#9.8

19 8 3
                                    

                     Seattle's trap

Sofia sedela v malej miestnosti za stolom, na ktorom boli rozložené papiere a dôkazy k tomuto prípadu.

Strážnik, ktorý ju mal na storosti, sa viac venoval svojmu mobilu ako jej a ona si vydýchla. Aspoň jeden chlap, ktorý ju nechce dostať do postele.

Prezerala si dôkazy. Hlavne fotografie obetí. A jedna ju dosť zaujala. Na tej fotke mala žena, ktorá mohla byť v Nicolasovom veku, odrezanú hlavu.

Sofia si tú fotku lepšie prezrela. Bolo to na streche akejsi budovi a vedľa obete ležala mačeta. Vedela kto ju používa. Lovci. Takže v meste musel vyčíňať lovec. Potom si lepšie obzrela obeť.

Bola to opálená rusovláska s hnedými očami. Malé pehy jej zdobili tvár a oči kedysi plné iskričiek života, boli teraz prázdne. Na ruke mala malé tetovanie motýľa a na krku prívesok vlka.

Sofiu potom ešte čosi zaujalo. Dievča malo na ruke, okrem tetovania, aj krv. Tiahla sa jej na dlani. Sofia poriadne zaostrila na jej dlaň a zalapala po dychu.

Na dlani sa dievčine tkvel nedokončený symbol na privolanie Azazela. Dievča si ho muselo vyrezať do ruky a asi tým chcelo niekoho privolať. Nie práve démona Azazela ale ju.

Sofia to znamenie tiež používala. Najmä teraz, keď slúžila Crowleymu.
Oči opäť presunula na tvár dievčiny. Zrazu jej prišla známa. Poznala ju. A veľmi dobre. Poznala aj jej brata a jeho snúbenicu. Boli to upíri a obeť bola Pia, Ewerettova mladšia sestra.

Ewerett Sofii nikdy nedôveroval. A ak sa o tomto dozvedel, potvrdil si svoju teóriu, že sa jej nedalo dôverovať.

,,Ježiši Kriste!" povedala tak potichu, že to nik nemohol počuť ale predsa sa jej na to niekto ozval.

Nick. Pocítil jej strach a hneď využil svoju schopnosť komunikovania s mamou a spýtal sa jej čo sa deje.

,,Nick, som v pohode. Jedna obeť je upírom. Zabil ju lovec!" povedala.
Nick jej na to niečo odpovedal, no to ju naštvalo.

,,Nie, Nick. To nie je dobré. Títo upíri sa neživia ľudskou krvou. Skrývajú sa ale len kvôli tomu, že ich prenasledujú lovci. Určite viem, že títo upíri ich nezabili!" odpovedala mu.

,,Takže sú tu ďalší?" začula Nickovu otázku.

,,Nie. Mám pocit, že sa jedná o niečo iné!"
Sofia uprela svoj zrak na mačetu na fotke. Lovec. Niekto ich lovil. Ale prečo? Tu o žiadnych lovcoch nepočula.

Nick si vzdychol. Nič ho nenapadalo. Ale tie obete, ostatné bez krvi, by sedeli na bandu upírov. Potom ho napadlo to, čo mu povedal ten Silas Zachary.
,,Mama, je možné, že by to mohla byť pasca?" spýtal sa jej Nick.

,,Možno. Prečo Nick? Máš niečo čo mi ušlo?" opýtala sa ho Sofia a obzrela sa na strážnika.

Zdalo sa jej, že ju vôbec nevníma. Nepotešilo ju to. Začínala mať taký zvláštny pocit, že sa niečo stane. Bola by oveľa radšej ak by ten strážnik kľudne aj na  ňu zazeral. A nie v jednom kuse sledoval svoj mobil.

,,Ten Silas mi nesedí!" začula Nicolasa.

Ona sa otočila, lebo zrazu sa strážnik postavil. Ale len sa prešiel k oknu a vyzrel z neho. Tak sa opäť otočila na dôkazy. Ako to urobila, pocítila štípnutie na krku a v tom momente bola úplne mimo.

,,Mama..." pokúšal sa so Sofiou Nick komunikovať.

Ale nedostalo sa mu žiadnej odozvy. Začal mať strach, že by sa niečo mohlo stať. Bezmocne sa otočil na Castiela, ktorému rýchlo zreprodukoval, o čom sa s mamou rozprával. A spomenul mu i to, že sa mu teraz Sofia vôbec neozýval a že má starosť, že by to mohla byť nejaká pasca. Predsa, len ten Zachary vedel kto jeho mama je. Možno to mohol nejako naplánovať, aby ju sem nejako nalákal. Len si potom nevedel vysvetliť, prečo práve upíri? Však ako návnadu mohol použiť jeho. Aj Castiel vedel, že pokiaľ sa jednalo o rodinu, vždy jednala bezhlavo a bez plánu.

Ešte mali prestávku, keď okolo nich prechádzal Silas Zachary s nepríjemným úsmevom na perách. Nicka z neho zamrazilo a ani Castiel z neho nemal dobrý pocit.

Obaja sledovali ako zamieril von zo súdnej budovi. Prečo to robil? Veď teraz mala vypočúvať Sofia! Zľakol sa a zdrhal kade ľahšie?

,,Nejako mi to nesedí!" zdôveril sa Nick Castielovi so svojími obavami.

,,Ani mne!" pritakal mu Castiel.

,,Mama neodpovedá a ten Zachary si len odíde?"

,,Skús ju ešte raz kontaktovať. Možno len tuho premýšľa!"
Nicolas to ešte raz skúsil. Dúfal, že sa mu mama ozve. Ale aj teraz zostala jeho otázka bez odozvy. S jeho mamou sa niečo dialo.

,,Neodpovedá!" začínal panikáriť Nick.

Ešte Castielovi nepovedal nič o tom, čo sa stalo na stanici. Ale teraz by mu to mal. Skôr ako mu na to Cas stihol niečo povedať, mu to rozpovedal.

Povedal mu úplne do detailov, čo mu ten Zachary povedal. A po tomto si už obaja mysleli, že toto je pasca. Ak tí upíri, o ktorých Sofia hovorila, nezabíjali ľudí, tak to musel urobiť on, aby ju sem nalákal. Musel odkiaľsi vedieť, že ak sem pôjdu oni, pôjde tam aj Sofia. A ak zabil niekoho, koho ona poznala, mohli si byť istý, že by prišla, aby jeho smrť ozrejmila a možno sa aj pomstila.

,,Nick, mali by sme ísť!" povedal mu Castiel.

,,Veď ani nevieme, kde je!" protestoval Nicolas.

Castiel otvoril ústa, že mu na to niečo odpovie, ale vtedy mu zazvonil telefón. Bolo to neznáme číslo. Castiel ho zdvihol a dal na hlasný odposluch. Aj Nicolas čakal, že sa ozve jeho mama. Ale namiesto nej sa ozval niekto iný.

,,Chlapci, pokiaľ by vám to nevadilo, vyšiel ten Zachary, či ktorý iný to je. A aj strážnik. Strážnik je momentálne mŕtvy a niekto odchádza a má naponáhlo!" povedal im ženský hlas.
Objala spoznali, že je to démonka Ruby.

,,Zabila si strážnika?" spýtal sa jej Nicolas.

,,A ako, keď Sofia má aj v aute diablovu pascu?"

,,Čo vlastne chceš?" spýtal sa jej Castiel.

,,Ten strážnik na rukách niesol Sofiu. Zrejme sa dohodol s tým vaším nepriateľom!"

Castiel i Nicolas už prestali počúvať, keď od Ruby počuli Sofiino meno. To im stačilo na to, aby hovor ukončili a okamžite sa ponáhľali zo súdnej budovi. Nezaujímalo ich, že po nich idú policajti. Teraz šlo len o jedno. Zistiť čo má v pláne ten Zachary a zachrániť Sofiu.

Vybehli zo súdnej budovi a obzreli sa. Z modrého auta na nich mávala Ruby. Podišli k autu.
,,Keďže tipujem, že vaše auto je v kely, radím vám, aby ste nasadli a ideme!" povedala im.

,,Prečo nám pomáhaš?" spýtal sa jej neveriacky Nicolas.

,,Pretože som Sofiina kotva. A aj preto, aby som mohla Sama a Deana zabiť!" odsekla mu.

,,Vieš, že to druhé sa ti nepodarí?" spýtal sa jej Castiel.

,,Nastúpte! Nicolas ty, šoferúješ! V aute sú zbrane!" kázala im namosúrene Ruby a oni to urobili.

Angel of ApocalypseWhere stories live. Discover now