Dárek

3.1K 231 13
                                    

,,Tak jsem šel do toho obchodu a víte, co mi řekli? Že jim ty kotlíky ještě nepřišly!" sděloval svým přátelům u snídaně Harry. Rona spíš zajímalo jídlo než Harryho trable, ale jako dobrý kamarád přikyvoval a občas poznamenal něco jako ,,U Merlina", ,,Pitomci", ,,To si děláš srandu", což neskutečně vytáčelo Hermionu.

,,On mě zabije," dokončil své vyprávění nešťastně Harry a začal vidličkou píchat do smaženého vejce.

,,Proč by tě zabíjel? Nemá důvod se na tebe zlobit," konejšila ho Hermiona a šlehla pohledem k Ronovi, aby taky něco řekl a jenom se necpal.

,,Jo, Hermiona má pravdu," přitakal, ,,ale stejně nechápu, kdo bychtěl mít neviditelný kotlík? Stačí, že existujou ty normální, no ještě neviditelný, Merline."

Hermiona protočila očima. ,,Jsou skvělí. Díky tomu, že jsou neviditelný, můžeš lépe pozorovat ten proces, jak se přísady smíchávají a reagují-"

,,Vy dva jste se hledali," skočil jí do řeči Ron a šlehl pohledem ke Snapeovi, ,,nechceš se s ním rovnou dát dohromady?"

,,Připadám ti snad jako kluk?" odsekla mu. ,,Má Harryho."

,,Co?" Harry sebou překvapeně trhnul, když zaslechl svoje jméno. Celou dobu je totiž neposlouchal a věnoval se jen svým myšlenkám. Jeho nejlepší kamarádka jen s povzdechem mávla rukou a pak se taky konečně pustila do své snídaně.

•👨‍❤️‍👨•

,,Dále," řekl Severus, když večer uslyšel jemné zaklepání na dveře. Vzhlédl od novin a usmál se, když spatřil vcházet Harryho, který si sundaval neviditelný plášť. ,,Počkej chvilku. Jen dočtu článek."

Chlapec přikývl a mrzutě se posadil vedle něj. Byl zklamaný z toho, že Severusovi nemůže dát dárek k zítřejším narozeninám. Ron měl pravdu. Pitomé kotlíky!

,,Co se děje? Jsi nějaký zamlklý, to nebýváš. Touhle dobou bys tu už nešťastně fňukal, že se ti nevěnuju," poznamenal Severus a tázavě se na něj zadíval.

,,Hm," povzdechl si Harry a vypadalo to, že to bude to jediné, co dnes řekne. Lektvarista pozvedl obočí.

,,Jestli jsi sem dnes nechtěl, nemusel jsi sem chodit-"

,,O to nejde," skočil mu do řeči Harry a znovu si povzdechl. Váhavě se na něj podíval. ,,Já jen..."

,,Ano?" pobídl ho jemně Severus a přisunul se k němu blíž.

,,No," Harry si skousl ret, ,,já... budeš se asi zlobit... ale zítra máš narozeniny a já... já pro tebe nemám dárek, teda měl jsem, jenže ti pitomci z obchodu mi včera řekli, že jim ještě nepřišel a já-"

,,Tiše, Harry," zarazil ho s úsměvem Severus a jemně ho vzal za bradu, ,,zapomněl jsi na to, jak jsem ti říkal, že mi nemáš nic dávat?"

,,No nezapomněl, ale to je blbý-"

,,Je mi jedno, jestli pro mě máš nebo nemáš dárek," pokračoval dál Severus a zadíval se do jeho zelených očí, ,,stačí mi, že mám tebe."

,,To není zrovna moc výhra," řekl svůj názor Harry, ale usmíval se, ,,takže ti to nevadí?"

,,Samozřejmě že ne, ty pitomče," odvětil letvarista a jemně ho políbil na rty. Harry mu polibek oplatil a pak se odtáhl.

,,Co uděláš, když ti řeknu, že jsem měl v plánu koupit ti neviditelný kotlík?"

Severus se zamyslel a pak se ušklíbl. ,,Odpovím ti, že už ho mám."

Harry ohromeně otevřel ústa dokořán. ,,Cože? Kde?"

,,Je neviditelný, tak ho neuvidíš," dobíral si ho, ,,samozřejmě že v laboratoři."

,,No tak ještě štěstí, že ho nakonec neměli. Za ty peníze si koupím třeba nový koště."

,,Taková zbytečnost. To mi kup raději druhý."

•••

Držte mi palečky, ať zvládnu během dneška napsat kapitolu na zítřek...:DD
Snad se vám líbila^^
-Milka❤

Snarry challenge ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu