#21

20 7 13
                                    

Rodinné stretnutia II -           pokračovanie

,,Počkať! Čože? Nechápem!" reagoval Sam, keď naňho všetci vychŕlili informácie.

Nečakal, vlastne čakal, že Dean Casa opije. Ale nečakal, že by existoval meč, ktorý pozdvihne buď Boh, alebo štyria archanjeli a už rozhodne by nečakal, že by Sofia, ICH SOFIA, bola renkarnáciou úplne prvého tenebrisa, ktorému sa takmer podarilo zničiť svet.

,,Nie. To Sofia určite nie je! Veď sa bojí aj plesne v kúpeľni!" povedal Sam, na čo sa Dean uchechtol.
Presne to isté povedal i on.

,,Gabriel to ukázal i mne a tá podobnosť medzi mamou a tou Sofiou je neskutočná!" povedal Nicolas.

,,Čo ak je vážne reinkarnácia?" dodal.

,,Myslíš si, že Sofia chce zámerne rozpútať apokalypsu?" nechápal tomu Boby.

,,Ona to nechce! Ale bojuje sama so sebou. A občas ten boj prehráva. Castiel, v Seattly sme videli ako zabila toho lovca a dokonca, možno, by zabila aj nás. Keď to neovládne, mohla by sa stať tým, kým jej je predurčené!" obával sa Nicolas.

,,Ale Sofia taká nie je!" povedal Castiel, ,,Ak by ju to aj ovládlo, neurobila by to. Niekde v hĺbke duše totiž vie, že to nechce. Že nechce nikomu ubližovať. Nick, videl si, že mala niekoľko dobrých príležitostí zabiť Gabriela a neurobila to. I keď na jej mieste, by ho zabil každý!"

,,Cas, zabúdaš, že aj ty si bol anjelom?" opýtal sa ho dotknuto Gabriel.

,,Nezabúdam. Ale Sofiu som z diaľky sledoval, a tak viem aká je!" odpovedal mu Castiel.

,,Dobre. Toto nechajme na potom. Teraz je tu ten problém s prvou Sofiu. Gabriel, povedal si, že tá Sofia stvorila jazdcov apokalypsy. Že sú to jej deti. A že ona je kráľovnou všetkých démonov? Takže to nie je Lucifer ako sme sa všetci domnievali?" povedal Sam.

,,Vlastne, Sofia stvorila samotné peklo!" povedal Gabriel.

,,Tak tomuto nerozumiem už ani ja, Gabriel!" povedal mu Castiel, lebo doteraz si myslel, že peklo už existovalo.

,,Pokúsim sa to vysvetliť. Peklo už existovalo. Bola to čierna diera kam dopadali duše previnilcov a odtiaľ mohli ísť po uplynutí nejakej doby a ľutovania svojich hriechov späť do neba. Démoni boli len ako hriechy. Ale dieru objavila Sofia. Michael ju vycvičil a pomaly na nej videl ako sa menila. Že prahla po chaose a ničení. Tak, jedného dňa, keď bola na hliadke, objavila túto dieru. A vytvorila z nej peklo, ktoré poznáme dnes. Z duší a svojej krvi vytvorila prvých démonov. Jazdcov apokalypsy. Tí pustošili duše a Sofia z nich vytvorila démonov. Padlý anjeli sa stali jej posluhovačmi. Vytvorila armádu démonov a rozlíšila ich farbou očí. Červený križovatkový, čiernooký pešiaci, bielooký veľké esá. Jazdci apokalypsy najvyšší generáli jej vojska. A ona sa stala kráľovnou. Bohužiaľ, my sme to zistili až keď zasadla na nabezký trón a rozpútala úplne prvú apokalypsu!" vyvstlil im to Gabriel.

Všetci naňho pozerali ako na blázna, ktorý spadol z mesiaca a pri tom mu na hlave priletela tehla ako zo scény Sám doma 2: Stratený v New Yorku.

,,Hej! Stratili ste reč?" lúskal im pred očami Gabriel a bál sa hlavne o Castiela a Nicolasa, ktorí, sa mu zdalo, aj dýchať zabudli.

,,Počkať! Akože... Čože?" koktal Nicolas, ,,Z tohto som viac zmagorený ako keď som rozmýšľal kto je môj starý otec!"

Gabriel si buchol po čele. Oni to nepochopili? To im to mal povedať v enchonštine, aby to pochopili?

,,Gabriel, čo sa stane ak niekoho oživí krvou?" opýtal sa Castiel.

Angel of ApocalypseWhere stories live. Discover now