2

690 48 1
                                    


- Cum ai aflat de el?

- Nu este in avantajul meu sa iti spun asta. Zambi el, muscandu-si usor buza. Te vei supara pe mine.

- Incearca-ma! L-am provocat eu.

- Bine! Te-am auzit vorbind cu Baby despre asta, in ziua in care te-ai mutat la noi.

- Ai tras cu urechea? M-am alarmat eu...

- Intamplator...Nu a fost intentionat, insa am prins exact esenta. Atunci am sperat sa continuati si sa aflu ceea ce ma rodea, insa nu s-a intamplat asa. De atunci ma framant...si ma gandesc la faptul ca tu ai putea sa imi dai raspunsul pe care il astept, pentru ca tu il cunosti...

L-am imbratisat strans. Ciudat! Nu eram suparata pe el pentru ca m-a auzit in acea zi. Mi-am inchipuit prin ce l-am facut sa treaca, fara sa vreau si in acel moment am simtit imboldul puternic de a-i spune. Oricum nu avea cum sa il gaseasca pe tatal lui...se pierduse in lume...

- Cris, omul acela a facut totul din razbunare, intr-adevar. Dinte pentru dinte!

- Sa se razbune pe cine?

Am facut o pauza, incercand sa prevad efectul pe care il va avea dezvaluirea acestui secret. Ochii lui imi spuneau despre tensiunea in care el astepta sa ma hotarasc si sa-l eliberez de acea lunga asteptare. M-am cuibarit in bratele lui puternice, la pieptul lui in care batea o inima atat de mare...Stiam ca il voi lovi unde-l doare cel mai tare: tatal lui era un subiect sensibil, aproape un subiect tabu! Am tras aer adanc si am soptit, urmarindu-i privirea:

- Sa se razbune pe tatal tau.

Am simtit cum iti tine respiratia si pulsul i s-a accelerat brusc. Si-a mijit ochii de un cenusiu inchis, apoi a soptit socat:

- Pe tatal meu?! Poti sa-mi spui daca stii ce i-a facut tatal meu acestui om?

- Nu pot sa-ti spun un raspuns concret, dar cred ca tatal tau ii facuse cam acelasi lucru cu copiii lui...

S-a lasat o liniste adanca...a ramas cateva clipe privind in gol cu buzele stranse si sprancenele unite periculos, apoi s-a reintors la mine:

- Mili, trebuia sa-mi spui, sopti el.Trebuia sa-mi spui! Mili, am dat mana cu el la nunta noastra! Tu iti dai seama cum ma simt eu acum? Am dat mana cu cel care aproape mi-a omorat iubirea! Exclama el cutremurandu-se.

- Cris, nu a stiut nici el! Eu i-am spus!

- Despre asta ati vorbit voi cand a vrut sa ramana singur cu tine?

- Mhm!

- Ti-a dat amanunte?

- Nu, sincer! Nu am intrebat din moment ce a fost atat de socat cand i-am spus de Baby. Mi-am dat seama ca nu stia nimic in plus...M-a facut sa-i promit ca nu iti voi spune...

- Sa nu iti para rau ca mi-ai spus draga mea. Nimic nu a fost mai rau decat sa stiu ca avea legatura cu mine...Am crezut ca era vre-un baiat suparat ca i-am suflat iubita! Sopti el strangandu-ma mai tare. Acum ar trebui sa-ti spun secretul meu? intreba el usor ingrijorat.

- Asa ar trebui...am suras eu, dar daca tu crezi ca iti este prea greu, nu te oblig si nu te voi stresa cu el. In cazul meu a fost ceva ce te-a urmarit trei ani de zile. Stii, trebuie sa recunosc, ca esti un foarte bun actor! Nu mi-am dat seama atunci ca ne-ai auzit.

FIRUL VIETIIUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum