez obtíží rozeznat tenkou nachovou jizvu na jeho čele. ,,Ty... já... já nemůžu..." zašeptal a uhnul pohledem. Severus pochopil a sklopil hlavu.

,,Musel jsem to udělat," zašeptal naléhavě, ,,musel jsem ho zabít. Přikázal mi to. Prosím, Harry... jsem rád, že... že tě konečně vidím... po takové době... Prosím. Mohu ti ukázat své vzpomínky-"

,,Proč ti to přikázal?"

,,Nechtěl trpět."

Harry zvažoval pro a proti, zda mu má věřit nebo ne. Nejistě zvedl hlavu a zadíval se do těch onyxově černých očí, které v sobě ukrývaly jistou něžnost. Při tom pohledu jako by všechny obavy zmizely. ,,Proboha, vždyť jsi mi tak hrozně chyběl," vydechl Harry a dlouze ho políbil. Cítil, jak si ho Severus jednou rukou přitahuje k sobě a tou druhou ho hladí po tváři. Plakát s Harryho fotografií dopadl na zem.

,,Měl by ses oholit," zašeptal s úsměvem, když se od sebe odtáhli. Harry se rozesmál a šťastně ho obejmul. ,,Jsem rád, že jsi v pořádku. Že jsi tady."

,,Co ty tady vlastně děláš?"

,,Přišel jsem si domů pro pár knih."

,,Čirou náhodou asi nemáš něco k jídlu, co?" zamumlal a ospale zazíval.

,,To zatím ne, ale mám postel. Očividně jsi unavený," podotkl a vzal ho za ruku. Harry ale zavrtěl hlavou.

,,Počkej, to nejde. Totiž, Hermiona spí ve stanu. Bude se po mně shánět," povzdechl si. Severus ho sledoval. Sice tu otravnou šprtku zrovna dvakrát v lásce nemá, ale jestliže to znamená, že bude mít Harryho u sebe, v bezpečí...

,,Tak pro ni dojdeme," řekl rezignovaně a Harry překvapeně zamrkal. Pak se pousmál a stiskl mu ruku. ,,A rovnou koupíme i něco k jídlu."

,,Běžně ubytováváš bezdomovce?" rýpl si Harry a vedl ho cestou k jejich stanu.

,,Ne," odpověděl mu Severus s úšklebkem, ,,jedině když se jmenují Harry Potter."

•••

Poděkujte Paffiin nejen za vymyšlení názvu, ale i za to, že je dobrý konec!😀 a já taky děkuju❤
Wow wow wow. 11 ve FF? Děkuju, jste úžasní!❤
A konečně pátek:3 a já mám navíc prázdniny, huraaaa:DDD
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now