#22.1

16 7 8
                                    

                           Tréning

Prešlo pár dní a Dean bratovi a všetkým porozprával o tom, čo sa stalo, keďže ho všetci načapali, ako zaujato číta denník a snaží sa prísť na niečo, čo ušlo jeho bratovi alebo Castielovi.

Nikto mu nechcel veriť, že Sofia by bola smrťou a ani tomu nechceli veriť, že vykonala nejaký zvrátený krvavý rituál a vrátila ich oboch do života. Ale keď si to nechali trochu uležať v hlave, pritakali na to i keď sa im to ešte nezdalo.

,,Takže chceš povedať, že sme tu len vďaka Sofii a že je ona smrť?" nechápal Sam a musel si to všetko zrekapitulovať.

,,Ako som povedal!" povedal mu Dean večer, keď boli pri stole už len oni dvaja a Castiel.

Ostatní odišli k Bobymu pomôcť mu pri obnovovaní jeho domu. Chcel ho mať opäť pokope, keďže mu ho démoni rozbili a podiel mal na tom aj Michael, ktorý sa hneď po tom, ako Deana a Sofiu preniesli do bunkru vyparil i keď Gabriel vedel, že ich sleduje a len čaká na chvíľu kedy nebudú dávať pozor a Sofiu bez milosti zabije. Všetci už vedeli prečo sa jazdci oslobodili a Gabriel priniesol správu, že Raphael je mŕtvy. Jeden z archanjelov bol mŕtvy. Sofia i keď bola posadnutá, plnila svoju vyhrážku. Pomstila sa všetkým, ktorí jej najviac ublížili. Začala Raphaelom, potom kým? Kto bude ďalší?

Dean si odpil z piva a Sam sa pozeral na fľašku a krúžil ňou. Nešlo mu to do hlavy. Sofia bola tenebrisom. Ako mohla byť smrťou? A ešte aj prvá? Či to je tá prvá Sofia a tá ich s tým nemala nič spoločné?

,,Ako nás oživila?" spýtal sa Sam nakoniec.

To ho celkom zaujímalo, keďže to asi nejako prepočul.

,,Bol to nejaký zvrátený spôsob. Porezala sa, dala nám sa napiť svojej krvi a potom sa jej nad rukou zjavilo akési biele svetlo. Povedala, že sú to naše duše!" odvetil mu Dean.

Castiel na to reagoval. Skoro sa zadusil glgom piva, keď to Dean povedal. Zakašľal a až potom povedal:
,,Vytvárať duše dokáže len otec! Nie je možné, aby to vedel tenebris!"

,,Cas, ja neklamem!" bránil sa Dean.

,,To ani netvrdím!" odvetil mu Castiel.

,,Zdalo sa mi to!"

,,Dean! Možno sme len niečo prehliadli!" povedal Sam a zobral si denník.

Začal v ňom listovať a zakaždým niekoľko minút skúmal každú stranu či niečo neprehliadol. Potom narazil na strany, ktoré ho zaujali. A zrejme, ktoré prehliadol.

Odložil pivo na bok a zarazil sa.
,,Moment! Toto som nečítal!" upozornil na seba a Cas s Deanom mali jeho plnú pozornosť.

,,Čo? Čo si zabudol povedať?" opýtal sa ho Dean.

,,Ehm... Toto sa vám páčiť nebude!" povedal Sam a otočil denník, aby videli obrázok.

Bola tam nakreslená smrtka. Ale táto mala blond vlasy a vražedný výraz v tvári. Stála vysoko na skale a pod ňou jej skláňalo mnoho iných smrtiek.

,,Čo to

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,Čo to..." začal Dean ale keď mu to asi tak trochu došlo, dodal, ,,Moment! To je Sofia?"

,,Vyzerá to tak!" pritakal Castiel.

,,Moment, ako môže byť tenebris smrťkou?" nechápal Sam.

Castiel zobral denník a prezrel si niekoľko stránok v latinčine. Potom sa zhlboka nadýchol a začal čítať:
,,Tenebris je síce krížencom anjela a démona, ktorý v sebe ukrýva najväčšie zlo, ale tiež od neho pochádzajú smrťky. Tenebris je prvou smrťkou, nie však u každého sa schopnosti smrťky prejavia. Existovalo len pár určitých jedincov, ktorí mali túto schopnosť. Kosili duše a robilo im to radosť. Prvá bola Sofia. Ale kto bude posledný? Posledný tenebris zomrel pred dvomi storočiami a ten schopnosti smrťky nemal. Ktorý ich mať bude?"

,,Tak z tohto som to nepochopil!" povedal Dean.

,,Jednoducho povedané, keď do neba vstúpila Sofia, mala za úlohu stvoriť niekoho kto by odvádzal duše na večný odpočinok. Koscov alebo smrťky. Ona sa stala prvým koscom a vytvorila ďalších!" vysvetlil mu Castiel, ktorému to zmysel dávalo.
I to ako ich oživila.

,,A naše vzkriesenie?" spýtal sa Sam.

,,Keď Sofia oživila po prvýkrát mňa, to vtedy s tou nespoznateľnou démonkou, tak som sa jej pýtal, či ma oživila krvou. Teraz mi tento spôsob oživovania dáva zmysel!" hovoril zamyslele Castiel viac pre seba ako pre nich.

,,Cas, k veci. Ja som z toho magor, tenebrisa som ešte nestretol!" povedal mu Dean a dopil svoje pivo.

,,Oživila vás krvou. To vieme. Toho spôsobu sa obáva každý anjel, pretože by sa z neho stal kosec. Sofia vás oživila krvou a dala vám duše. Pri anjelovi by to spôsobilo to, že by stratil milosť a stal by sa z neho kosec, ktorý by ju musel počúvať na slovo. U démona si nie som istý. Pravdou, však je, že kosci nie sú len anjeli. Sú to aj ľudia," začal s vysvetľovaním.

,,Takže..." povedal Sam.

,,Takže to znamená, že ste v podstate už na pol kosci. Smrť. Ak Sofii rupne v bedni a rozhodne sa z nejakého dôvodu ničiť životy ľudí, povolá si koscov. Teda aj vás. Budete ako zombie. Všetko budete robiť automaticky a nebudete mať zľutovanie. Budete kosiť, ženy, deti, mužov, stracov. Všetko bez výnimiek!"

,,A dá sa to nejako zastaviť?" spýtal sa ho Dean.

,,Za prvé, musíme zo Sofie dostať Sofiu. Za druhé, musíme temnú dušu Sofie zničiť a za tretie, pokiaľ sa zo Sofie nestane kosec z jej vlastnej alebo potlačenej vôle, nič sa nedeje. V podstate ani nevie, že je koscom!"

,,Dobre. Kto všetko vie, že Sofia je koscom?" spýtal sa znova Dean.

Castiel mykol ramenami.
,,Netuším. Asi nikto. Podľa denníka to je schopnosť, ktorá sa neprejaví u každého tenebrisa. Možno ani o nej Michael nevie!" odpovedal.

,,Budeme v to dúfať!" povedal Sam.

,,Ako dostaneme Sofiu zo Sofie?" dodal potom.

,,Musíme na ňu použiť jednu silnú spomienku!" povedal Dean.

,,Ale ktorú?" spýtal sa Castiel.

,,Vyskúšame všetky!" povedal Dean.


Takže ďalšia kapitolka 😍
Hádam sa Vám bude páčiť 🥰
Ďakujem za hviezdičky a komentáre 😘

Angel of ApocalypseWhere stories live. Discover now