LICEU - ZILE MOHORATE

843 61 0
                                    

Timpul pana sa inceapa scoala a zburat atat de repede incat am avut impresia ca am visat. Insa a venit vremea sa ma pregatesc pentru prima zi intr-un liceu unde habar nu aveam cum ma voi descurca. Sa ma hotarasc sa ma mut cu liceul a fost mult mai usor teoretic decat practic. Abia cu cateva zile inainte de a incepe scoala am inceput sa inteleg ce inseamna asta. Aveam emotii. Erau aceleasi ca si cele din clasa a IX-a, erau aceleasi ca si cele din prima zi cand m-am dus la discoteca. Adica nu erau chiar la fel. Atunci, in prima zi de discoteca, am stiut ca daca nu mai suport privirile celorlalti pot sa plec. Acum nu aveam scapare. Trebuia sa raman si sa suport toate privirile, directe sau piezise care-mi erau adresate.

In prima zi de liceu stateam cu Cris in masina, in parcarea din fata liceului, mult inainte de a incepe festivitatea. Simteam cum obrajii mei iau foc si imi framantam mainile, stresata.

- Mili, ce faci? Lasa mainile in pace! Sopti el punandu-si mana peste mainile mele, pentru a ma opri.

- Nu pot! Am emotii! am mormait eu, inghitind anevoie.

- Te astept aici pana termini azi. Nu poate dura mult...gandeste-te la asta in timp ce vorbesc astia.

- Oricum dureaza cel putin doua ore pana intram in clase, pana primim manualele si orarul...pana se uita toti la mine...

- Draga mea, au ce vedea! Esti frumoasa! Si vreau sa imi promiti ca vei avea grija de tine. Vrei sa-ti spun ceva?

- Mhm!

- Sunt sigur ca am emotii mai mari decat ale tale!

- Nu ma ajuti cu asta, Cris!

- Nu? Nu esti curioasa sa afli de ce am emotii mai mari decat ale tale?

- Mi-s destule ale mele, sa stii!

- Da! Dar tot iti voi spune de ce: pe langa emotiile tale, pe care mi le-ai transmis cu varf si indesat si mie, eu mai am si alte temeri...

- Ce temeri?

- Ia gandeste-te, draga mea. Intra o zana frumoasa si foarte sexi la ei in clasa! Si eu nu pot sa fiu cu ea. Daca este vre-un print frumos si te vrajeste, eu ce ma fac?

- Haide, Cris! Fi serios! Am zambit eu. Unde ai mai auzit tu vraja peste vraja? Nici intr-o poveste nu exista asa ceva! Eu sunt total vrajita de tine...nici o alta vraja nu mai are efect! Cristian, pot sa te rog sa vii cu mine pana se intra in clase?

- Vrei sa vin cu tine in curtea liceului? Serios?

- Mi-ar fi mai usor sa impart primele priviri ale celorlalti cu tine. Asa nu as mai fi eu in centrul atentiei. Vei fi tu! Te rog!

- Super! Vin, cum sa nu vin! Zambetul lui era fermecator. Se intrezareau dintii lui perfecti.

- Chiar vrei sa vii cu mine?

- De ce crezi ca nu as vrea asta? Ce crezi ca ar putea sa ma deranjeze?

- Nu stiu! privirile celorlalti, faptul ca esti cu mine...

- Emily! Niciodata sa nu mai spui asta! Cum sa ma deranjeze faptul ca esti langa mine cand mie imi vine sa strig cat ma tin puterile ca esti luata si nimeni sa nu incerce sa mi te ia!

- Hai! Serios acum! De ce iti trece prin cap ca ar putea cineva sa incerce asta?

- Pentru ca si eu am facut liceul! Si stiu cum alearga hormonii in corpul uman si ce efect au!

FIRUL VIETIIDonde viven las historias. Descúbrelo ahora