Hádej, kdo přijde III.

1.3K 162 50
                                    

,,No to je hnus."

,,Ta vodka? Taky mám ten pocit. Přijde mi ředěná," podotkl Sirius a kriticky se podíval na svou sklenku. James, který zúženýma očima pozoroval svého syna, jenž se šťastně usmíval a tančil se svým manželem na parketu, do sebe kopl zbytek obsahu své sklenice.

,,Ta vodka ne," vyprskl James a popadl první lahev alkoholu, která mu přišla pod ruku. ,,Podívej se na ně. No jen se na ně podívej! To je hnus."

,,Jo, Srabus si mohl aspoň na vlastní svatbu umýt vlasy," souhlasil nezúčastněným hlasem Sirius. ,,Ale Harry, to je panečku fešák. Kdybych nebyl jeho kmotr, tak bych ho býval sbalil." James na něj vytřeštil oči. ,,Co je? Aha, promiň, kamaráde; samozřejmě, že bych sbalil tebe," poplácal ho po rameni a zamrkal na něj.

,,Hele, já nejsem homofob. Nemám nic proti Harryho orientaci, i kdyby byl, já nevím, psosexuál -"

Sirius si odkašlal. ,,To nebyl úplně vhodný příklad vzhledem k tomu, co jsem před chvílí řekl."

,,- tak mi to je prostě jedno. Pořád je to můj syn. Můj Harry. Ale Srabus?" James si vložil tvář do dlaní. ,,S tím se přece nikdy nemůžu smířit. Vždyť je to můj největší nepřítel už tolik let."

,,Já tě chápu, bráško," ujistil ho Sirius a objal ho kolem ramen, ,,taky si nedovedu představit, že byste po sobě neházeli nábytkem, až je Lily pozve na nedělní oběd. Aspoň si zpestříte víkend."

,,Siriusi, občas bych tě nejraději poslal někam do Číny."

,,Na masáže? Ty ale myslím dělají spíš v Thajsku. Před čtyřmi lety jsem vám s Lily koupil letenku, abyste si tam taky trochu zadováděli -"

,,Ne, na masáže ne. Pokud by ti ovšem masáž neudělali někde v čínské kuchyni. A jako bonus vířivka v hrnci, kde se bude vařit vývar z tebe," dodal suše James a Sirius se hlasitě rozesmál. Když ale druhý muž spatřil svou manželku, jak se celá vysmátá vrací s Remusem z parketu, dloubl Tichošlápka do žeber. ,,Ticho. Manželka se mi vrací."

,,Mně taky."

,,Co vy dva tady jen tak sedíte? Snad se nechcete opít do němoty? A navíc na svatbě svého jediného syna, Jamie?" zeptal se jich s úsměvem Remus a Lily si sedla, aby si na chvíli sundala z nohou boty s podpatky.

,,Snad po nás nechceš, abychom spolu šli tančit? Já totiž nejsem gay," odvětil kysele James a zase sledoval Harryho se Severusem, jak se k sobě láskyplně tisknou a pomalu se houpají do rytmu. ,,Já chci brečet."

,,A to já dneska gay být chci," rozhodl se Sirius a trochu vrávoravě se postavil. Blýskl po Remusovi úsměvem a popadl ho za ruku. ,,Jdeme, vlče!"

,,Cože?!" vyhrkl nevěřícně James a díval se, jak jeho nejlepší kamarádi mizí. ,,To už si ze mě ale děláte prdel, ne? Můj syn je gay, můj úhlavní nepřítel je gay, Sirius je gay, Remus je gay, Brumbál je gay, Lily je gay, já jsem gay! Všude kolem mě jsou samí gayové! Jdu najít Petra a jestli mi řekne, že je gay, tak se nechám na honu odstřelit."

,,Myslíš, že se přes to táta někdy přenese?" zeptal se Severuse mezitím Harry a zvedl hlavu, aby mu viděl do tváře. Jeho manžel se na něj usmál a láskyplně mu odhrnul vlasy z čela.

,,Přenese přes co? Že tě přitahuje stejné pohlaví a nebo že sis mě vzal? Myslím, že to mi totiž nikdy neodpustí."

•••

Já to raději ani nebudu komentovat:D

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now