Hádej, kdo přijde

1.5K 171 53
                                    

,,Dneska k nám přijde návštěva," řekl natěšeně osmnáctiletý Harry, který se ládoval kukuřičnými lupínky. James vykoukl zpoza novin a usmál se na něj.

,,Ron nebo Hermiona? Víš přece, že to nám oznamovat nemusíš."

,,Ale ne, nejsou to oni."

,,Tak kdo? Ginny? Taky bys ji už někdy mohl pozvat, viděli jsme ji jen párkrát a to vždycky v Doupěti. My se s mámou pak někdy vypaříme..." zahýbal obočím a Lily ho pod stolem kopla do nohy. Harry jen stěží potlačil úsměv.

,,S Ginny jsme se rozešli, už je to docela dlouho," pokrčil rameny. Lily přestala jíst a starostlivě se na svého syna zadívala.

,,Och, Harry. To mě moc mrzí. Jsi v pořádku?" zeptala se ho hned.

,,Jasně, mami. Prostě nám to neklapalo. Ani mě to nějak moc nevzalo."

,,No tak kdo teda přijde?" chtěl vědět James, a vzápětí se ozval zvonek. Lily povytáhla obočí a Harry se zhluboka nadechl. Už je to tady. Ani na to rodiče nestihl připravit. Lily se zvedla a šla rychle otevřít.

,,Severusi, to je ale milé překvapení! Pojď dál, snad nás omluvíš, teprve snídáme," zaslechli z předsíně a James se zamračil.

,,Co tady dělá Srabus?!" zasyčel a práskl novinami o stůl. Vzápětí už do kuchyně přišla usměvavá Lily se Severusem za zády. Harry se na něj pousmál, což jeho matce neušlo. ,,Co tady chceš? Jestli jsi Harrymu přinesl výsledky OVCE, tak ses nemusel obtěžovat, sova by to zvládla líp a nikomu by nevadila," prskl na něj.

,,Jamesi," okřikla ho Lily a posadila se. Na tváři znovu vykouzlila přívětivý úsměv a pobídla Severuse, ať se posadí. Poslechl ji a Harry pod stolem nahmatal jeho ruku a stiskl ji. ,,Tak copak tě k nám takhle brzy ráno přivádí, Severusi?"

,,Výsledky OVCE sice nenesu, ale mohu vám je říct, pokud chcete. Ostatně, měly by přijít každou chvíli."

,,Jak jako, že víš Harryho výsledky?!" vykřikl James a mračil se čím dál víc. Severus se na něj ušklíbl. ,,A neříkej prosím tě zase něco v tom smyslu, že jsi Brumbálova pravá ruka."

,,Mohli byste se prosím přestat bavit o zkouškách?" požádal je otráveně Harry.

,,Jo, mohl bys s tím přestat, Srabusi?"

,,Tak a dost, všichni!" ozvala se rázně Lily, čímž umlčela všechny. ,,Doufala jsem, že se dnes v klidu najím, ale to se mi očividně nesplní. Jamesi, ty se uklidni. Harry, Severusi, chcete nám něco říct?"

James se zakuckal a polil si kávou košili. ,,Proč mluvíš v množným čísle? Proč by nám chtěli něco říkat?"

,,Máš pravdu, Pottere, něco jsem chtěl říct prozatím jenom já a věř mi, že bych to nejraději vůbec nedělal," řekl ledově Severus a pak naprosto klidným hlasem řekl: ,,Požádal jsem Harryho o ruku."

,,COŽE?!" zařval James a práskl oběma rukama do stolu. Vzápětí se zvedl tak rychle, až jeho židle spadla, a z očí mu sršely blesky. ,,TY si chceš vzít mého syna?! A on s tím jako souhlasí?! Nevím sice, že je gay a nic proti tomu nemám, ale uzavřít manželství s tebou?! NE!! Řekněte mi, že je to blbej vtip!"

,,Není," řekli Severus s Harrym jednohlasně. Lily je překvapeně pozorovala, ale nakonec se usmála a pogratulovala jim. James mezitím přecházel sem a tam a tahal se za vlasy.

,,Ne! Ne a ne a ne! Tohle nemůže být pravda! Uznávám, že jsem si z tebe celých sedm let dělal srandu a hezký to nebylo, ale tohle je mnohonásobně horší, Snape! Fajn, já se ti omluvím! Omlouvám se! A teď můžeš jít!"

Severus pozvedl obočí. ,,Pořád si chci Harryho vzít."

James zaskučel a pak si z kapsy vytáhl zrcátko. ,,TICHOŠLÁPKU!" zařval a vzápětí se místo jeho odrazu objevila tvář jeho nejlepšího přítele. ,,Snape si chce vzít Harryho!"

,,COŽE? A on a tím jako souhlasí?!"

,,Jo! Siriusi, co mám sakra dělat?"

,,Jen klid, Dvanácteráku, jen si nandám boxerky a už startuju motorku!"

,,Jamesi, můžeš se laskavě uklidnit?" požádala ho nevěřícně Lily. ,,Sedni si a chovej se přiměřeně ke svému věku!"

,,Tati, to nám prostě tu svatbu nemůžeš schválit?" zamračil se Harry.

,,Ne! Počkáme na Tichošlápka!"

•••

Eeeeh. Tuhle část jsem psala tak ve dvě hodiny ráno, protože jsem nemohla usnout:D taky to tak vypadá
Děkuju adelka159 😚

Snarry challenge ✔Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang