10

744 65 2
                                    

- Da! Am adus-o din sat. Avea o toaleta mai speciala cu care nu ar fi putut veni pe autobus. S-ar fi urcat toti pe ea, la ce traznet arata! Zambi el. Si am vazut-o dupa toata tarasenia. Am vrut sa stiu cum a iesit! Totul a mers snur. Eva a fost foarte incantata de rolul ei! Dar sa-i fi vazut pe baieti! Andrei era cu privirea numai intre sanii ei si Adrian o sorbea din priviri. Au fost vrajiti de ea.

- Cum s-a dus acasa asa imbracata?

- I-am cumparat o pereche de blugi si o bluza, in timp ce ei si-au facut treaba.

- Eva! Andrei si Adrian stiu ca e matusa mea? am zambit eu...

- Nu! nu am avut motiv sa le spun asta. Cu cat stiu mai putin cu atat e mai bine.

- Sunteti nebuni! Tu, cel mai nebun dintre ei! Cum stai cu treaba de la atelier? Cum merge? Ai mai avut timp sa te ocupi si de contracte?

- Totul e bine la atelier...stai linistita. Stiu sa-mi impart timpul acum.

- Cris, promite-mi ca nu mai faci nimic pe la spatele meu.

- Promit, iubire! Promit! Nu mai vreau sa ne certam!

- Cristian, mai am o intrebare si termin cu asta!

- Spune, iubire!

- De ce ai cedat atat de repede? Vocea mea era acum doar o soapta...

- Ar fi fost un subiect de cearta foarte dureros! Stiu ca te-ai asteptat sa izbucnesc, si am fost cat pe ce s-o fac! In ultima clipa m-am gandit ca nu asta e motivul pentru care ne certam si nu puteam sa mai alimentez starea in care erai. Dar nu voi uita repede! Imi pare rau ca asa gandesti! Daca ti-am dat motive sa spui asa ceva, imi cer iertare!

- Nu mi-ai dat motive! Niciodata!

- Atunci?

- Ma consuma gandul ca tu cheltui pentru mine. Ca eu nu pot sa fac asta! Nu pot sa-ti fac un cadou, nu pot sa-ti platesc bodiguarzi, nu ...

- Aceeasi si aceeasi problema! Aceeasi si aceeasi discutie! Nu stiu ce sa iti mai spun in legatura cu ceea ce te framanta...pot sa-ti spun doar atat: nu o iau ca si o cheltuiala...departe de mine gandul asta. Asta e datoria unui barbat! Sa isi ingrijeasca familia! Nu e o cheltuiala, e o datorie! O datorie pe care o fac cu placere si satisfactie personala. E o satisfactie personala sa stiu ca imi permit sa iti fac un cadou scump. E vorba de orgoliu barbatesc. Nu poti sa intelegi. Si in alta ordine de idei, nu am nevoie de bodiguarzi.

- Stiu ca nu ai nevoie, am vazut atunci cu Adrian...am soptit eu. A fost doar un exemplu de cheltuiala...

- Am inteles...stiu la ce te gandesti! Vine Craciunul! Hai sa facem asa. Nu iti cumpar cadou. Nu cheltui nici un ban. Cu toate ca imi doresc sa te ingrop in cadouri. E bine asa?

- Da! Cred ca asa ar fi cel mai bine!

- Apropos, ce ai vazut atunci cu Adrian?

- Ca nu ai nevoie de bodiguarzi! Nu mai vreau sa te vad asa!

- Te-am speriat tare, asa-i? Am stiut ca asa va fi! Nu stii cat de tare m-am temut atunci ca ajung prea tarziu! Bine ca nu ti-am vazut bratul atunci. Nu m-as mai fi putut opri.

- Esti foarte periculos. Si Adrian s-a speriat rau atunci. Mi-a spus a doua zi...

- Stiu, mi-a spus-o si mie!

FIRUL VIETIIWhere stories live. Discover now