Ohnivá whisky

2.1K 172 21
                                    

V nebelvírské společenské místnosti se konala oslava. Bylo po famfrpálovém zápasu, který Nebelvír vyhrál a stal se tak vítězem poháru.

Jediná Hermiona, ačkoliv byla na Harryho a Rona pyšná, si odešla brzy lehnout, protože se nedokázala dívat na prázdné lahve ohnivé whisky, které se válely všude možně. Byl tu i máslový ležák a dýňový džus, jenže ty s blížící se půlnocí už nikoho nezajímaly.

Bylo asi půl jedné, když někteří lidé začali odcházet. V koutech se na sebe lepily zamilované páry a vzájemně si prozkoumávali dutinu ústní. Brýlatý chlapec, který byl hrdinou dne, se zvedl ze svého pohodlného místa u krbu a rozhodl se, že se trochu projde. Vypil toho tolik, že ani nemyslel na následky.

Musel se přidržovat zábradlí, aby sešel schody, aniž by utrpěl újmu na zdraví, a kráčel neznámo kam. Jen si zaujatě prohlížel obrazy a v hlavě měl úplně prázdno. To však trvalo jen do té doby, než se posadil na schody vedoucí nahoru na Astronomickou věž a všechno to na něj dolehlo.

Smrtijedi. Voldemort. Věštba.

Trhaně se nadechl. Zatímco on tady zapíjí své vítězství ve famfrpálu, tam venku riskují lidé svoje životy. A on se tu opíjí!

,,Jsi debil, Harry Pottere," prohlásil nahlas a vjel si rukama do vlasů. Zavřel oči a aniž by si to uvědomil, začaly mu téct slzy.

Nevěděl, jak dlouho tam seděl a tiše vzlykal, ale zaslechl kroky, které byly čím dál hlasitější. Někdo sem šel. Jenže Harrymu to bylo jedno. Klidně ať mu seberou body a dají mu školní trest. Není to důležité.

,,Pottere? Co tady děláte?" Á, sakra. Tomu se říká smůla. Ze všech profesorů na hradě to musí být zrovna Snape-

,,Brečím tu, co asi," odsekl mu a otřel si mokré tváře. Bylo to celkem zbytečné, protože mu slzy nepřestávaly téct.

,,A proč brečíte?"

,,Protože život je na hovno." Čekal, že mu Snape za jeho slovník sebere body, ale nic se nestalo. Zvláštní.

Na svém rameni ucítil jeho dlaň. ,,Pojďte, Pottere, půjdete na kolej." Pomohl mu na nohy, ale Harry zavrtěl hlavou.

,,Vy to nechápete. Nechcete mě vyloučit? Po tom přece toužíte už od mýho nástupu do školy. Do toho, máte k tomu příležitost. A já už ho konečně budu moct zabít." Severus na něj překvapeně hleděl. Ten kluk určitě něco vypil. Kdyby byl střízlivý, takhle by nemluvil. Nebo ano?

,,Co se stalo?"

,,Mám depku, spokojený?" odsekl Harry, ale pak jako by se v něm cosi zlomilo a on svou tvář přitiskl do jeho hrudi. ,,Do hajzlu - myslel jsem, že když se ožeru, zapomenu na to, aspoň na chvíli."

,,Slovník."

Harry zvedl hlavu a Severus se zadíval do jeho zelených lesknoucích se očí. Pak mladík oči zavřel, stoupl si na špičky a než stačil Severus cokoliv udělat, ucítil jeho rty na těch svých.

Hmm. Chuť Harryho rtů a ohnivé whisky... ,,Prosím... aspoň jeden... večer... je to... strašný... být pořád... tak osamělý..." šeptal Harry mezi polibky, které se byly hladovější a vášnivější. Severus nechápal, co se to s ním děje. Nechápal nic. Ale nebránil se tomu. Harry ho chtěl.

,,Hmm... úžasný..." mumlal nebelvír a začal mu rozepínat košili. Tady se Severus vzpamatoval a udýchaně se od něj odtáhl. Vzal ho za ruce a musel se držet, aby ho znovu nepolíbil, když viděl jeho zklamaný pohled.

,,Tady ne," zašeptal na vysvětlenou a Harry se zase pousmál. Lektvarista ho vzal za ruku a tmavými chodbami ho vedl dolů do sklepení. Nemohl uvěřit tomu, že se tohle vážně děje.

•••

Děkuji Saraskywalker ♥️
Noo snad se vám líbila i dnešní jednodílovka😄už jen tři dny a je víkeeeend😂😂♥️
-Mil🐢

Snarry challenge ✔Where stories live. Discover now