Mudlové

2K 181 57
                                    

Harry se právě vracel z mudlovského obchodu, když se ve dveřích srazil se silným mužem. Jen tak tak se udržel na nohou a zvedl hlavu, aby zjistil, kdo to je. ,,No ne, Harry, to je náhoda!"

Propáníčka. Vždyť to byl jeho bratranec Dudley Dursley!

Brýlatý mladík si ho trochu s vykulenýma očima prohlížel. Skoro vůbec se nezměnil. Jen byl možná o trochu hubenější a usmíval se. ,,Páni, Dudley," vydechl Harry a potřásl si s ním rukou, ,,to už je let, co jsme se viděli naposledy..."

Dudley se uchechtl. ,,To tedy ano. Poslyš, nechtěl bys dnes přijít k nám na večeři? Budou tam i moji rodiče. Samozřejmě pochopím, když nebudeš chtít, koneckonců jsme se k tobě všichni chovali dost hrozně-"

Harry ho ale přerušil: ,,Přijdu moc rád, Dude," ujistil ho, a tak mu Dudley nadiktoval svou adresu...

•👨‍❤️‍👨•

,,Severusi, to neuvěříš, co se stalo!" vyhrkl Harry, jakmile vešel dovnitř. Rychle si přetáhl mikinu přes hlavu, tašku s nákupem hodil na stůl v kuchyni a hned běžel za Severusem, který na něčem pracoval v obýváku. Hupsnul k němu na pohovku a oči mu jen zářily.

,,No tak povídej," pobídl ho a zadíval se na něj. Harry si trochu stáhl tričko, které se mi při svlékání zlehka vyhrnulo.

,,Potkal jsem Dudleyho a ten mě pozval na večeři a," zahihňal se, ,,prý si s sebou mohu přivést svou přítelkyni."

,,Dudley?" zamračil se zlehka Severus. ,,Není to ten tvůj bratranec?"

,,Ano, je. A budou tam i jeho rodiče," přikyvoval Harry.

,,A to tam chceš jít?" pozvedl obočí a tvářil se ohromeně.

,,Jo, chci," pokrčil rameny a Severus se natáhl pro jeho ruku. Lehce ji stiskl.

,,Harry," začal jemně, ,,jsi si opravdu jistý? Ti lidé tě týrali. Drželi tě zamčeného v malém přístěnku a skoro ti nedávali najíst."

,,Já vím, Severusi," přerušil ho Harry, ,,ale já tam chci jít. Byli moje jediná rodina, kterou jsem měl."

•👨‍❤️‍👨•

V sedm hodin tedy oba dva stáli před domem Dudleyho a Harry zvonil na zvonek. Trvalo to jen pár sekund, než jim jeho bratranec se širokým úsměvem otevřel. ,,Harry, tys přišel! To jsem rád. A kdo je-" zarazil se, když zjistil, že si s sebou Harry nevede přítelkyni, ale přítele.

,,Severus Snape," zavrčel a Harry ho lehce strčil do ruky. Neochotně si s Dudleym potřásl rukou.

,,Dudley Dursley," představil se i Dudley a z toho šoku se začal pomalu vzpamatovávat. Pozval je dál a řekl jim, že se zatím posadí v obýváku a počkají na jeho rodiče, kteří tu už budou každou chvíli.

,,Říkal jsem ti, že se změnil. Dej mu šanci," zašeptal Harry Severusovi a překvapeně otevřel ústa dokořán, když spatřil, kdo to sedí v křesle s velkým bříškem. ,,Cho?! Co ty tady děláš?"

,,No báječné, vy se znáte?" zaradoval se Dudley a posadil se na opěradlo ke své budoucí manželce a políbil ji do vlasů.

,,Jo, známe," vykoktal Harry a se Severusem se posadili na pohovku. Cho se dala dohromady s Dudleym?!

,,Ahoj, Harry. Moc ráda tě zase vidím. I vás, pane," usmívala se na oba dva. Byl víc šokovaný než Dudley, když zjistil, že je jeho bratranec gay.

Než stačil ještě někdo něco říct, rozdrnčil se zvonek a Dudley běžel otevřít. ,,Kdy jste se dali dohromady?" vypálil Harry svou otázku dřív, než si stihl uvědomit, že je neslušná.

,,Poznali jsme se skoro hned po bitvě o Bradavice. Přestala jsem dělat jakákoliv kouzla a přestěhovala jsem se do mudlovské čtvrti, kde jsem potkala Dudleyho," vysvětlovala mu.

,,Co když vaše dítě bude umět kouzlit? Jeho rodiče se zblázní."

Než ale Cho stačila odpovědět, do obýváku se přihrnula teta Petunie a strýc Vernon. ,,Cho, drahoušku!" Petunie ji hned běžela obejmout a nejdřív si Harryho na pohovce ani nevšimli.

,,Ehm - mami, tati, pozval jsem i Harryho," řekl jim váhavě Dudley a teprve teď se jeho rodiče podívali na svého synovce, který se zvedl a usmíval se. Teta zaječela a strýc vyvalil svá malá prasečí očka.

,,No, taky vás rád vidím," usmál se na ně rozpačitě.

,,Co tady děláš, kluku?!" zahřímal strýc Vernon.

,,Pozval jsem ho," vložil se do toho Dudley.

,,Ach, Dudlánku," Petunii se zalily oči slzami a vrhla se svému synovi kolem krku, ,,ty jsi tak hodný!"

,,Harryho i jeho přítele," dodal a teď se oba dva zase podívali na Severuse, který měl na tváři úšklebek a pohrdavě je přejel pohledem.

,,Ty!" zaječela Petunie a ukázala na něj dlouhým štíhlým prstem. ,,Už zase ty!"

,,Ano, bohužel se už zase setkáváme, Petunie," prohlásil hořce a objal Harryho kolem pasu. Petunie vytřeštila oči, zatvářila se znechuceně a najednou omdlela.

Byl to příšerný večer. Jediný Severus si ho užil.

•••

Děkuji Mikey_Aiken
Tak jak jste zvládli pondělí? Já doufám, že jste ho přežili❤
Takže já mám prázdniny a musím být nemocná, to prostě chcete:D dopoledne jsem napsala pár jednodílovek, ale teď je mi taková zima, že prostě psát nemůžu:D:c
Snad se vám kapitola líbila❤ btw. s tou Cho; projížděla jsem google a hledala jméno Dudleyho manželky a najednou mi vyskočil obrázek, na němž je myšlenka, že se s ním dala dohromady právě Cho:D co si o tom myslíte vy?:)
(A jo, vím, že Rowlingová málem v epilogu napsala, jak Dudley stojí na nástupišti 9 a 3/4 se svou manželkou a dítětem s kouzelnickými schopnostmi:D)
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now