Výbuch

2.6K 194 9
                                    

(Pokud jste nečetli předchozí dvě kapitoly, mrkněte, byl problém s wattpadem:))

Pondělí nemohlo začít hůř. Hned první hodina totiž byly lektvary a Harry byl tak ospalý, že přemýšlel o tom, zda se nehodí marod, aby si pořádně odpočinul.

,,Ne, to nesmíš, Harry!" řekla mu přísně Hermiona, která slyšela, jak se se svým nápadem svěřil Ronovi. (Zrzek ho samozřejmě podporoval.) ,,Navíc dnes začínáme velmi důležitý lektvar a na to přece nesmíš chybět!"

Harry si povzdechl a neochotně přiznal, že má pravdu. Rychle snědl svou snídani, protože už tak skoro nestíhal a rozhodně nesměl přijít pozdě. Snapeovi by rozhodně nevadilo, kdyby dostal nějakou záminku k tomu, aby srazil Nebelvíru klidně i sto bodů.

Usadil se až v poslední lavici daleko od katedry, protože si byl vždycky jistější, když ho Snape neměl neustále pod dohledem. Vyndal si svou učebnici a společně s Hermionou čekal, až dojde zbytek třídy a samozřejmě i Snape.

,,Kolik bodů dnes Snape srazí Potterovi?" ptal se zrovna hlasitě Draco Malfoy Crabbea a Goyla.

,,Padesát."

,,Sedmdesát."

,,No, já myslím, že všechny," šklebil se Malfoy, ,,ten lektvar je tak těžký, že to Potterův malinký mozeček prostě nepobere-"

Harry chtěl Malfoye něčím hned teď přetáhnout, třeba tím hloupým cínovým kotlíkem, který je opravdu užitečnější, když s ním mlátíte lidi, než když v něm vaříte nějakou hloupost.

Jeho nápad ale přerušil Snapeův příchod do třídy, jenž jako vždy donutil studenty ztichnout a čekat, až jim profesor poví náplň dnešní hodiny. Lektvarista došel ke katedře a všechny přejel chladným pohledem.

,,V dnešní hodině začnete přípravu velmi náročného lektvaru - veritaséra," třídou to zašumělo a Harry potlačil touhu se zvednout a odejít, dokud ještě může, ,,rozhodl jsem se," přerušil je Snape zvučným hlasem a opět si vyžádal ve třídě ticho, ,,že budete pracovat ve dvojicích. Tak se vyhneme výbuchům a bude to bezpečnější. Postup máte na straně padesát tři - můžete se pustit do práce. Mimochodem, tento lektvar se také může objevit u zkoušek OVCE, tak se snažte," ušklíbl se a posadil se za katedru.

Harrymu stačil jediný pohled na Hermionu a pochopil, že souhlasí s tím, že s ním bude ve dvojici. Začali si připravovat věci a nebelvír si neodpustil, aby do Malfoye úmyslně strčil.

,,Nauč se chodit, Pottere!" štěkl na něj.

,,Deset bodů z Nebelvíru za zdržování svých spolužáků, Pottere," ozval se Snape hlasem, v němž zazníval úsměšek. Harry zatnul čelist a přísady hodil na lavici.

,,Já budu krájet, ty budeš míchat, nemůže se nic stát," rozhodla Hermiona a Harry souhlasil. No, alespoň bude mít volnější hodinu.

Sledoval, jak Hermiona s důkladnou pečlivostí a přesností krájí kousky čehosi a přemýšlel přitom o famfrpálové taktice. V minulém zápase Havraspár porazili jen o vlásek...

,,Míchej," přikázala mu Hermiona a ukázala na postup v učebnici. Chlapec poslušně zamíchal třikrát po směru a zase začal myslet na famfrpál.

Takhle to pokračovalo zbytek hodiny. Krájení a míchání. Harryho to celkem nudilo a když Hermiona řekla, aby míchal, podíval se na špatný řádek a místo dvakrát zamíchal pětkrát.

Ozvala se rána jako z děla a když kouř z jejich kotlíku vymizel, otřel si oči. No, kdyby tam měl hlavu... tak už by ji asi neměl. ,,Ach Harry..." zašeptala Hermiona, která byla zklamaná, že se jim lektvar pokazil.

,,Školní trest, Pottere."

•••

Jsem líná ověřovat si postup u veritaséra, pardon:D
Snad se kapitoly zobrazily...

Snarry challenge ✔Donde viven las historias. Descúbrelo ahora