Smrt

1.5K 124 21
                                    

Objevili se na hřbitově. Pohár Tří kouzelníků přestal modře zářit a dopadl několik kroků od dvou chlapců.

,,Kde to jsme?" ptal se starší z nich, rozhlížel se kolem s hůlkou napřaženou. Měl podrápanou tvář i ruce, byl špinavý, na žluto-černém dresu měl zaschlou krev. ,,Myslíš, že je to součást úkolu?" otočil se na druhého chlapce.

Jenže ten mu neodpovídal. Stál k němu zády, prsty přejížděl po jméně vyrytém na náhrobku. Ramena se mu chvěla, jako by bojoval s neviditelnou silou; a pak je povolil. Už se netřásl. Místo toho si vykasal rukáv a dotkl se svého levého předloktí, což ale mrzimorský šampion nemohl vidět.

,,Harry?" oslovil ho naléhavě, když viděl, jak k nim kráčí malý shrbený mužíček. A Harry se konečně otočil, nedíval se však na svého kamaráda; díval se na muže, který k němu došel a hluboce se uklonil. Z druhé strany se k němu plazil velký tlustý had a promluvil na něj hadím jazykem. Harry se pouze usmál.

,,Harry? Jsi v pořádku?" ptal se nervózně sedmnáctiletý hoch. Střídavě mířil hůlkou na muže a na hada.

Nebelvírský chlapec se opíral o náhrobek a potěšeně si prohlížel svou hůlku, svoje tělo. A pak jako by ho konečně zaregistroval; zvedl k němu oči, ušklíbl se.

,,To je směšné, Cedricu Diggory," promluvil tiše, ,,snažíš se mluvit s mrtvým?" Pak se na něj usmál, začal se rozhlížet po osobách v kápích, které se tu najednou objevily. ,,Harry Potter je mrtvý."

Cedric šokovaně spustil ruku s hůlkou podél těla. Nevěřícně zíral na čtrnáctiletého chlapce před sebou a zděšením vykřikl, když pohlédl do jeho očí. Do zad ho udeřilo nejmíň deset smrtících kleteb. Padl mrtvý k zemi.

,,Třináct let uplynulo a já tu konečně před vámi stojím, v novém těle a v plné síle," rozpřáhl Harry ruce, vykročil směrem ke smrtijedům. Nagini se mu plazil v patách. ,,Po dnešku už nikdo nebude pochybovat o tom, že to já jsem ten nejmocnější kouzelník všech dob. Jaký to pro ně asi bude šok, až zjistí, kdo je doopravdy Harry Potter... připojte se ke mně, jako kdysi, a tentokrát už budou Bradavice i ministerstvo naše. Sebrali jsme jim poslední naději, kterou měli. Slavný Harry Potter už je nezachrání."

Vydal se směrem k poháru, Červíček šel za ním, popadl tělo Cedrica Diggoryho a smrtijedům přikázal, aby se přemístili k Bradavicím. Nagini se obmotal kolem těla svého pána a Harry s Červíčkem se ve stejnou chvíli dotkli přenášedla.

V Bradavicích je uvítal potlesk. Harry se musel usmát. Díval se na pohár, který ležel před ním; budeš odměněn, můj milý Barty.

Vzápětí se ozvaly výkřiky, když Nagini sklouzl z jeho těla na zem. Harry viděl nohy učitelů, jak běží za ním, a jedním pohybem ruky je zarazil.

,,Ten chlapec je mrtvý."

,,Co se stalo?"

,,Cedric je mrtvý!"

,,Je mrtvý..." šeptaly hlasy.

,,Ano, je mrtvý," potvrdil Harry chladným hlasem, krutě se usmál na vyděšenou mrtvou tvář mrzimorského studenta. Kopnul do něj a tím ho převrátil na záda. ,,A zabil jsem ho já." Mezi lidmi to zašumělo. ,,Venku za tribunami čekají moji smrtijedi. Nikdo odsud neodejde, pokud chce zůstat naživu."

,,Harry..." to šeptem promluvil Albus Brumbál a oslovený se usmál ještě víc.

,,Já ale nejsem Harry, Albusi," řekl mu, ,,tvůj Harry už je mrtvý." Děti začaly křičet a Harry znovu mávl rukou, použil Silencio. ,,Konečně jsem se vrátil, po třinácti letech. Ale nejdřív..." konečně zvedl hlavu, jakmile učitelé pohlédli do jeho obličeje, šokovaně zalapali po dechu. On se ale díval jen na jednoho z nich. ,,Severusi... pojď. Vrať se ke mně."

Severus tam stál, neschopen jakéhokoliv slova nebo pohybu. Díval se na chlapce, kterého miloval. Ne. Harry nemůže být mrtvý...

Pohlédl do jeho smaragdově zelených očí, které tak miloval.

Byl tu ale jeden problém.

Ty oči už nebyly smaragdově zelené.

Byly krvavě rudé.

•••

Děkuji kikis001 Terkaskoky Saraskywalker
Hehe, tuhle mám taky ráda😀
Několik z vás si stěžovalo, že je mrtvý vždycky Severus. Tak tady máte konečně mrtvého Harryho😂
Snad se vám jednodílovka líbila😏
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat