Historický epoch; éra hippies

2.3K 152 17
                                    

Kolem něj prošel nějaký kluk. Měl rozcuchané černé vlasy, kulaté brýle a zářivé zelené oči. Přes rameno si nesl kytaru, pískal si nějakou melodii a na krku měl vytetovaný malinký znak peace. Kráčel k malé skupince asi sedmnáctiletých dětí, kteří seděli na rozprostřené dece. Posadil se vedle zrzavé dívky s bílými květinami ve vlasech; ta držela za ruku hubenou blondýnku, byla ověšená korálky a modrými květinami. Naproti nim seděl zrzavý kluk a dívka s dlouhými rozježenými hnědými vlasy. On jí vplétal do vlasů květiny a ona něco zpívala. Černovlasý chlapec se posadil mezi obě dvojice a začal něco brnkat na kytaru. 

Bylo tu plno lidí. Snad nikdy se nesešlo tolik příslušníků hippies jako právě tady, ve Woodstocku. Jenže nikdo, koho tu potkal, ho nezaujal tak moc jako právě tenhle mladík, který hlasitě zpíval za doprovodu své kytary. Plno lidí se za ním otáčelo a začalo tančit do rytmu stejně jako jeho přátelé.

,,Viděl jsem Janis Joplinovou, nechceš se jít-" vedle černovlasého muže se objevil jeho nejlepší přítel, měl dlouhé blonďaté vlasy a na ruce vytetované Peace & love. Všiml si, kam se to kouká, a neubránil se úsměvu. ,,Pěkný. Pojďme k nim, nejspíš umí fakt dobře zpívat."

Nebyla to pravda. Chlapec zpíval spíš falešně, ale zpíval s takovou radostí a energií, že nutil všechny okolo, aby ho poslouchali a usmívali se. Muž z něj pořád nespouštěl oči.

,,Ten kluk tě naprosto okouzlil, nemám pravdu, Severusi?" dobíral si ho Lucius a stejně jako pár lidí zpíval společně s mladíkem. Nakonec zahrál poslední akordy a se širokým úsměvem se podíval na lidi kolem, kteří mu začali tleskat.

,,Děkuju! Let your minds be free," zazpíval a zasmál se. Pár lidí mu dávalo květiny, objímalo ho a někteří ho i políbili, na tvář nebo na rty. Chlapec všechno horlivě oplácel a vypadal šťastně.

,,To bylo krásné, Harry," řekla mu zasněným hlasem malá blondýnka, ,,nechceš zazpívat ještě něco?"

,,Hmm, co třeba Take another little piece of my heart," zazpíval a začal za doprovodu kytary broukat jen melodii. Dívka si začala broukat s ním a opřela si hlavu o zrzčino rameno.

,,Janis Joplinová, zrovna před chvilkou jsem ji viděl!" prohlásil Lucius a upoutal tak na sebe pozornost. Chlapec si přestal broukat, ale hrál dál, a zadíval se na oba dva stojící muže. Usmál se na Severuse.

,,To je úžasné," vydechla třetí z děvčat a naznačila jim, aby se k nim přidali, ,,páni. Taky bych ji chtěla vidět. Nechcete se k nám ostatně přidat? Za další společnost budeme jenom rádi!"

,,S radostí!" prohlásil Lucius a sedl si vedle Hermiony a Rona. ,,Já jsem Lucius, a tohle je můj přítel Severus. Tedy, nejlepší přítel, ne přítel jako přítel," zazubil se přitom na Harryho.

,,Já jsem Hermiona. Tohle je můj přítel Ron," představila sebe a zrzka za sebou, pak ukázala na blondýnku, ,,tohle je Lenka. Její přítelkyně Ginny, která je mimochodem sestra Rona. No a nakonec Harry, kterého jsme poznali teprve nedávno. Chce tady někoho najít."

,,To my dva se Severusem taky," zasmál se Lucius a díval se, jak se Harry na jeho nejlepšího přítele mile usmívá a poklepává na místo vedle sebe. ,,Je tu tolik lidí se stejnými názory! To je úžasné."

,,Povídej nám o Janis Joplinové," poprosila ho Hermiona. Někteří lidé je zaslechli a přidali se k nim, představovali se a všichni se společně smáli a bavili. Harry si skoro celou dobu povídal jenom se Severusem. Nacházeli spolu víc a víc společných témat a když se blížil večer, Harry zase začal hrát na kytaru. Hudba a písně Janis Joplinové, Jima Morrissona, Jimiho Hendrixe a Beatles k nim jen přilákalo další lidi. Když se objevilo pár lidí s kytarou, Harry je poprosil, aby ho vystřídali.

,,Jsem amatér," zasmál se a odložil kytaru. Ucítil, jak si ho Severus bere za bradu a otáčí ho k sobě.

,,Hraješ moc hezky," pochválil ho s úsměvem a začal mu opatrně vplétat malé květinky do vlasů. Harry na něj dychtivě hleděl a usmál se, když ho Severus jemně pohladil po tváři. Chlapec se k němu naklonil a bez ostychu ho políbil. Pak se odtáhl a zazubil se.

,,Snad ti to nevadilo. Doufám, že nelíbám špatně."

,,Jak by mi to mohlo vadit? Koukám po tobě celý den," přiznal mu a tentokrát to byl on, kdo ho políbil. Pak ho obejmul kolem pasu, přitáhl si ho k sobě a Harry si šťastně opřel hlavu o jeho rameno. Celý večer se pak bavili společně s ostatními a hlasitě zpívali písničky od Beatles.

Za mír, za lásku, přátelství a svobodu. Make love, not war.

•••

When I find myself in times of trouble
Mother Mary comes to me
Speaking words of wisdom, let it be...:D❣
Tahle jednodílovka je jedna z mých oblíbených, jen by mohla být určitě lépe zpracovaná:D ale prostě aww, hippies a Beatles a Janis a všechno😀❤
A kdyby někdo náhodou nevěděl překlad hesel:
Peace & Love - Mír a lásku!
Let your minds be free - Osvoboď svou mysl!
Make love, not war - Milujte se, neválčete❣
Take another little piece of my heart - píseň od Janis Joplin 'Piece of my heart'
Snad se vám předposlední jednodílovka líbila:D❤
-Milka🌻

Snarry challenge ✔Donde viven las historias. Descúbrelo ahora