Párty u Hagrida

1.9K 165 46
                                    

Bradavické pozemky zalévala záře zapadajícího slunce a Harry tu krásu pozoroval z velkého okna. Byl tím fascinován, usmíval se a srdce mu dělalo radostné přemety; byl doma. Už žádní Dursleyovi. Ne, teď trávil prázdniny tady na hradě a už brzy měl jet k Weasleyovým. Náhle na svém rameni ucítil něčí ruku a když se otočil, pohlédl do jiskřivých pomněnkových očí.

,,Jak to, že ještě nejsi u Hagrida, Harry? Nebo tě snad nepozval?" ptal se ho s jemným úsměvem Albus Brumbál.

,,Ale jo, pozval," vykoktal překvapeně Harry, ,,jen jsem myslel... no, je mi sice sedmnáct, ale... no..."

,,Pojď se mnou, Harry. Hagrid tě moc rád uvidí. Všichni tě tam moc rádi uvidí. Pojď, chlapče. Nemůžeš být pořád sám." A Harry se zvedl, kráčel s Brumbálem bok po boku, stále nemohl uvěřit, že ta smrtelná zranění přežil. Snape odvedl skutečně výbornou práci...

Ředitel si celou cestu něco broukal a Harry se musel usmívat. Klofan na zahrádce večeřel krysy a z hájenky se ozýval smích. ,,Á, asi jdeme pozdě. Snad mi tam Hagrid nechal kapku brandy," mrkl Brumbál a zabušil na dveře. Na okamžik bylo ticho; pak uslyšeli hlasité kroky a mezi dveřmi se objevil Hagrid.

,,Profesore Brumbále, moc rád vás vidim... poďte dál, poďte... Harry!" zaburácel a pevně ho objal. ,,Tys fakt přišel! To je paráda! Poď, poď... chceš whisky nebo ležák? A pro vás tu samozřejmě máme brandy, pane profesore..."

V hájence byli snad všichni profesoři. Kratiknot si právě zmenšoval Hagridovu velkou sklenici, byla skoro stejně velká jako on. Prýtová hovořila s Minervou a obě se smály; už pily? pomyslel si pobaveně Harry. Byla tu i Sinistrová, Křiklan, Firenze a Poppy. A k Harryho překvapení i Sibyla Trelawneyová a Severus Snape. Právě znuděnému profesorovi něco věštila z poloprázdné sklenice od whisky. Nejspíš smrt.

Harry se musel uchechtnout, ale pak zbledl, když ho Hagrid posadil na židli vedle Severuse, a odběhl Brumbálovi nalít. ,,Pane Pottere!" zaradovala se Trelawneyová a hmátla po jeho ruce. Zase vypila příliš mnoho sherry, jak dlouho už tu, pro Merlina, sedí? ,,Ukažte, ukažte... ooh ano, víte, co symbolizuje tahle čára, pane Pottere?"

,,Nejspíš to, že zítra zemře," podotkl suše Severus a Harry se uchechtl.

,,Ale jděte, Severusi," zamračila se na něj, ,,jak by mohl tenhle chlapec umřít? Nikdy jsem neslyšela něco tak absurdního!"

,,Počkejte, Sibylo," přerušil ji, naklonil se nad Harryho dlaň a zatvářil se vyděšeně, ,,ve jménu Merlinově! Snad nepotká svou osudovou lásku!"

Sibyla se na něj překvapeně podívala. ,,Doufám, že nechcete začít učit jasnovidectví, Severusi."

Harry se na něj překvapeně otočil, když uslyšel, jak se potichu zasmál. ,,Jistěže ne, Sibylo, nejsem tak dobrý jako vy."

,,Whisky!" zahlaholil Hagrid a položil na stůl několik sklenek. Sibyla ohrnula nos a odešla si pro svou sherry; pak se dala do řeči s Filiusem a Harry se Severusem osaměli.

Severus se zasmušilým výrazem po jedné sklence hmátl a kriticky si prohlížel její obsah. ,,Hledáte, jestli tam není jed?"

,,Samozřejmě."

,,Vy jste fakt neskutečnej."

,,Děkuji, nesmírně si toho cením."

,,Tak co jste zjistil?" ptal se Harry a bezmyšlenkovitě své whisky napil. Pak se zakuckal a Severus se na něj lítostivě podíval.

,,Oh, jaké to zklamání. Vy malý chudáčku. Pořád zapomínám, jak vlastně jste mladý. Ani tu whisky nemůžete vypít."

,,Já - to - zvládnu," zašklebil se Harry, ,,no to je hnus."

,,Zvyknete si," nevzrušeně si podepřel bradu a ušklíbl se, ,,skutečně chutná whisky smíchaná s lektvarem lásky tak příšerně?"

Harry vykulil oči a znovu se zakuckal. ,,Tady máte důkaz, že lektvary nejsou tak k ničemu, jak jste si celých šest let myslel."

,,Jak to víte, sakra?!"

,,Minerva s Pomonou to dnes zkouší na každého," pokrčil rameny, podíval se na ty dvě, které se tiše smály, ,,prokoukl jsem je."

,,Nečekaně. Co mi bude?"

,,Budete šílet touhou," protočil očima.

,,Přepiju to," prohlásil odhodlaně Harry a začal do sebe kopat jednu whisky za druhou. Po chvíli se přestal šklebit a začal propadat náladě jako všichni ostatní. Kromě Severuse, který měl své typické poznámky. Harry je už ale dávno nevnímal. Jenom s tupým úsměvem naslouchal jeho hlasu. Plno učitelů už tu klimbalo, zbytek se smál, například Brumbál vyprávěl své vtipy a cucal citronové bonbony.

,,Hej, pane," prohodil Harry směrem k Severusovi, ,,nemůžete se taky vodtrhnout ze řetězu? Je to fákt bezva."

,,Děkuji, pane Pottere, jsem radši střízlivý."

,,Tak jo. Můžu vám dát pusu?"

,,Cože?" Severus měl pocit, že se snad přeslechl; ale Harry se k němu naklonil a vtiskl mu dlouhý polibek na rty.

Ve. Jménu. Merlinově!

Harry, Harry, co to se mnou děláš? ptal se sám sebe v duchu, když mladík v líbání pokračoval. No a co, vždyť už je to jedno, stejně nás nikdo nevidí... Přitáhl si ho blíž a začal mu polibky oplácet, což Harryho potěšilo. Pak se spokojeně odtáhl, položil svou hlavu na jeho rameno.

,,Dobrou, pane. Zejtra bude hezkej den. A myslim... myslim, že Tre-bla bla měla zas jednou pravdu..."

•••

Děkuji Belatrix9599
Únor je za námi! Čau!
Březen před námi! Co to znamená? Jednatřicet jednodílovek! (Snad😂 stále mi můžete posílat témata❤)
A co to znamená ještě? Už jen 4 měsíce a budou letní prázdniny!😂
Snad se jednodílovka líbila💕
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now