McGonagallová

3.2K 262 50
                                    

,,Počkej, musím už jít," zašeptal Severus mezi polibky, které mu Harry více než ochotně věnoval. ,,Za chvíli přijde Longbottom na školní trest."

,,Kdybys pořád neukládal školní tresty, mohli jsme mít po dlouhé době taky chvilku pro sebe," poznamenal mrzutě Harry, když se neochotně odtáhl.

,,Promiň, ale činí mi to nevýslovné potěšení," ušklíbl se Severus.

,,Takže máš radši školní tresty než mě?"

,,Samozřejmě. Jsi otravný, malý, drzý a tvrdohlavý nebelvír."

,,To byla sotva čtvrtina mých vlastností," odfrkl si Harry a naoko uraženě si z kapsy vytáhl neviditelný plášť. Než mu ho stačil Severus vzít, přehodil si ho přes sebe a zmizel.

,,No tak, nebuď dětinský."

,,Další vlastnost."

,,Harry." Nic. Ticho. Severus si frustrovaně povzdechl. ,,Nech toho. Omlouvám se, dobře? Vynahradíme si to jindy."

,,Jindy nebudu mít chuť."

,,Nech toho," varoval ho, ,,víš, že se ti nepovede mě vyprovokovat."

,,Ale, Severusi, to je mi překvapení," dveře od učebny přeměňování se otevřely a dovnitř vešla profesorka McGonagallová, ,,copak tady děláte? Povídáte si tu s duchy? Stalo se něco?"

Severus byl překvapený, ale rychle se vzpamatoval. Harry, schovaný pod pláštěm, se začal bavit. ,,Ano, Minervo," přikývl s předstíraným ledovým klidem profesor lektvarů, ,,chtěl jsem s vámi mluvit o Potterovi."

Nečekaně, pomyslel si Harry s úšklebkem a oba dva pobaveně sledoval.

,,Už zase, Severusi? Co ten kluk provedl tentokrát?" Minerva úspěšně potlačila znuděný tón.

,,Je drzý, neučí se a málem mi vyhodil učebnu do povětří," odpověděl jí Snape a v duchu přemýšlel, zda tu Harry někde stále je a jestli se dobře baví. Dareba jeden.

,,Pořád stejná písnička. No, starého psa novým kouskům nenaučíte." Vážně mě teď přirovnala k psovi? pomyslel si Harry a snažil se nerozesmát se. Přešel k nim trochu blíž a snažil se sfouknout z hromady pergamenů v její náruči jeden papír.

,,To máte pravdu," souhlasil Severus.

,,Potřebujete ještě něco? Mám totiž hodně práce," řekla mu a lektvarista přikývl. Oba dva se rozešli jiným směrem; Severus ke dveřím, ona ke katedře. Než však Snape odešel, ještě se k němu otočila. ,,A víte co? Přestaňte na mě už prosím hrát to vaše divadlo."

Severus se zarazil a Harry jakbysmet. ,,Jaké divadlo?"

,,Myslíte si, že jsem hloupá a slepá? I mrtvý by si všiml vás a pana Pottera," odpověděla mu a dodala: ,,Pottere, sundejte si ten plášť. Vím, že jste tady."

Harry si s červenými tvářemi sundal plášť. ,,No výborně. Příště se prosím scházejte někde jinde než v mé učebně. A Pottere! Máte školní trest. Samozřejmě ne s profesorem Snapem, protože to by školní trest nebyl."

,,No paní profesorko, kdybyste tam s námi byla-"

,,Radši bych nebyla."

,,Tak hezký den!" rozloučil se překotně Harry, než stačila říct další poznámky, díky kterým by zrudnul ještě víc. ,,Jak dlouho to podle tebe ví?" zeptal se ho, když vyšli z učebny ven. Severus pokrčil rameny; byl poněkud vyvedený z míry. ,,Málem jsem smíchy umřel."

,,Pse," dobíral si ho Severus a Harry se zamračil.

,,No to mi zrovna moc nelichotí."

,,O to mi šlo," ušklíbl se na něj.

,,Tak si za mě najdi náhradu. Třeba Brumbála. A užij si školní trest," odsekl mu, ale tentokrát ho už Severus držel v objetí dřív, než mu stačil znovu zmizet.

Minerva vyšla ven a protočila očima, když je uviděla stát na chodbě. ,,Zapomněla jsem dodat; ani před učebnou ne!"

•••

Co si budeme povídat; Minerva je skvělá:D ale očividně ne tajná shiperka Snarry:DD

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now