Černý kocour

2.2K 170 49
                                    

Blížila se půlnoc, když noční klid narušilo hlasité prásknutí, ozvalo se sotva deset kroků od nejbližšího domu, v jehož stínu se krčila černá kočka s ještě černějšíma očima. Byla o něco větší než normální kočka a očividně si nepřála být spatřena, když se skrčila a přeměřovala si mladíka, který kráčel k domu, zúženýma očima.

Vypadal unaveně, šmátral po kapsách a klel u toho. Kdybyste se na kočku pořádně podívali, měli byste pocit, jako by se chtěla ušklíbnout. Když ale tmavovlásek vytáhl hůlku a rozsvítil ji, přikrčila se. Bohužel, zahlédl ji.

,,Čiči," lákal ji k sobě a klekl si. Nedůvěřivě si ho prohlížela a on si povzdechl. ,,Jo, je mi to jasný - nevěříš mi. Ale uvnitř je teplo a nějaký jídlo se taky najde a neboj se, nesním tě," uklidňoval ji s úsměvem. Když už to chtěl vzdát, protože to vypadalo, že se k němu kočka nepřiblíží, ani kdyby jí to mělo zachránit život, lehce zamňoukala a vyskočila na schod k Harrymu. Ten se usmál, sklonil se a vzal ji do náruče. Překvapilo ho, že se nebránila.

Kouzlem odemkl dveře a vešel dovnitř. Mávnutím hůlky rozsvítil a skopl boty z nohou. Přešel s ní do kuchyně a zatímco se zvědavě rozhlížela kolem, opatrně ji položil na zem a otevřel skříňku. Pro sebe si vyndal obyčejné kukuřičné lupínky a začal hledat mléko. Když ho našel, nalil ho do misky, ale byla ho tam jenom troška.

,,Promiň, víc nemám," omlouval se kočce, když před ní položil misku s mlékem, ,,a moc toho k jídlu taky nemám. Žádnou rybu nebo tak. Co vlastně jí kočky? Hmm, ty mi asi těžko odpovíš," sledoval ji, jak pije mléko, a pak se posadil naproti ní do tureckého sedu a strčil si do pusy hrst plnou lupínků.

Když kočka dopila, posadila se a upřeně se na mladíka zadívala. Ten se zarazil a nechápavě se na ni podíval. ,,Co je? Chceš taky?" natáhl k ní dlaň s lupínky a ona si jeden opatrně vzala. Harry se usmál a zlehka jí otřel tlamičku od mléka, přičemž mu děkovně olízla ruku. ,,Jsi fakt roztomilá - auu! Řekl jsem něco špatně?" Skoro měl pocit, že na něj kouká dotčeně, a pomalu se opravil. ,,Roztomilý? Páni, takže jsi kocour. A já si myslel, že jsi kočka. No, nevadí. Nechceš tu zůstat? Bylo by prima nebýt sám..." Harry kocourovi nasypal pár lupínků do misky. ,,Chtěl bych být zvíře. Určitě je to jednodušší než být člověkem. Víš, měl jsem kmotra, Siriuse, ten se měnil v psa a mě to vždycky fascinovalo... chtěl jsem se stát zvěromágem, ale, no, nějak jsem na to nenašel čas. Je to škoda; teď bych se mohl někde jako jelen bezstarostně prohánět po lese, dokud by mě někdo nezastřelil. Co to děláš?" kocour mu vlezl na klín a otřel se o jeho hruď. Harry ho podrbal za ušima a usmál se, když slyšel, jak přede. ,,Tohle se ti líbí, co? Kde ses tu vlastně tak najednou vzal? Nikdy jsem tě tu neviděl."

Kocour mu ale těžko mohl odpovědět, jen tiše ležel na Harryho klíně, nechal se hladit a naslouchal mu. Mladík mu tiše vyprávěl o tom, jak je na světě sám; jak mu umřeli rodiče, kmotr, jeho dva nejlepší přátelé a že ztratil i muže, kterého miloval a který to nevěděl...

,,Pojď, měli bychom jít spát," řekl Harry o nějakou dobu později a s kocourem v náruči se rozešel k ložnici. Vešel dovnitř, položil ho na postel a rychle se převlékl. Pak si zalezl do postele a poplácal na místo vedle sebe. Objal kocoura jednou rukou, ten se k němu přitulil a Harry mu zabořil tvář do hebkého kožíšku.

,,Děkuju," zamumlal a ospale zavřel oči. Usínal. ,,Neodcházej, prosím..." pak usnul. Všechny strasti zase na několik hodin zmizely; a objeví se zase ráno. Kocour několik minut ležel bez hnutí, černé oči upíral na nebe, a pak svou hlavu otočil k spícímu mladíkovi.

Vypadal tak zranitelně. Opatrně, aby ho neprobudil, vyklouzl z jeho náruče a posadil se na kraj postele. A náhle už tam kocour neseděl.

Seděl tam dospělý muž a smutně se na Harryho díval. Přál si ho pevně sevřít v náruči a už ho nepustit. Ale nemohl. Ne. Musel odejít. A už se nevrátit.

Vstal a přešel ke dveřím, kde se naposledy otočil k spícímu Chlapci, který zůstal naživu. Věnoval mu poslední pohled, s nímž zmizel stejně rychle, jako se objevil.

•••

Zítra se můžete těšit zase na něco veselejšího...:D
Děkuji Mikey_Aiken ♥️
Snad se vám dnešní kapitola líbila♥️
-Milka

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now