Kletba II.

1.4K 138 16
                                    

Když se od sebe odtáhli, Harry se zlehka pousmál a ukázal na sebe. Pak ukázal na Severuse a nakonec ze spojených prstů vytvořil srdíčko. Lektvarista se musel usmát. ,,Taky tě miluju," zašeptal Severus a znovu ho políbil, ,,neboj se," šeptl mu do rtů a za pas si ho k sobě přitáhl blíž, ,,společně to zvládneme."

[Kletba]

Uplynulo už několik dnů a Harryho schopnost mluvit se jim stále nepodařilo navrátit. Mladík byl navíc velice oslabený a unavila ho i krátká cesta do koupelny.

,,Na něco přijdu, neboj se, Harry," ujišťoval ho stále dokola Severus a s narůstajícím zoufalstvím vytvářel nové a nové lektvary, míchal je dohromady a dával je po malých dávkách ochutnávat Harrymu. Nic ale nepomáhalo.

Severuse to ticho frustrovalo. Ačkoliv si Harrymu vždycky stěžoval, že dlouho nedokáže držet jazyk za zuby, teď mu to chybělo.

Seděli spolu v obýváku, Severus seděl na pohovce, psal si na kus pergamenu různé přísady a přemýšlel nad tím, jak by spolu mohly reagovat a jestli by pomohli Harrymu. Nebelvír seděl na zemi, opíral se mu o nohy a zíral do plamenů.

Nepatrně se pohnul, opřel se bradou o Severusova kolena a němě ho vyzýval k tomu, aby odložil pergamen a podíval se na něj. Jeho prosby byly vyslyšeny; lektvarista vycítil, že se na něj mladík dívá, pergamen stočil do ruličky a tázavě pozvedl obočí. ,,Copak je?"

Harry pokrčil rameny, vstal a posadil se vedle Severuse, který si ho ale v dalším okamžiku přitáhl k sobě na klín a sevřel ho v náruči. Něžně mu prohraboval rozcuchané vlasy a vtiskl mu malý polibek na spánek. ,,Chybí mi tvoje žvanění," zašeptal mu do ucha. Harry se usmál, možná trochu smutně, a upřel na něj své zelené oči. I ony dokázaly mluvit a Severus byl rád, že se v nich naučil číst.

,,Neboj se, už brzy mi budeš zase šeptat, jak moc mě miluješ," mrkl na něj, pohladil ho po líci a vtiskl mu polibek na rty, který mu Harry s radostí oplatil. Když se od sebe odtáhli, mladík protočil očima, z prstů udělal pistoli a přiložil si je ke spánku; potom ukazováčkem naznačil, jak mu po tváři teče slza. ,,Já vím, že tě to štve, mě to taky štve! A nevím, co dělat..." zamumlal Severus, jednou rukou si pohrával s jeho vlasy a druhou ho držel kolem pasu. Pak si povzdechl. ,,Asi je načase vyzkoušet další lektvary, co myslíš?"

Když Harry přikývl, přivolal si k sobě několik lahviček s lektvary ze dneška a taky malou lžičku, aby Harryho náhodou nepředávkoval a neotrávil. Musel se ušklíbnout. Tak neopatrný sice nebyl, ale jeden nikdy neví...

První dva lektvary byly k ničemu. Harry se po ochutnání prvního znechuceně zašklebil a když ochutnal druhý, zezelenal a vypadalo to, že bude zvracet. Pak ale zavrtěl hlavou, ukázal na další lahvičku a poslušně spolkl další lektvar s příšernou chutí.

,,Ble..." rozkašlal se najednou a Severus zalapal po dechu. Harry jako by si náhle také uvědomil, co se stalo, přestal kašlat a na tu odpornou chuť na chvíli zapomněl. ,,Já... já mluvím?" zašeptal a jeho hlas zněl, jako kdyby měl nemocné hlasivky. ,,Dej to sem!" zasípal a hmátl po lahvičce a několikrát si z ní loknul, než se zase rozkašlal.

,,To je - nechutný - bože - proč tomu - nemůžeš - dát něja - kou normální - chuť, ble," rychle si přivolal sklenici s vodou a celou ji vypil.

,,Harry, Harry, ty zase mluvíš," vydechl nadšeně Severus a přitáhl si ho k sobě blíž.

,,Jo, ale jenom díky tobě. Věděl jsem, že to dokážeš," usmál se na něj a vděčně ho políbil, ,,děkuju ti, lásko."

Severus zavřel oči a opřel si své čelo o to jeho. ,,Řekni mi-"

,,Miluju tě," skočil mu do řeči Harry dychtivým hlasem, ,,miluju tě, miluju, miluju, miluju, nekonečně tě miluju."

,,Bože, je krásné slyšet, jak to říkáš. Že zase mluvíš. Ach, Harry," pevně ho objal a Harry mu tlumil smích do ramene.

,,Teď budu mluvit od rána do večera."

•••

No, zítra měla být smutná jednodílovka, ale když budete dělat ty přijímačky, holt ji přesunu na jindy, nemáte zač:D
Takže koho zítra čeká didakťák plný matiky a češtiny, tak vám přeju hodně štěstí!❤ jednodílovku zveřejním někdy během dopoledne, protože máme ofc volno (haha 5 dní se budu válet doma) tak třeba si ji stihnete přečíst před druhou částí😃(a nebo radši až potom, pak byste se nesoustředili😂)
Snad se vám dnešní líbila❤
Budu na vás myslet!😃❤
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now