#24.4

15 5 4
                                    

Reconciliationis

Sofia do vankúša vzlykala najmenej hodinu. Keď sa vyplakala, sadla si a oprela sa o čelo postele. Rukami si chytila hlavu a prešla si vlasy. Pozerala sa na skriňu. Rozmýšľala. Každá bunka v jej mozgu šla na stodesať percent. Rozmýšľala nad tým, čo jej povedal Castiel. Bola slabá. Bála sa. Ale možno mal pravdu. Kvôli strachu tréning nezvláda. Ale nedokáže sa ho zbaviť. Strach je jej súčasťou. Ako matky, ako ženy, ako priateľky. Nedokáže sa len tak prestať báť o ostatných. To nejde. To by skončila úplne bez citov a možno vtedy by spustila apokalypsu. A ona nechce urobiť to, čo urobila jej predchodkyňa. Ona chce ukázať Bohu aj anjelom, že je lepšia. Že nie je anjelom apokalypsy. Ona im chcela ukázať, že je bytosť, ktorá prináša ochranu a nádej. Musela to urobiť. Kvôli sebe, kvôli mame, ktorá ju chránila. Kvôli Nicolasovi, ktorý v ňu dôveroval a aj kvôli lovcom. Nemali sa jej báť. Veď ak by ju videli, že bráni iné bytosti a pri tom nemyslí na to, čo je, zmenili by na to názor. Možno aj Boh a Michael. Musela to urobiť kvôli Castielovi. Ten na ňu dohliadal po celý jej život. A aj keď vedel, čo sa z nej možno stane, nikdy sa ju neodvážil zabiť. Veril, že je iná.

,,Čo to robím? Chcem všetkým ukázať, že som iná a skrývam sa! Toto nie som ja! Strach ma nikdy takto neparalyzoval!" povedala si.

Síce sa aj ako lovkyňa bála, vždy bojovala. Strach ju nikdy takto neparalyzoval, že by utekala. Len raz sa to stalo. Keď čakala svoje dieťa. A utekala, aby ho ochránila. Aby po lovcoch nešlo viac démonov, ako do vtedy.

,,Nebudem utekať! Nemôžem. Potom to nikdy neovládnem!" povedala si.

To ti trvalo, pretočila očami v jej hlave Astaroth.

Buď ticho, zahriakla ju Sofia. Ty chceš len zabíjať.

To je pravda. Ale keby ti môžem vraziť, neprežila by si to. Pre boha, Sofia, jedna bez druhej nemôžeme existovať. Tak zdvihni ten svoj lenivý zadok a padaj dokončiť ten svoj prekliaty tréning. Keď to bude, uvidíš, že budeš mocnejšia. Nebudeš sa musieť báť ani Boha, ani Michaela a ani Crowleyho či Lucifera. Mimochodom, aj za toto by som ti vrazila. Zbláznila si sa ho vypustiť? Myslela si si, že sám kráľ démonov s tebou uzatvorí zmluvu? To by si radšej jazyk vytrhol! On s tebou tú zmluvu nikdy neuzavrel!

Myslíš sa. Uzavrel!

Nuriel, povedz tej hlupani niečo!

Sama Astaroth nevedela ako bolo možné, že sa obrátila na svoju sestru. I Sofiu to prekvapilo.

Astaroth neklame. Lucifer ťa uspal ale žiadnu dohodu s tebou neuzavrel. Vyhol sa jej. Páči sa mu tá vidina, že Nick je jeho schránkou, povedala Nuriel.

,,Pre Boha! Čo som to urobila!" zháčila sa  Sofia.

Neboj sa! Pokiaľ pri ňom budú lovci a samozrejme ty, nikdy nemôže povedať áno Luciferovi, chlácholila ju Nuriel.

A čo ak ma stiahne Crowley do pekla, vzlykla v mysli.

Tak za prvé, ty si tenebris. Nemal by mať nad tebou nikto moc. Za druhé, Crowley je Crowley. Ale som si istá, že keby sa s ním nejako dohodneš, nechal by ti trón. Lucifer asi nie je nadčený, že mu on sedí na kresle. A za tretie, prečo sa nepokúsiš spýtať archanjela na svoju zmluvu. Deana z pekla vytiahli. Čo keby teba Gabriel vytiahne z pekla tiež, dala jej návrh Astaroth.

Sofia nad tým pokývala hlavou. Zmysel to dávalo. Možno by to aj vyšlo. Len nad tým musela lepšie pouvažovať.

,,Budem nad tým rozmýšľať," povedala a zazvonil jej mobil.

Angel of ApocalypseWhere stories live. Discover now