12

719 56 0
                                    

- Cum ati ajuns voi doi sa discutati? Dupa ziua aceea?

- El a inceput. m-a asteptat intr-o zi in zona unde locuiesc eu. Cand l-am vazut ca se indreapta spre mine, am crezut ca am incurcat-o iar. Insa el a zambit, deci m-am gandit ca nu ma va bate zambind, nu? Asa ca am ramas pe loc sa vad ce vrea. Cristian e un baiat de milioane! Va meritati unul pe altul. Mi-a spus de nervii lui cand a vazut vanataile de pe mana ta. Mili, imi cer iertare inca o data!

- Cand ai aflat de Andrei?

- De aproape doua saptamani! Ar fi fost culmea sa-l vad acolo, fara sa aiba de-a face cu toata treaba asta.

- Nu esti suparat pe el ca l-a tinut la curent pe Cris cu tot ce s-a intamplat in clasa?

- Nu! Asa m-a putut opri, nu? Altfel ar fi iesit mult mai rau pentru tine! Si eu as fi fost mort! Sunt sigur de asta. Cristian m-ar fi omorat mai ales dupa ceea ce ti s-a intamplat in vara!

- Aoleu, stii si de asta?

- Cristian mi-a spus, dupa ce m-a pus sa jur ca nu spun nimanui. A vrut sa-mi explice de ce nu te-ai aparat de mine. Asta m-am intrebat prima data, dupa ce mi-a trecut spaima. De ce nu te-ai aparat cand te-am prins de brat, si de ce ai albit instantaneu!

- Nu-mi aminti, te rog! am soptit eu, coborand privirea. In acel moment profesorul a intrat in clasa si am facut liniste.

Orele au trecut incet. Am dat si doua teste in acea zi, nici nu stiu ce am scris. Insa nu mi-am facut griji. Aveam note bune la materiile din care ne-au testat. Din cand in cand am urmarit-o cu coltul ochilor pe Diana. Era foarte palida, cu cearcane vinetii sub ochi si foarte tacuta. Nu mai avea aroganta pe care a etalat-o de la inceputul anului scolar. Toata clasa aflase de ziua de miercuri. Nu mai eram eu subiectul clasei. Nu stiu daca a aflat sau nu, cine i-a copt-o, dar nu mi-a arunat nici o privire din acea zi. De fapt nici nu si-a ridicat privirile spre nimeni.

In sfarsit am auzit si ultimul sunet de clopotel din acea zi si abia am asteptat sa fiu in bratele lui.

Cristian ma astepta ceva mai nerabdator decat de obicei, insa cand m-a observat un zambet larg i-a luminat fata, si s-a grabit sa ma intampine. Cand a ajuns langa mine, mi-a inconjurat strans talia si m-a sarutat, apoi mi-a luat ruxacul si m-a condus ca de obicei la masina. A urcat la volan si a demarat incadrandu-se pe prima banda.

- Azi mergem acasa. Trebuie sa recuperezi noaptea de ieri. Uite ce cearcane ai! Te mai doare capul?

- Nu...nu ma mai doare, dar ma simt ciudat de obosita...

- Imi pare rau, draga mea! Poate trebuia, totusi, sa iti spun aseara ce consecinte sunt atunci cand bei samapanie...

- Asa ar fi trebuit sa faci! Am ras eu. Oricum a doua oara nu se va mai intampla. Nu mai vreau sa aud de sampanie, sau alt fel de bautura alcoolica. Nu ii inteleg pe betivi cum pot sa bea stiind cum se simt a doua zi. Si, sincer, in afara ca am avut impresia ca la un moment dat nu ma pot opri din vorbit si din zambit, nu am vazut nici viata in roz si nu am avut impresia ca lumea e mai buna.

- Dar in rest ti-a placut la club? A intrebat el zambind. Mai mergem si alta data?

- A fost o experienta, intr-adevar! M-am distrat, dar prefer sa fiu doar cu tine. Dar sti ceva? Riky e de treaba. S-a bucurat sincer pentru tine.

- Sa-l fi auzit ce-mi spunea despre tine!

- Adica?

- Ii placi foarte mult! M-a felicitat pentru alegerea facuta, si mi-a spus ca nici el nu ar fi ratat ocazia sa se insoare cu tine daca te-ar fi intalnit primul.

FIRUL VIETIIWhere stories live. Discover now