Sushi

2K 152 25
                                    

,,Mám sushi!" vykřikl Harry nadšeně, když vtrhl do hotelového pokoje. Zarazil se, když zjistil, že tu Severus není; ale pak uslyšel tekoucí vodu a usmál se. Zavřel za sebou dveře a s krabičkou v rukách hupsnul na postel. Podíval se na vypnutou televizi a jen ze zvědavosti ji zapnul. Zapnula se na kanále, kde zrovna dávali Simpsonovi. V japonštině.

Harry se snažil tomu nějak porozumět a po pár vteřinách usoudil, že japonština je divná. Tak se jenom díval a to celkem stačilo k tomu, aby pochopil děj.

Sedl si do tureckého sedu a otevřel krabičku. Přivoněl si a trochu nakrčil nos, když ucítil převážně rybinu. Vzal si hůlky, otevřel jakousi omáčku a vylil ji do malé mističky v krabičce. Pak se nějak snažil uchopit sushi zřejmě s příchutí lososa, což bylo docela těžké, protože nechápal, jak ty hůlky ovládat. Nakonec to prostě vzdal, hůlky odložil a vzal sushi do ruky. Namočil kousek do hnědé, skoro černé omáčky a nejprve ji olízl. Zašklebil se nad tou příchutí. ,,No na tebe tedy je pohled."

Harry sebou překvapeně trhnul a zvedl hlavu. Ve dveřích koupelny stál Severus a pobaveně se na mladíka díval. ,,Myslel jsem, že se ještě sprchuješ."

Lektvarista na to neodpověděl, jen přešel ke kufru a vytáhl z něj čisté oblečení. ,,Musíš to jíst dohromady. Samozřejmě že ta omáčka nechutná zrovna dobře, když ji tu olizuješ."

,,Jím to poprvý," ohradil se Harry a trochu si ukousnul. Znovu se zašklebil. ,,Fůj! To je chaluha?"

,,Nevíš, z čeho sushi je? Mořské řasy, rýže, kousek ryby-"

,,Ta rýže je tak trochu bez chuti."

Severus protočil očima. ,,Proto tam máš tu omáčku!"

,,A co je tohle zelený?" zajímal se Harry a kousek sushi si do toho namočil.

,,Wasabi. A nejez to samotné, je to docela ostré." Harry ho tentokrát poslechl a pro jistotu si nacpal do pusy celé lososové sushi.

,,Ty už jsi někdy sushi jedl?" ptal se Harry ohromeně a olízl si rty. Severus se zamračil při pohledu na zapnutou televizi, kde se právě tlustý Homer cpal donutem. Jedním mávnutím hůlky ji vypnul a nebelvírský mladík se zatvářil dotčeně.

,,Ano, jedl," odpověděl mu Snape a posadil se na posteli vedle něho. Tázavě se na něj podíval. ,,Chutná ti to?"

,,Hmmm... celkem," pokrčil rameny Harry a zkoumavě si prohlédl sushi, kde bylo zelené kromě mořské řasy ještě něco. Když do toho opatrně kousnul, zjistil, že je to paprika. ,,Mhm, to je dobrý."

Severus se zasmál. ,,Ach jo, Harry, ty jsi neskutečný."

,,Proč jako?" ptal se Harry a trochu namočil do omáčky prst, který strčil do pusy, a otočil se k Severusovi, čekajíc na odpověď.

,,Úplně oživíš nudné jezení nudného sushi."

,,Och," usmál se mladík s rozcuchanými vlasy a paprikové sushi snědl. V krabičce mu zbývaly poslední čtyři kousky a ty teď odložil stranou. Nahnul se k Severusovi a zlehka ho políbil. ,,Milé."

,,Já vím." Harry se zasmál a poupravil mu límeček u košile. Severus ho při tom láskyplně sledoval. ,,Co budeme dnes dělat? Máš něco naplánovaného?"

,,Chtěl bys celý den sedět zavřený na pokoji, jíst sushi a koukat na hloupé animáky?" popíchl ho Severus.

,,To nezní špatně," mrkl na něj Harry, ,,ale spíš bych to omezil jen na to celý den sedět zavřený na pokoji. S tebou nejlépe. Dnes se mi nikam nechce. No tak, Severusi, zůstaneme dnes tady. Jsem strášně unavený," Harry padl do polštářů a protřel si oči.

,,No dobrá. Zítra je taky den..."

•••

Děkuji juliett294
Už jste někdy jedli sushi? Já na tom byla jako Harry😂
Asi umřu na zimnici a na fialovějící ruce, nemůžu ani psát a celou noc jsem nespala-.- jsem koukala do stropu jak *****😀
Snad se vám kapitola líbila, moc mě potěší vaše komentáře❤
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora