#17.1

10 7 11
                                    

         ,,Na nič si nespomínam!"
Zvláštne svetlo a následné prebratie sa lovcov u Bobyho v obývačke im nedalo. Sám Boby netušil o čo sa mohlo jednať keď mu to chaoticky porozprávali. Gabriel sa nejakým záhadným spôsobom ocitol u nich, ale Nick to dokázal zniesť zatiaľ čo neublíži jeho mame.

Nikto z nich neotáľal a pustili sa do hľadania informácií. Rozdelili sa na dve skupiny. Jedna s Gabrielom hľadala informácie o tom zvláštnom svetle, ktoré zničilo skoro polovicu démonov (len tak ich zaujímalo, či to Azazel a Crowley prežili) a druhá skupina hľadala kde by sa mohli nachádzať Castiel a Sofia. Sofia nezdvíhala a ani Castiel, keď im volali a keď sa na nich pýtali Gabriela, nejako si nevedel spomenúť. To ich dopálilo, tak sa pokúsili ísť na Gabriela násilím. No to im bolo k ničomu, keďže anjel mal okno aj na to, že by ich bol vôbec žiadal o pomoc.

Sám netušil prečo. Sám nevedel čo sa stalo a prečo mu to vymazalo pamäť. A rozhodne by neklamal, keď mu šlo o stávku. Rozhodne by nechcel prehrať.

Ubehli tri hodiny a Nicolas bol ako na ihlách. Nesedel, nevedel obstáť na jednom mieste. Už asi stý raz obišiel celý dom, stý raz sa pokúšal spojiť so Sofiou, stý raz sa snažil i s Gabrielom napojiť na anjelské rádio, či anjeli niečo nevedia. Však márne. Všetko mlčalo. Aj duchovia. Čo si mysleli, že Bobymu preskočilo, keď navrhol, že by sa mohli opýtať duchov ako to robievala Bela Talbotová. No duchovia mlčali.

,,Kde môžu byť?" šalel Nicolas.

Sam si pretrel spánky a Dean si vzdychol. Toto hľadanie a čakanie bolo k ničomu. Nikde ich nevedeli nájsť a to ho žralo.

,,Skúsme pozrieť internet, možno tam budú nejaké správy!" navrhol Sam.

Gabriel naňho nechápavo pozrel.
,,Sofia je vážne zranená a z Castiela je človek. Ak sa z pekla dostali, možno ich niekto našiel a odviezol do nemocnice alebo kam!" vysvetlil mu to Sam a už aj googlil na internete.

Nicolas zapol telku, hodil sa na gauč a ako šialenec prepínal každý kanál a hľadal tam zmienku o jeho mame. Prepínal a prepínal.

,,Nez-" prepol kanál, na ktorom moderatórka čosi hlásila a pri tom ju prekrývala nejaká fotografia.

Hneď ako ten kanál prepol, Dean spozornel. Postavil sa z gauča a ihneď sa postavil pred telku.

,,Vráť to! Okamžite!" kázal Nicolasovi lebo sa mu zdalo, že niekoho na tej fotke poznal.

Ale nebol si istý. Nicolas prepol späť na kanál a zvýšil hlasitosť.

,,Mladú ženu našli dnes ráno v miestnom kostole v hroznom stave. Žena má blond vlasy, okolo tridsať rokov. Polícia sa domnieva, že by to mohla byť nejaká kriminálnička. Žiaľbohu, lekári jej nemohli vziať odtlačky prstov. Bližšie správy o jej zdravotnom stave nemáme, len to že je v kóme. Ak ste ženu na tejto fotografii spoznali, prosím ohláste sa v nemocnici, kde žena leží..."

Po celú dobu ako o nej moderátorka hovorila, ju zakrývala fotografia ženy. Vysmiatej a bez starostí. Lovci okamžite spozorneli.

,,Sofia!" hlesli naraz.

,,A kriminálnička?" nechápal Boby a ešte sa aj udrel do čela ako mohla byť polícia taká sprostá.

,,Počúvajte, správy sa ešte neskončili!" povedal Gabriel zaujatý správami.

Na obrazovke sa pre zmenu objavila fotka muža. Všetci okamžite vedeli kto to je. Castiel. Na fotke bol však dobitý.

,,Tohto nešťastníka našli taktiež dnes ráno v kostole ako neznámu ženu. Jeho stav je obstojný. Muž je neznámi. Má čierne vlasy, okolo tridsiatky. Ak ste muža na fotografii spoznali, ohláste sa v miestnej nemocnici, kde leží..."

,,Castiel!" hlesol Gabriel.

Otočil sa na lovcov. Bol to jeho brat. Mal oňho strach. Na tej fotke vyzeral strašne. Bol dobitý a aj v komé. A teraz bol z neho človek. Mal teraz oňho dvojnásobný strach. Tým zraneniam mohol kedykoľvek podľahnúť.

,,Musíme tam!" povedal a už sa chystal odísť do nemocnice.

Ale lovci ho zastavili. Sam s Deanom ho chytili za rukávy a hodili do gauča. Rozhodne nechceli aby im tam po nemocnici behal chlap, archanjel, ktorý si dokáže vytvoriť ilúziu a kľudne by mohol prekĺznuť pomedzi nich a mohol by sa pokúsiť zabiť Sofiu. To mu rozhodne nedovolia.

,,Ty zostávaš tu!" povedal mu rázne Dean.

Nenechá ho tam pobehovať už len kvôli Samovi. Videl na ňom, že je naštvaný. Kvôli Castielovi. To čo povedala v pekle, to všetkými otriaslo. Ale Dean si bol istý, že to povedala len preto, aby zachránila jeho život. Raz Sama kvôli Sofii určite zabije. Bude sa musieť naučiť nad nejaké veci povzniesť.

,,Cas, je môj brat!" protestoval Gabriel.

,,A je tam aj Sofia!" skríkol naňho Sam.

Stále bol naštvaný na Castiela. Prečo to vôbec hovorila? Gabriel ich mohol kľudne zachrániť. Nemusela tomu anjelovi-človekovi zachraňovať život ona.

,,No a? Teraz mi je presnejší Castiel ako tenebris!" protestoval Gabriel.

Nechápal čo je taký nevrlý. Išlo tam o dva životy. Pomaly Sofiu ani neregistroval. A mŕtva mu bude na nič. Tak stávku prehrá.

,,Viete čo? Ja na Gabriela dohliadnem a vy zbehnete za Sofiou! Len sa dohodnite ako vysvetlíme policajtom to, že sa pri nej našli zbrane. A nemôžeme im povedať, že Castiel je anjel!" povedal Boby, za čo si od Gabriela vyslúžil vďačný pohľad.

Aspoň jeden rozumný človek, pomyslel si Gabriel.

,,Fajn. Nicolas je Sofiin syn. Takže im natárame, že Sofia pracuje ako tajná agentka a niečo tu riešila v utajení. Ak budú chcieť vedieť, dáme im Bobyho číslo, aby si im to potvrdil. Boby, predstavíš sa ako jej nadriadený. A ja budem jej parťákom!" vyklopil hneď zo seba Dean.

,,A Sam, samozrejme, je jej manžel!" dodal, keď naňho Sam prekvapene pozrel.

,,A čo Castiel?" spýtal sa Gabriel.

,,Castiel je Bobyho synovec a ty tiež! Koniec! Nemienin o tom diskutovať!" povedal rýchlo Nicolas a už si na seba naťahoval bundu.

Od Bobyho a Gabriela si vyslúžil vražedné pohľady a obaja už určite plánovali jeho smrť. Že vraj strýko a synovci. Však to si ešte odskáče.

Gabriel Nicolasa prepaľoval pohľadom ale nechal to nateraz tak. Veď on si ho ešte podá. V nejakej jeho ilúzií nebude mať šancu. Hodil na seba bundu, Dean si vzal odznak a všetci nasadli do jeho auta. Dean naštartoval a okamžite vyrazil do nemocnice.

Tak, čo dodať? Len veľa šťastia, pevných nervov a zdravia v škole🤣
Ďakujem za všetky komentáre a hviezdičky. Spríjemňujete mi tým deň🥰😍❤️

Angel of ApocalypseWhere stories live. Discover now