#19.3

20 6 14
                                    

               Rodinné stretnutia

Pár hodín po tom, čo Dean s Castielom odišli, odišiel aj Sam. Doma ho už nebavilo sedieť. Tak si vzal kľúče a odišiel. Musel si prevetrať hlavu. Boby, Nick a Gabriel ho pozorovali a keď im zmizol z dohľadu, vrátili sa k svojej pôvodnej činnosti. Boby listoval v knihách a Nick listoval internet. Gabriel mu pozeral ponad rameno a len úžasnuto sledoval meniace sa stránky na ten obrazovke.

Po pár hodinách, mohlo byť už štvrť na tri, Nick pomaly zaspával nad otvorenou knihou. Hlava mu klesala na hruď a viečka sa zatvárali akoby boli z olova. Netrvalo dlho a sám sa zvalil na bok, rovno na Gabriela, ktorý sa zatváril dosť nechápavo a snažil sa ho zo seba dostať. Prestal, keď sa naňho Boby naštvane pozrel a v očiach mu horela veta, nerob to.

,,Zaujímavý anjel, že potrebuje spánok!" povedal nakoniec Gabriel a nechal Nicolasa nech si na ňom pospí, keď už ho mal ako vankúš.

,,Nick nebol vždy anjelom. Sofia ho vychovala ako dieťa, človeka," odpovedal mu Boby, ,, Osemnásť rokov bol v tom, že je človekom. A potom mu Castiel povedal o jeho schopnostiach a už to šlo. A potom, čo sa Sofia na rok stratila, vycvičil Nicka na všetko, čo vie i on."

Gabriel si všimol, že pri tom sa v Bobyho tvári menili pyšné i starostlivé pohľady otca. Nicolasa musel mať rád. To si vedel odvodiť.

,,Aká bola Sofia, keď bol malý?" zaújimal sa Gabriel.

Boby zatvoril knihu a odpil si z piva. Zívol si.
,,Ochranárska. Pre svoju rodinu by urobila všetko. I do samotného pekla by skočila. Priala si len jedno. Aby Nick nevyrastal v jej svete. Aby mal normálne detstvo a aj život!" odpovedal mu.

,,V nemocnici povedala, že nechcela, aby sa Nicolas učil narábať s nožmi a brokovnicou. Čo sa stalo? Kedy sa jej predstavy o bestarostnom živote zmenili?"

,,Nicolas mal šesť rokov. Chlapci vyšetrovali prípad a Sofia prišla i s Nicolasom ku mne. Bavili sme sa a ani slovom sa ani jeden z nás nezmienil o nadprirodzene. Potom ju však našli démoni. Šesť rokov mala od nich pokoj. A až keď jej pokoj narušili chlapci, našli ju. Snažili sme sa im brániť. Sofia je naozaj schopná lovkyňa a za šesť rokov nič nezabudla. Ale démoni mali nad nami prevahu. Hrozilo, že nás zabijú. A rovno pred Nicolasovými očami ju odhodili do steny. Len o vlások sa vyhla nabodnutiu. Nick to videl a začal konať. Postavil sa proti démonom a zakričal im, že jeho mame nebude nik ubližovať. Vystrel pred seba ruky, ktoré mal zamazané od oleja, lebo pred tým sme spolu menili motor od auta a oči sa mu zafarbili na žlto. Zem sa zatriasla a popraskala a vtiahla do svojich útrob všetkých démonov. Sofia bola z toho otrasená. Vrátil som sa s ňou do krytu a všetko som povedal Samovi a Deanovi a tiež aj Castielovi, keď sa tam zjavil. Sofia medzičasom vyvolala Crowleyho a upísala mu svoju dušu výmenou za ochranu jej syna. A potom ušla. Zmenila im pozície v rodine a z Nicolasa vychovala lovca. Naučila ho všetko čo vedela. Čo som ju naučil ja, John Winchester, moji chlapci a i Castiel!"

,,Nicolas má so Sofiou pevný vzťah, že? Sú akoby na seba napojený, že?" zaujímalo Gabriela, keď kútikom oka pozrel na spiace dieťa.

Pri Bobyho slovách sa pomrvil akoby všetko počul a všetko to prežíval znova.

Boby sa pozrel na Nicolasa. Usmial sa.
Postavil sa, chytil deku do rúk a prešiel ku gauču. Gabriel sa opatrne vymotala spod Nicolasa a pod hlavu mu podložil vankúš. Boby ho prikryl a aj s Gabrielom odišiel do kuchyne. Tam mu odpovedal na jeho otázku:
,,Oni dvaja boli na seba napojený už keď ho čakala. Utekala pred nami. Bála sa, že by nám bola príťažou. Aspoň Castielovi dovolila, aby bol s ňou."

Zasmial sa.
,,Nechápem ale jedno. Tomu modrookému anjelovi akoby vždy dôverovala viac ako mojím chlapcom!" povedal a pokýval hlavou.

Vždy mu to bolo záhadou. Gabriel si vzdychol.
,,Castiel nie je zabiják ako Lucifer či Michael. On je z tých čo má pochybnosti. Preto Sofiu ako desaťročnú nezabil," povedal.

Angel of ApocalypseWhere stories live. Discover now