Patron

2.9K 241 21
                                    

,,Kouzlo na vyčarování Patrona je nesmírně komplikované a nesmírně obtížné. Evokuje částečně hmatatelnou pozitivní energetickou sílu a vyžaduje absolutní-" třídou se ozvalo zachrápání a všechny páry očí se upřely do zadní lavice, kde spokojeně pochrupával Harry a Ron se ho šťoucháním snažil vzbudit. ,,A pan Potter jistě velice rád převezme můj výklad, protože o něm očividně něco ví a já ho nudím!" Teprve Snapeův zvučný hlas Harryho probral a šestnáctiletý mladík málem úlekem sklouzl z lavice. ,,Patnáct bodů z Nebelvíru za to, že spíte v mé hodině."

Harry byl tak ospalý, že neřekl nic; v noci toho skutečně moc nenaspal, protože se měl za pár dní konat hloupý valentýnský ples, na nějž ho pozvalo už několik děvčat. Všechny odmítl, protože toužil jít s někým úplně jiným...

,,-nyní se rozestavte po prostoru a vytáhněte své hůlky. Myslete na nejšťastnější vzpomínku, kterou máte, a nechte ji, ať vás naplní. Teprve pak budete moci vyčarovat kompletního Patrona - ovšem nepředpokládám, že se vám to povede na první pokus. Pak už stačí říct jen formuli - Expecto patronum," z konce Snapeovy hůlky najednou vyskočila překrásná stříbrná laň a všechny dívky udělaly hlasité ,,Óóóch!"

,,Jak je možný, že Snape, zrovna Snape, dokáže vyčarovat něco tak něžnýho a hezkýho?" ušklíbl se Ron na Harryho. Ten překvapeně zamrkal, když laň doklusala k němu a dívala se na něj svýma krásnýma očima.

,,Tak prosím, pusťte se do toho!" pronesl Snape, aby na sebe upoutal pozornost. Laň nezmizela. Naopak. Čekala a dívala se na chlapce s jizvou na čele.

Harry myslel na své rodiče, na to, když zjistil, že je kouzelník, když nastoupil do Bradavic. Nevědomky se usmál, pozvedl hůlku a řekl: ,,Expecto patronum!" Nebylo to poprvé, co vyvolal kompletního Patrona - vždyť se to naučil už ve třetím ročníku. Byl první, komu se to povedlo, a za chvíli vedle něj stál majestátní jelen, který si laň zvědavě prohlížel.

,,Jůů!" vypískla tiše Levandule Brownová a zatahala svoji nejlepší kamarádku Parvati Patilovou za rukáv, když jelen udělal směrem k lani pár kroků a oba dva se zvědavě dotkli čumáčky.

Najednou ale pozornost upoutal Ronův pes, který vesele pobíhal po učebně. Kolem Hermiony líně proplouvala vydra, u Seamusových nohou seděla jeho liška a kolem Deana pobíhal kanec.

Jelen a laň se k sobě přitiskli a hravě do sebe strkali. Levandule a Parvati zase dělaly to své ,,Óóóch" a ,,Ááách". Harry oba patrony s úsměvem pozoroval a trochu sebou trhl, když za sebou zaslechl známý hlas: ,,To nic neznamená." Uculil se ještě víc a otočil se ke svému profesorovi, který zalétal pohledem k němu a k patronům.

,,Samozřejmě, pane," usmíval se Harry a ještě víc ho pobavilo, když do něj Severus zabodl svůj pohled. ,,Ale - opravte mě, jestliže se mýlím - když někdo k někomu chová lásku, není to tak, že jejich patroni k sobě tak nějak... patří, nebo jsou stejní?"

Severus na to nic neodpověděl. To už něco znamená, pomyslel si vítězně Harry a potlačil chuť se rozesmát, když kolem něj Snape prošel a zamumlal: ,,Hloupá hodina." A v tu chvíli věděl, že má vyhráno. Vždyť on ho miloval.

•••

No, co k tomu dodat:D Patroni jsou prostě skvělí:D
Jak jste se dnes měli? Už jenom dva dny a zase víkend! Já jsem dnes zůstala doma, protože mě strašně bolela hlava a jsem ráda, že si vůbec dojdu pro čaj a tak podobně:) takže bohužel ani psát nemůžu, zrovna když mám čas:(
-Milka❤

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now