#21.2

21 7 15
                                    

Rodinné stretnutia II - pokračovanie

Čierna Imapala sa valila po ceste maximálnou rýchlosťou akú zo svojej baby dokázal Dean vyšťaviť. Chceli byť v Happy Valley včas a na to on teda šliapol. Míňali križovatky a tesné ulice. Míňali preplnené ulice, Dean bol maximálne sústredený na šoférovanie a sám Castiel sa čudoval, že pri jeho šialenej jazde sa ešte nikde nevykotili.

V aute bolo ticho a jediným ohlušunúcou rozpravou tam bolo rádio, ktoré hralo na celé auto a občasné Deanove pospevovanie.
Sam sa snažil čítať tú knihu, ktorú dostali od Crowleyho ale v tom hluku sa nemohol sústrediť. Preto musel nakoniec rádio stíšiť za čo si od Deana vyslúžil vražedný pohľad. Sam mu ukázal na knihu a tým mu naznačil, že sa musí sústrediť. Bolo tam mnoho vecí, ktorým nerozumel.

,,Šprt!" povedal Dean.

,,Jerk!" odsekol mu Sam.

,,Bitch!" zasmial sa Dean a ani Sam sa neubránil úsmevu.

Chvíľu jazdili mlčky a Sam sa snažil prečítať a rozlúštiť knihu. Po hodine mal knihu prečítanú a myslel si, že mu buchne hlava. Potreboval kávu. Alebo rovno posteľ a nechcel z nej vyliezť za celý týždeň.

Vzdychol si a pretrel si oči.
,,Máš niečo, Sam?" opýtal sa ho Dean.

Castiel na zadnom sedadle podozrivo mlčal, tak po ňom Dean občas hodil očkom. Castiel vyzeral, že je duchom neprítomný. Pozeral sa von oknom a nad niečím asi premýšľal.

,,Je tu toho veľa!" povedal Sam, ,,Schopnosti, triky, ich moc. Sú tu toho počty. Skoro ako naozajstná atómová bomba. Nie je tu kto ich stvoril ale ináč je tu takmer všetko!"

,,Tak spusti, expert!" vyzval ho Dean.

Sam si znova vzdychol. Ani nevedel kde by mal začať.

,,Takže..." povedal a otočil sa na Casa, ,,Mám povedať aj to, čo už vieme?"

,,Možno som na niečo zabudol! Ja som s nimi takú česť nemal ako Michael či Lucifer!" odpovedal mu Castiel a už mali jeho plnú pozornosť.

,,Dobre!" vzdychol si Sam.

,,Pripravte sa na kvantum informácií!" varoval ich.

,,Nedalo by sa to nejako zminimalizovať?" opýtal sa ho Dean.

,,Do Happy Valley je to skoro celý deň. Máme kopu času!" povedal Castiel.

,,Tak spusti! Nech tú prednášku mám už za sebou!" vzdychol si Dean a s veľkou nevôľou vypol rádio, ktoré by ho v Samovom rozprávaní rozptyľovaľo.

Sam sa zhlboka nadýchol a spustil:
,,Takže, tenebris je stvorenie svetla a tmy, v latinčine to znamená temnotu. Pôvodne, prvý tenebris, bol určený na ochranu Boha. Tenebrisovia mali stáť vysoko nad archanjelmi, svojou mocou sa mohli rovnať Bohu alebo ho dokonca, ak by sa mu niečo stalo, mohli zastúpiť..."

,,Chceš povedať, že Sofia by mohla byť prakticky bohom?" skočil mu do toho Dean s nerozumom.

,,Teoreticky, ona už bohyňa je!" povedal Castiel.

,,Castiel, nepleť sem tvoje city k nej!" odsekol mu Sam.

,,Sam..." začal Dean ale bol prerušený Castielom, ktorý sa k nim nahol, aby ho lepšie počuli:
,,Tu nejde o to, či k nej niečo cítime alebo nie. Sofia už je teoreticky bohyňou. Stačí len, aby v sebe objavila moc, ktorú ešte neovláda a bude mať s ňou aj otec problém."

,,Tým chceš povedať, že ak jej rupne v bedni, odstráni Boha a sama zasadne na trón a bude písať naše osudy?" opýtal sa ho Dean.

,,Len krvavejším spôsobom!" dodal Castiel.

Angel of ApocalypseWhere stories live. Discover now