#7

79 6 16
                                    

Obete z BlueStar

Kasíno BlueStar, Las Vegas, Nevada
Rok po Sofiinom zmiznutí
Pred pár dňami čierna Impala zastavila v meste hriechu Las Vegas. Dean so Samom mali nový prípad, ktorý im posunul Boby. Malo sa jednať o nezvyklé vraždy mladých dievčat vždy pri západe slnka. Dean to hneď vzal ani mu Boby nemusel hovoriť podrobnosti, lebo už museli niečo robiť po tom ako celý rok nič iné nerobili, len sa snažili nájsť Sofiu. Sam bol z toho na prášky. Celé noci nespal. Stále len sedel za počítačom a naburával sa do databáz a snažil sa nájsť Sofiu. Snažil sa zmapovať miesta, na ktorých by sa mohla ukrývať. Ani loviť nechodil, čo Deana na jednej strane tešilo, lebo sa o svojho brata na misiách nemusel báť, ale na druhej strane ho to štvalo, lebo mu nemal kto kryť chrbát. Síce Nick s Casom mu chrbát kryli ale atmosféra to bola iná ako so Samom. A Dean sa rozhodol, že už musí Sama niekde vytiahnúť. Sam celé noci nespával, nejedol. Jediné z čoho žil bola káva. Musel ho dostať späť do života skôr ako sa mu tam zosype. Uzavrel sa do seba a len občas s nimi prehodil pár slov. A niekedy ani to nie. Dean si oňho robil starosti. A nebol jediný. Ani Nick ho nedokázal nikam vytiahnúť. Nicolas sa ho pokúšal už niekoľko krát vytiahnúť buď do baru, alebo niekam do bistra či klubu. Chcel, aby sa zabavil a na chvíľu prestal myslieť na jeho mamu. Možno ak by šiel aspoň na hodinu do baru, spoznal by tam aj kopu iných ženských. A možno by aspoň medzi jednou z tých mnoha žien a medzi jeho otcom preskočila iskra. Bol si na stopercent istý, že jeho mama by nechcela, aby zostával Sam sám. Určite by chcela, aby mal nejakú známosť. Nejaký nový vzťah. Ale Sam ho vždy odbil, že má mnoho práce a často sa s Nickom kvôli tomu pohádali. Castielovi sa zdalo, že sa Sam snaží Nickovi vyhýbať alebo ho ignoruje. Najmä po tom čo si nechtiac vypočul ich hádku ohľadom Sofie. Zdvôveril sa s tým Deanovi a ten sa priznal, že si to tiež všimol. Myslel si, že je to kvôli tomu, že Nick sa až príliš podal na Sofiu. Videl ju v ňom a to mu otváralo staré rany. Preto sa s Casom dohodli, že chvíľu budú loviť oddelene. Castiel bude loviť s Nicolasom, ale ak by si nevedel dať rady, má sa im ihneď ozvať a oni prídu nehľadiac ako vážny prípad budú mať a Dean tam za nimi dotiahne aj Sama aj keby ho mal odviesť v kufri svojho auta. A Sam bude loviť s Deanom. Bude musieť.
Na druhý deň skoro ráno, po tom čo sa tak dohodli, sa Castiel s Nickom vyparili. Dean ich bol trochu vyprevadiť a rozlúčil sa s nimi. Potom sa vrátil na hotelovú izbu lacného hotela a počkal kým sa jeho brat zobudí (výnimočne zaspal a to aj tak na päť hodín). Keď sa Sam zobudil, chcel si znova sadnúť za počítač a znova stráviť celý deň googlením informácií. Ale Dean mu počítač zaklapol pred nosom.
,,Sam, nie!" povedal mu ustarostene, ,,Máme prípad!"
,,Tak zober Casa a Nicka!" odvrkol mu Sam a jeho ustarostený pohľad si ani nevšimol.
Natiahol sa po šálke kávy, ktorú mu Dean podal.
,,Castiel má aj s Nickom vlastný prípad!" odvetil mu, ,,Skoro ráno odišli."
,,Tak choď sám! Ty to určite zvládneš!"
,,Sakra, Sammy! Od kedy sa Sofia stratila, si ako vymenený! Viem, že ti chýba! Že si ju miloval a stále miluješ! Ale to neznamená, že sa kvôli žene vykašleš na svoj život! Ja ťa potrebujem a Nick tiež. A Sofi by nechcela, aby si bol takto zničený! Chcela, aby si žil! Nie bol ako kvôpka nešťastia, ktorá sa každú chvíľu zkláti na zem!"
,,A čo za život to vedieme? Lovíme monštrá! Nemôžem sa usadiť a založiť si rodinu, lebo by ju ohrozovali démoni! A jediná žena, ktorú som niekedy miloval, zmizla bez stopy a ja som ju za ten rok nikde nevedel zachytiť. Volám jej, píšem a nič!"
,,Sam, sama sa ti ozve!"
,,Dean, ty to nechápeš? Tam vonku sa jej môže niečo stať!"
Dean pretočil očami. Sam si stále myslel, že Sofia je to obyčajné dievča z Jackson Hole a nevie sa brániť. Pri tom zabúdal na fakt, že Sofia už nie je bezbrannou ženou, s ktorou sa spoznali, ale bola schopnou lovkyňou. Ich otec ju všetko naučil, potom ju učili oni a za dva roky čo ju nevideli, lebo sa dala na dráhu pomsty, keď si z policajnej správy prečítala, že jej dom bol spálený za zvláštnych okolností, ktoré si nikto nevedel vysvetliť, sa z nej stála známa lovkyňa. Medzi démonmi obávaná. Aj medzi lovcami. Nebola taká krehká akou sa zdala.
,,Sam!" Dean sa zhlboka nadýchol, ,,Sofia už nie je to bezbranné dievča. Vie sa o seba postarať sama. A odišla, aby nás ochránila!"
,,A asi čiastočne kvôli mne!" dodal si potichu ale Sam to začul a reagoval na to.
,,Ako to myslíš?" spýtal sa ho podozrievavo.
Dean naňho zdvihol oči. Otvoril ústa a chcel mu odpovedať. Ale Sam ho predbehol s vlastnou pochybnou odpoveďou.
,,Povedal si jej, aby odišla? Vyhrážal si sa jej? Odišla kvôli tebe?!" skríkol naňho.
,,Sam, nie!" povedal mu Dean.
Chcel mu to vysvetliť, ale Sam vstal od stola, chytil svojho brata za línec košele a jednu mu vrazil. Dean padol na kolená. Naštval sa. Sam mu nemal čo vraziť. Chcel to Samovi vysvetliť, ale on ho nepustil k slovu. Sam mu znova vrazil a potom znova.
,,Sam!"
Deanovi sa nejako podarilo postaviť na nohy a vyhnúť sa Samovej rane. Rýchlo si utrel krv z úst. Snažil sa Sama ukľudniť. No Sam ho nepočúval. Stále mu chcel vraziť. Hneval sa na brata. To on mohol za to, že odišla. A teraz sa mu k tomu priznal. Sam vedel, že sa nikdy nedokázal zmieriť s tým, že si Sofia vybrala jeho a nie Deana. Ale, že by bol jeho brat schopný zájsť až tak ďaleko? Vyhrážať sa jej a poslať ju preč? To bolo od neho podlé a zbabelé. Chcel mu vraziť. Rozbiť mu ten jeho ksicht. Chcel z neho vymlátiť dušu. Došiel za ním a znova mu vrazil. Tejto rane sa Dean nevyhol.
,,Dean, Sofiu som miloval!" povedal mu a keď sa pozbieral vrazil mu znova, ,,Miloval!"
Dean mal už toho dosť. Nechcel sa so Samom mlátiť. Vyhol sa ďalšej jeho rane. Vedel, že Sama sklamal na plnej čiare. Sklamával ho každý deň. Aj keď mu to Sam nehovoril, vedel to. Vedel, že ho sklamal, keď zomrel ich otec. Vedel, že ho sklamal, keď nedokázali zachrániť Jessiku či Madison. Keď Sofia od nich utiekla ako tehotná. No za jej odchod, ktorý uskutočnila pred rokom, nemohol. Ani za to, ako sa rozhodla. Chcela ich chrániť. Pred ňou, pred démonmi a hlavne pred Azazelom. Tiež by sa tak správal. Urobil by všetko pre to, aby bol Sammy v bezpečí. Šiel by aj na kraj sveta ak by to zaručilo, že Sama nikto nedostane.
Celý od krvi sa naňho pozrel. Pod okom mal fialovozelený monokel, na to oko skoro ani nevidel, čo ho mal zatvorené, natrhnutá perá s obočím mu krvácali a nos mal určite zlomený. Tiež mu dosť krvácal.
Sam k nemu pristúpil. Stále sa naňho hneval a nevyzeralo to tak, že by ho to rýchlo prešlo. Zdvihol ruku nad hlavu. Zovrel ju v päsť. Hánky mal od krvi a tiež oškreté. Už-už chcel Deanovi vraziť. Dean ho však chytil za ruky.
,,Sammy!" povedal a vtiahol ho do objatia, ,,To bude okej!"
Sam sa vzpieral, chcel sa mu z objatia vytrhnúť. Ale Dean si ho k sebe priatol tuhšie a nechcel ho pustiť.
,,To bude dobré, Sammy!" hovoril mu, aby ho upokojil a pri tom sám zadržiaval slzy, ,,Nájdeme ju! Sľubujem!"
Nevedel koho tým chcel presvedčiť. Či Sama alebo seba.
Sam sa prestal vzpierať. Zdvihol ruky a Deana objal. Keď to urobil, Deanovi sa uľavilo, no brata stále držal v objatí. Samovi tiekli slzy po tvári.
,,Musíme ju nájsť! Musíme!" povedal Sam.
,,Nájdeme! To ti sľubujem! A už ju nenecháme odísť!" povedal mu Dean a pozrel sa mu do očí.
Sam si utrpel slzy a prikývol. Dean ho potom znova vtiahol do objatia.
,,Prepáč!" ospravedlnil sa mu Sam.
Dean mlčal. Vedel, že si to zaslúžil. Ak Sofia chcela odísť, aby ich ochránila, tak on jej odchod svojou podozrievavosťou a nedôverou k nej, urýchlil. Takže si to zaslúžil.
O hodinu na to, bratia sedeli v Impale, ktorá ich viezla neznámo kam. Ani jeden neprehovoril. V aute bolo nepríjemné ticho a Sam by aj rád uvítal ak by Dean pustil nejakú kazetu s jeho hudbou. Ani jeden nechcel načítať to, čo sa stalo v hotelovej izbe. Ale obaja vedeli, že sa o tom museli porozprávať. Museli si to vysvetliť.
,,Prepáč!" ozval sa Sam, keď si urobili krátku zastávku v bistre, aby sa najedli.
Od rána nič nejedli a obom v žalúdkoch vyhrávali filharmónie.
Dean sa na brata nechápavo pozrel, dokonca sa mu podarilo odtrhnúť oči od sexy čašníčky, ktorá okolo nich prechádzala.
,,Za čo?" spýtal sa ho.
,,Veď vieš. Za to v hotely! Naštval som sa, lebo Sofiu vážne milujem. A mám o ňu strach. A to čo si povedal, ma vážne vytočilo. Viem, že si mal o ňu vážny záujem a myslel som si, že ak si zodpovedný za jej odchod, tak si jej vykričal niečo, čo ju prinútilo odísť. A to, že nás len chráni si len vymyslela!" objasnil mu to Sam.
,,Tak za prvé: o Sofiu som mal záujem, ale videl som, že má rada môjho mladšieho brášku. Tak som sa stiahol.
Za druhé: milujem ju ako sestru i keď ma občas doháňa k šialenstvu. Ako ty. Však to je údel súrodencov..."
Obaja sa zasmiali a Dean bol vážne rád, že sa mu podarilo Sama rozosmiať.
,,... A za tretie: možno som ju odohnal. Keď povedala, že je zodpovedná za Casovu smrť, zlomila sa moja dôvera k nej. Obával som sa, že ak by s nami zostala, prekročila by hranicu, ktorú si určila ako lovkyňa. Že zabije niekoho z rodiny. A ak by sa ti niečo stalo, neviem čo by som robil. Môj život by bez teba nebol úplný. A ak by si nežil, hľadal by som asi všetky rôzne spôsoby, ako sa s tebou opäť stretnúť. Jeden z nich by bola smrť. Ale to, že sa rozhodla odísť nám Castiel vysvetlil. Chce nás chrániť, lebo sme jej rodina. Jediná, ktorú mala. Sofia má šťastie, že má teba a Nicka. A potom som tu ja, fešák na nezahodenie a Castiel."
Zase sa zasmiali. Na chvíľu svoj rozhovor prerušili, keď k nim prišla čašníčka a spýtala sa ich čo si dajú. Obaja si objednali a Dean s ňou stihol ešte aj flirtovať, na čo Sam prevrátil očami. Keď im ich objednávky priniesla, našiel si Dean na servítku napísaný jej kontakt. Usmial sa a servítok schoval do vrecka bundy.
,,A aj keď Sofii nedôverujem tak ako pred tým, niečo z tej dôvery k nej stále vo mne je. To čo sa stalo pred rokom, bol prvý reflex. Chcel som vás oboch chrániť. Teba aj Castiela. Ste moja rodina," vrátil sa k ich načatému rozhovoru Dean.
,,Dean, viem, že sa cítiš byť za nás zodpovedný a viem, že si myslíš, že nás musíš chrániť. Ale nemusíš si o nás robiť starosti!" povedal Sam.
,,Musím, Sammy. To je moja práca!"
Chvíľu obaja mlčali.
,,Sofiu nájdeme. Vyskúšame všetko!" povedal Dean po odmlke.
,,Nenájdeme!" vzdal sa nádeje Sam, ,,Skúšal som všetko. Vyhýba sa kamerám a neplatí ani kreditkami. Nič nevykradla a z bankomatu nevybrala žiadnu čiastku. Ani na dopravných kamerách som ju nenašiel. Akoby sa pod zem prepadla!"
,,Sam, my ju nájdeme. Sme Winchesterovci! A my nájdeme všetko. Či démona alebo upíra. Sofia je možno dobrá lovkyňa, naučila sa schovávať. Ale nám sa neschová. A prisahám ti, že ju budeme hľadať pokiaľ ju nenájdeme!"
Sam sa zasmial. Dean sa ho snažil podporiť a to on fakt potreboval. Jeho podporu. Ináč by sa už asi od nervov zrútil.
,,Ale teraz si potrebuješ odpočinúť od jej hľadania. Nič si za tú dobu nejedol, prežíval si len na káve. Potrebuješ sa odreagovať. A ja viem ako..."
,,Boby nám poslal prípad?" zdvihol obočie Sam.
Dean mal pravdu. Bol tak zahľadený do jej hľadania, že úplne ignoroval svoj život. A už bolo na čase, aby žil. Bol lovec. Mal by loviť. A Sofia by nechcela, aby sa kvôli nej trápil. Bude ju hľadať. A Dean mu bude pomáhať. Ale teraz vážne potrebuje vypnúť. Jeho mozog už musí rozmýšľať aj nad niečím iným.
,,Presne!" prikývol Dean s úsmevom a vytiahol zlošku s papiermi.
Netrvalo dlho a Sam bol do prípadu úplne zasvätený a aj sa ho hneď chytil. Po tom, čo sa najedli, zaplatili svoj účet a vyrazili na cestu, nemlel o ničom inom len o prípade. Dean bol rád, že je Sam späť vo svojom živle ale už mu to liezlo aj na nervy. Preto siahol po prvej pomoci proti Samovi. Z priehradky vytiahol kazetu a pustil ju tak nahlas, aby prerušil Sama a sám si speival pieseň od Metallicy. Sam prekrútil očami a už o prípade nehovoril. Ani nie o päť minút zaspal s hlavou opretou o sklo auta, na čom sa Dean zasmial. Trochu stíšil hudbu, aby Sama nezobudil. Jeho brat si už vážne potreboval odpočinúť.
Sam spal po celú dobu do Las Vegas. Čo bola celkom dlhá cesta. A neprebudil sa ani vtedy, keď sa Dean zastavil, aby si niečo kúpil. V hlave sa mu cestou roztočili kolieska, ako by mohol Sama prebudiť. A tiež si chcel kúpiť niečo na jedenie. Takže sa zastavil na benzínke neďaleko Las Vegas. Sebe kúpil hamburger aj Samovi a potom kúpil ešte poriadny šľahačkový koláč. Chvíľu mu bolo ľúto, že skončí tak nepekne ako uvažoval, ale tá reakcia, ktorú Sam predvedie stála za to, aby si ju pozrel. Len dúfal, že mu Sam nezašpiní auto. Lebo to ho zavraždí. Potom opäť nasadol do auta a vyrazil do Las Vegas.
Dean svoju čiernu Impalu zastavil pred kasínom BlueStar, ktoré slúžilo aj ako hotel. Vypol hudbu, natiahol sa za koláčom. Chvíľu sa naňho trpiteľsky pozeral. Vážne to chcel urobiť? Zničiť taký dobrý koláč len preto, aby Sama napálil? Potom sa rozhodol. Vzal koláč do ruky, odtiahol sa čo najďalej, aby ho Sam nemohol hneď zavraždiť a potom mu treskol šľahačkový koláč do tváre. Sam bol hneď hore. Celý vystrašený, že čo sa stalo, mykal rukami a Dean sa išiel od smiechu rozpučiť. Smial sa tak, že sa prehýbal dopredu a rukami si objímal brucho. Sam chytil koláč, teda aspoň to čo z neho zostalo a dal si ho z tváre dole.
,,Dean!" povedal a snažil si z rúk dať dole šľahačku.
Deanovi tiekli slzy od smiechu. Z bundy si vybral telefón. Musel si brata vyfotiť.
,,Prepáč, Sammy!" povedal mu cez záchvaty smiechu, ,,Ale mal by si sa vidieť!"
Obaja vyšli z auta, Sam zamieril naštvaný ku kufru. Z tašky vytiahol uterák a utrel si tvár. Nebolo to bohviečo, lebo šľahačku mal aj na vlasoch, čo sa Dean ešte stále na ňom smial.
,,Jerk!" odvrkol mu Sam a hodil po ňom zašpinený uterák.
Dean sa mu hravo vyhol. Stále sa neprestával usmievať.
,,Bitch!" povedal bratovi.
Sam naňho zagánil a potom sa za ním rozbehol.
,,Sam?" nechápal Dean a vzal nohy na ramená pred bratom.
Sam za ním utekal, aby si aj on užil čo to zo šľahačky. Ale po chvíli to vzdal. Dean nebol od neho ani len pol metra. A nebolo to kvôli tomu, že by mal Sam zlú kondičku. Ale ako bežal za bratom, všimol si zvláštnych pohľadov ľudí. Určite si mysleli, že sú blázni. Teda o Samovi si to museli myslieť vážne. Šľahačku mal za ušami aj na krku a aj na vlasoch. Za toto Deana zavraždí. Vydýchal sa a v hlave si začínal skladať plán ako sa bratovi pomstiť. Dean sa odhodlal k nemu dôjsť. Potľapkal ho po ramene.
,,V pohode, Sammy?" spýtal sa s mierne ustaraným tónom.
,,Jerk!" znela jeho odpoveď.
,,Bitch!"
Obaja sa vrátili k autu. Sam sa cestou trochu obzeral, lebo pohľady ľudí ho trochu iritovali. Za toto Deana vážne zavraždí. Určite. A to už ho ani Cas neprivedie k životu. Cestou sa mu zdalo, že v tom dave ľudí zazrel niekoho známeho. Na malý moment zastavil a obzrel sa po skupine študentiek, ktoré stáli zhrnuté neďaleko auta. Všetky boli oblečené tak akoby šli do kasína niečo oslavovať. Napadlo ho, že o chvíľu budú počuť, že jedna z nich zmizla. V zložke od Bobyho stálo, že vždy zmizla jedna mladá žena z kasína BlueStar. A to mu nerobilo dobrú povesť. Preto sa Dean aj rozhodol, že sa ubytujú tu. Nad kasínom stál hotel. A oni chceli byť blízko udalostí.
Dean sa obzrel na brata. Všimol si, že niekam hľadí. Obzrel sa jeho smerom. A zaškľabil sa. Jeho brat sa pozeral na študentky. Ani nie pred pár hodinami sa pobili kvôli Sofii a on si už hľadal za ňu náhradu. S úsmevom k nemu podišiel.
,,Čo Sammy?" spýtal sa ho, ,,Ktorá sa ti pozdáva?"
Sam sa naňho nechápavo pozrel.
,,Čože?" dostal zo seba.
,,Vidím, že si obzeráš tie baby! Nie som slepý! A som sklamaný, že si ma na ne neupozornil skôr!"
Sam sa na brata pozeral ako na blázna. On sa nepozeral na tie pubertiačky, ktoré už asi mali čo to vypité, lebo kričali po každom mužovi, ktorí okolo nich prešiel. Nebude ani hádať za koľko sa doženú k nim a už vôbec nebude hádať do kedy stihne Dean jednu z nich zbaliť. Sam sa pozeral niekam za ne. Keď sa vracali k autu, zaujala ho jediná osoba. Dobre ju nevidel. Ale všimol si blond kučeravé vlasy a miestami, keď prechádzala medzi ľudí, si všimol ženin milý úsmev. Nebol si istý kto to bol. Ale žena sa mu zdala byť akási povedomá. Keď sa po tretí krát otočil na brata a späť, už po nej nebolo ani chýru, ani slychu.
,,Kam zmizla?" spýtal sa Sam viac nahlas ako plánoval.
,,Kto zmizol?" spýtal sa ho nechápavo Dean a obzeral sa.
Nikoho tam takého nevidel, takže netušil o kom to jeho mladší brat hovoril.
,,To je jedno!" povedal Sam a zamieril k autu.
Dean mu bol v pätách. Vybrali si z auta veci a vyšli na recepciu. Tam ich oslovila mladá recepčná azíjskeho pôvodu. Bola o čosi nižšia. Na sebe mala uniformu, ktorá na sebe niesla znaky japonskej kultúry. Uniforma bola žltej, oranžovej a červenej farby.
,,Prosím... Ako poslúžine?" spýtala sa, keď si poriadne obzrela Sama a Deana.
Vlastne, oči jej najviac spočinuli na Samovi, ktorý mal nezvyčajné doplnky. Šľahačku nikdy nevidela nikomu na hlave. Veľa hostí sem chodilo upravených a v smokingoch, či v spoločenských róbach. Toto bolo luxusné kasíno. A to si nemohol dovoliť tak hocikto. A ako sa pozerala na bratov, tak sa jej zdalo, že ich bude musieť vyviesť SBS - kár.
Dean aj Sam na seba vrhli rýchle pohľady a Dean sa sa ujal slova.
,,Radi by sme si prenajali izbu!" usmial sa na ňu a recepčnej vstúpil do tváre rumenec.
,,A na koľko dní? Koľko sa tu zdržíte?" spýtala sa a zabudla na slušnú pravidelnú etiketu.
Vždy sa zákazníkov pýtali na mená. No jej sa teraz zdalo, že tých dvoch odkiaľ si pozná. Hlavne toho s dlhšími vlasmi. Rýchlo sklonila hlavu a spoza počítača vytiahla malú fotku. Vlastne odtrhnutú jej časť. Rýchlo hodila očkom na muža s dlhými vlasmi a potom na fotku. Podobal sa. Tá žena v čiernych šatách, ktorá tu bola asi pred pätnástimi minútami jej hovorila, že za ich izbu zaplatí hotovostôu, a že sú to manažéry nového kasína, ktoré by sa tu malo čo najskôr začať stavať. Ešte pred odchodom jej dala fotku, aby ich vedela rozoznať a do záznamov sa zapísala ako Sára Weissová, ich asistentka.
,,Prepáčte, kto ste vraveli, že ste?" opýtala sa, keď jej Dean dohovoril, že by chcel izbu minimálne na jeden týždeň.
Spomenula si, že žena jej dala aj nejaké mená. Len si nemohla spomenúť aké to boli. Rýchlo fotku otočila, akoby chcela zistiť či na druhej strane nebudú zaznačené. Mala šťastie. Mená tam vážne boli. Zdvihla zrak a spýtala sa:
,,Prepáčte, ste páni Jared Padalecki a Janesn Ackles? Manažéri nového kasína?"
Sam s Deanom na seba vrhli prekvapené pohľady a jeden druhý netušil čo to malo znamenať. Väčšinou by ukázali odznaky a nakecali nejakú lož. No teraz to vyzeralo, že si buď z nich recepčná strieľa, alebo ich niekto prekukol. A možno tam bola skrytá kamera.
,,Prepáčte?" opýtal sa Sam.
,,No, ste to vy? Jared Padalecki?" opýtala sa recepčná a zamávala mu fotografiou pred očami.
Dean zadržiaval smiech. Sam si obzrel fotku. Nechápal to. Ako sa tam tá fotka dostala? Teda aspoň jedna časť? Fotku spoznal. Bolo to fotené v deň Nicolasových šiestich narodenín, keď sa Dean vlámal do nesprávneho domu a Sofia ho ovalila pándvicou po hlave. A skoro aj Castiela.
,,Kto vám to dal?" spýtal sa zmätene.
,,Vaša asistentka. Vraj vám mala zajednať izbu a už vopred za ňu zaplatila. Vraj sa zdržíte minimálne týždeň či dva. Každopádne zaplatila na dva týždne dopredu!" odrapkala mu recepčná.
,,A ako vyzerala tá asistentka?" zamiešal sa do rozhovoru Dean.
,,Možno o pol hlavy nižšia ako vy, pán Ackles. Neviem, mala dosť vysoké podpätky. Štíhla, blond kučeravé vlasy, milý úsmev. Oblečená elegántne v čiernych priliehavých šatách, šedé oči. Na ramene a na krku mala akési tetovania!" odpovedala mu recepčná.
,,Aké tetovania?" spýtali sa bratia zborovo.
Pomaly si začali skládať skládačku dohromady. Ale žena, ktorú im Aziatka opísala, nemusela byť ich Sofia. Kľudne to mohol byť niekto iný.
,,Nejaká hviezdica na ramene a na krku tiež. Ale v plameňoch. Veľmi sa mi to nepáčilo!" odpovedala im prekvapene Aziatka, že nepoznajú ani svojich vlastných ľudí.
,,A udala vám meno?" spýtal sa Sam a Dean na ňom videl, že prípad miznúcich žien sa rozhodol oddialiť na dobu neurčitú pokiaľ nenájde tú asistentku.
,,Počkajte..." recepčná prešla ukazovákom po riadkoch knihy návštev a zastavila sa tesne až na jej konci.
,,Sára Weissová!" povedala nakoniec a obom bratom ako na povel srdce vynechalo pár úderov.
Sára Weissová. To nemohol byť nik iný ako ich Sofia! Ale kde bola? Prečo sa im vyhýbala? A prečo toto pre nich robila? Kde na to vzala peniaze?
,,Ste vporiadku páni?" spýtala sa so starosťou recepčná, keď obaja na raz zbledli.
,,Ale áno! Radi by sme si poprosili kľúče od izby!" spamätal sa ako prvý Dean a na recepčnú sa usmial.
Tá sa zase zapýrila a otočila sa po kľúče, ktoré mala nachystané.
,,Prosím. Izby číslo dvadsaťpäť a dvadsaťštyri!" povedala a rukou zamávala na poslíčka, aby im vzal tašky.
Oni mu ich ale do rúk nedali. Mali v nich zbrane a veci potrebné na lovenie démonov. Nechceli riskovať, že by nejaké nemehlo rosypalo ich veci a ich zatvorila polícia. Tak sa nechali poslíškom zaviesť ku svojím izbám a cestou sa obzerali po kasíne. Bolo obrovské a v tónoch červenej a zlatej. Jeden by sa v ňom stratil.
Sam si snažil všímať všetkých ľudí, ktorí okolo neho prešli a snažil sa nevnímať ich podivné pohľady na jeho hlavu. Snažil sa niekde zachytiť obraz ženy, ktorú tak dlho hľadal a ona sa nakoniec ukázala pár minút pred nimi na recepcii a zajednala im izby. V mysli sa sám seba pýtal kde na to vzala. Kde bola toľko rokov? A prečo sa im ani jediný raz neozvala?
Keď prišli na izby, Sam si to zamieril rovno k Deanovi, ktorý sa rozvalil na posteli.
,,Je tu!" vtrhol k nemu do izby.
,,Sammy!" skríkol vyľakane Dean a posadil sa na posteli.
,,Je tu! Viem to! Musíme ju nájsť!"
,,A ako vieš, že neodišla?"
,,Proste to viem! Nabúram sa do kamerového systému!"
,,A čo náš prípad?"
Sam sa naňho pozrel. Mali prípad. No on musel nájsť Sofiu. Už jej nedovolí, aby sa mu stratila zo života. Už nie.
Ale tiež nemohli dopustiť, aby zmizli ďalšie ženy z tohto kasína. Niečo sa tu dialo a oni to museli vyriešiť. O Sofiu by sa mohol zaujímať aj neskôr. Po večeroch.
,,Máš pravdu! Máme prípad! Tak sa doň pustíme!" povedal Sam.
,,Pohovoríme si s príbuznými obetí a pôjdeme sa pozrieť na miesto kde sa to odohralo. A večer sa pôjdeme zabaviť..."
,,Dobre.... Čože?" spamätal sa Sam, ktorý doteraz na všetko nemo prikyvoval, ,,Zbláznil si sa?"
,,Sammy, potrebuješ vypnúť! A jeden deň bez Sofie ťa nezabije! A nezistí to!"
Potľapkal svojho brata po ramene a zase sa hodil do postele. Bola vážne pohodlná.
,,Ty si sa zbláznil! Idem do sprchy!" povedal Sam a odišiel k sebe na izbu a zaliezol do sprchy.
V sprche nad všetkým premýšľal. Sofia tu bola. Možno už nie. Rok sa naháňa, aby ju našiel. A ona sa ani neozve. Možno by mal aspoň na jeden večer vypnúť ako mu to povedal Dean. Mal by sa zabaviť. Sofia by na to neprišla. Možno. A hľadať ju môže aj potom. Veď, čo ak tu už nie je? Zbytočne by sa nabúraval do systému.
Potom si spomenul, že kamerový záznam si bude musieť pozrieť aj tak. Tie ženy nezmizli samé od seba. Niekto ich musel odvádzať. A ak mali čo to vypité, musel ich niekto pododpierať, lebo by sa samé bez opory von nedostali. A už vôbec nie na nevadskú púsť, kde sa testovali atomovky. To miesto bolo perfektné pre toho zabijaka. Nikto ho nevidel. Žiadny svedkovia a ani kamery. Ak by to bol menič, prezradil by sa na kamerách. Niekto tam tie ženy musel doviesť. Ale kto? Zistí to. A možno sa mu podarí nájsť aj Sofiu na kamerách. Možno sa mu podarí zistiť kam má namierené.
•••
Po piatich hodinách strávených obchádzaním príbuzných obetí a predstavovaním sa ako agenti FBI, sa Dean rozvalil na pohodlnú posteľ, na ktorú sa tešil už keď vyšli z kasína.
Jedna hodina to bola na miesto, kde sa vraždy uskutočňovali. Bola to len púšť. Kde sa testujú atomovky. Ten vrah si vybral veľmi dobré miesto. Bolo to za mestom. Žiadne kamery a žiadny svedkovia. Trvalo im asi dve hodiny kým si prezreli hodnú časť púšte a nič nenašli. Žiadna krv, žiadny nástroj. Potom zašli do nemocnice, v ktorej ležala jedna žena. Ale tam bohvieako nepochodili. Tá žena bola v kóme. A sám Sam sa čudoval ako bolo možné, že im Boby udal miesto v nevadskej púšti, kde sa vraždy konajú. Rozmýšľal nad tým pokiaľ obchádzali rodiny príbuzných. Nejako mu to hlava nebrala. Boby im udal presnú polohu. Ale príbuzný obetí nevedeli kam sa ich dcéry stratili. Mali len jedno vodítko. A to, že sa to odohralo v kasíne, ktoré slúžilo aj ako hotel.
,,Nedáva mi to zmysel," povedal Sam, ktorý si sadol na gauč a pustil sa do prehľadávania internetových stránok.
,,Ako čo?" zdvihol hlavu nechápavo Dean.
,,Všetko. Boby nám udal presné miesto, kde sa vraždy odohrali. Ale príbuzný o ňom nevedia a ani o obetiach nemajú záznamy. Len tá jediná žena v kóme, ktorá asi ušla!"
,,Tak ich ušlo asi viac. Ale odišli z Las Vegas! Si nemysli, že kvôli pár ženám, ktoré ušli istej smrti, ich budem hľadať po celých štátoch!"
,,A čo Sofia?"
Dean znova zdvihol hlavu.
,,A čo by s ňou malo byť?" opýtal sa Dean a už ho to vážne začínalo štvať.
,,Ako to, že sa objavila práve tu? Ako vedela, že sem prídeme, keď ani Ellen a ani Boby o nej nemali žiadne informácie? Nehovorím o Castielovi, ktorý jej sľúbil, že sa ju nepokúsi nájsť! Nezdá sa ti divné, že je Cas voči nej taký?" rozmýšľal Sam a až teraz si spätne prehrával to, čo im pred rokom Cas povedal.
Síce im povedal, že jej sľúbil, že sa ju nepokúsi nájsť. Ale vytiahol ju z horiaceho domu, potom sledoval ako rastie, spomenul si ako skoro Deana vraždil pohľadom, keď sa ju Dean pokúšal zbaliť a tiež si spomenul na to, že ju sľúbil ochraňovať, keď bola tehotná. Niečo mu tam nehralo. Sofia bola schopnou lovkyňou, učil ju ich otec, ale vždy ich ochranu alebo nejakú väčšiu pomoc odmietala. Lovila s nimi lebo jej boli rodinou. A to sa aj tak naštvane podvoľovala ich plánom. Ale zdálo sa mu, že Castielovi dôveruje viac. Netušil čo sa dialo počas toho ako ju ochraňoval keď bola tehotná. Ale... Proste mu to nešlo do hlavy.
,,Aký?" vyrušil Sama z myšlienok Dean, ktorý si k nemu prisadol na gauč a podal mu pivo.
,,Ja neviem. Voči Sofii... Ochranársky?"
Dean sa musel zasmiať.
,,Čo ti je vtipné?" zagánil na brata Sam.
,,To, čo si povedal!" smial sa ďalej Dean, ,,Cas a voči Sofii ochranársky? Veď tá by ho prerazila! Dosť, čo robila všetko preto, aby jej nedýchal na krk, lebo odhalil každú jednu lož, ktorú nám kedy natárala. Teda, až na tú s tým pentagramom. To bola od neho podlosť, že nám to nepovedal!"
,,A keď chránil Sofiu?"
,,Tak to bola ďalšia. Ale vieš čo písala v tom liste. Vadila jej Casova prítomnosť!"
,,A potom si na ňu zvykla. Nemyslíš, že..."
,,Sam! Šibe ti? Však Cas by ju nevedel ani zbaliť! A k tomu, miluje teba! A verí ti!"
,,Nepamätáš si na dobu, keď sme sa s ňou stretli po prvýkrát? Castiel ťa išiel zavraždiť pohľadom, keď si sa ju pokúšal zbaliť! Akoby žiarlil alebo čosi podobné!"
,,Cas sa mračí v kuse. Sama sa vtedy priznala, že jej z neho behá mráz po chrbte. A nemohol ju zbaliť! Veď nevie ani ako na to!"
,,Dean!"
,,Fajn, Sammy! Proste máš strach či si s ním Sofia niečo nezačala?"
Sam prikývol. Deanovi to pripadalo absurdné. Ale tá myšlienka sa mu zakorenila v mozgu. Aj pred rokom, keď ho priviedli späť k životu, šiel jej na pomoc, a to tam ešte neboli démoni.
,,Pochybujem!" povedal nakoniec, aby brata upokojil.
No zaumienil si, že si to od Casa vyzistí. A ak na Samovom podozrení bude čo i len zrnko pravda, ju si vezme na paškál a jemu jednu vrazí. Jednak preto, lebo by mu to nepovedal a jednak preto, lebo by možno prebral bratovi jedinú lásku.
Sama to neupokojilo. Ale vážne o tom nechcel hovoriť.
,,A kde teda vzala peniaze na toto?" ukázal na izbu, ktorá bola pomerne veľká.
Dean len bezmocne mykol plecami. Nevedel. Sofiu nevideli a ani o nej nepočuli celý jeden rok. Nevedeli čo sa s ňou stalo. A on sa zmieril s tým, že ju už možno ani neuvidia. Možno sa bála. Možno ich chránila. A myslela si, že útekom sa jej problémy vyriešia.
,,Sammy, urobíme dohodu. Vyriešime prípad a potom budeme riešiť Sofiu. Pokiaľ ju nenájdeme na kamerách z tohto kasíná alebo na ňu nenarazíme, prinútime Castiela, aby ju našiel. Nick sa s ňou spojí. Však cez rok svoje schopnosti viac ako dosť rozvyl. A ak sa Cas bude obraňovať, že ju sľúbil nehľadať, povieme mu čo sa stalo tu. Že nám zajednala izby a ty si ju možno zazrel. A ak aj tak nebude chcieť, prinútime ho. Ale najskôr prípad! Súhlasíš?"
Sam prikývol. Otvoril pivo, štrngol si s bratom a potom sa napil. Zase začal ťukať do počítača, zatiaľ čo Dean niečo hľadal v otcovom denníku.
###
Ubehli dva dni ako prišli do Las Vegas a s prípadom sa neposunuli. Ako tam prišli, činnosť toho neznáma ustúpila a Dean si začínal myslieť, že tie ženy odišli bez toho, aby sa rozlúčili. Nič nenachádzali a ani v denníkoch či na internete nič nebolo. A ani Boby nemal žiadne informácie. A to sa ho radšej ani nepýtali na Sofiu. Nechceli do toho všetkého zaťahovať aj Bobyho. Aj keď aj Deanovi začalo v hlave vŕtať to, ako to vedel. Tú polohu, kde možno došlo ku vraždám. Žeby intuícia? Alebo mu dal niekto echo? Niekto... Castiel to byť nemohol. Možno echom bola Sofia. Keď po mesiaci a po tom ako sa prvý raz stretli, sa do Jackson Hole vrátili, lebo im zavolala kvôli divným udalostiam, sa im priznala, že ich prvé stretnutie vlastne čakala. Že noc pred tým sa jej dosť živo snívalo to ako Sama poliala kávou. A keď bola s nimi, jej vízie sa jej niekoľkokrát zopakovali. Dokonca mala aj víziu o tom, že Sama zabili. S tým sa Deanovi priznala až po tom, čo sa tak stalo a ona vyvolala Azazela, aby ho oživil.
Mohla mať víziu a možno potajme vstúpila Bobymu do snu a povedala mu tak o ňom. Predsa len bola jednou polovicou anjel.
Dean už ležal asi hodinu na posteli a snažil sa nevnímať Samovo búšenie do klávesníc. Sam si nedal povedať a Sofiu sa pokúšal všade možne nájsť. Nabúral sa do kamerového systému. Dvakrát. Prvý raz to bolo kvôli prípadu. Ale na kamerách nebolo nič nezvyčajné. Ženy tam boli a potom samé odišli a do kasína sa už nevrátili. Možno ich niekto prišiel vyzdvihnúť. Možno nespokojný otec. Všetky ,,obete" boli tínedžerky. Možno si zbytočne robili starosti.
A po druhýkrát sa nabúral do kamier dnes poobede, keď sa vrátili z obeda. Dean sa ho od toho snažil odhovoriť, ale Sam si nedal povedať. A už asi tri hodiny čumel do počítača a nepohol sa od neho ani raz. Stále sa snažil nájsť Sofiu. Ale vždy keď prešiel nejaký hodinový záznam, zanadával. Zo začiatku sa ho Dean pýtal, prečo sa štve. Ale teraz sa už ani neráčil zdvihnúť hlavu z postele.
,,Do čerta!" buchol päsťou po stole Sam.
,,Stále nič?" ozval sa znudene Dean.
,,Nie! Neviem ako je to možné, ale zatiaľ som Sofiu nenašiel ani na jednom zázname!" hneval sa Sam.
,,Možno našla slepé body!"
,,V dave?"
Dean mykol plecami. Prečo nie? Sofia bola dosť šikovná. Ak by chcela, našla by slepé miesto aj v dave ľudí, aby sa vyhla kamerám.
,,Do čerta! Ako to robí? Akoby vedela, že sa ju pokúšam nájsť a náročky sa mi vyhýba! Ale ako potom došla na recepciu? Veď ani tam ju kamery nezachytili!"
,,Možno sa kamery vypli!" povedal Dean a vstal z postele.
Rozhodol sa, že zájde do kasína. Už mal dosť Samovho šomrania a nadávania. Mal dosť toho ako sa Sofiu pokúšal nájsť. Rozhodol sa, že Sama tiež dovedie do kasína. Už by sa tiež mal zabaviť. Sofia to nezistí a on aspoň na chvíľu vypne. Musí vypnúť.
Dean podišiel k Samovi a počítač mu zaklapol. Sam naňho vrhol naštvaný pohľad.
,,Čo-"
,,Ideme sa zabaviť! Hľadáš ju už druhý deň! Nie som sprostý. Viem čo robíš po nociach!" prerušil Sama Dean.
,,A?"
,,No a nechcem, aby si sa zosypal z jednej ženskej! Pôjdeme tam dole a zabavíme sa. Možno zbalíme aj zopár kočiek. A Sam, Sofia sa to nedozvie! A ak áno, môže ľutovať, že nie je s tebou. I keď stále rozmýšľam ako to s tebou vydrží. Aj ja mám chuť ťa niekedy zavraždiť. Ako napríklad teraz!"
,,Dean..."
,,Vstávaj! To bol rozkaz!"
Sam videl, že s Deanom nepohne. Rezignovane zdvihol ruky a zdvihol sa z gauča. Dean sa usmial, že aspoň raz donútil brata robiť to, čo mu kázal. Podišiel k dverám a otvoril ich. Samovi naznačil, že pôjde až po ňom.
,,Dámy prvé!" zasmial sa.
,,Jerk!" zasmial sa Sam a vyšiel.
,,Bitch!" šiel mu v pätách Dean.
Spolu zišli do kasína a tam sa Dean od neho hneď odtrhol. Zamieril k automatom ku skupine pár ženských. Sam len pretočil očami a zamieril k baru. Cestou si kasíno obzeral. Bolo tam v celku dosť ľudí a on sa snažil všemožne in vyhýbať a pri tom si ich dobre obzerať. Dúfal, že aspoň jedna žena bude Sofiou. Ale zatiaľ sa žiadna na ňu nepodobala. Zo vzdychom si sadol na barovú stoličku a hneď sa pri ňom objavila mladá barmanka. Usmiala sa naňho. Sam jej úsmev opätoval a dobre si ju prezrel. Bola mladá, možno v jeho veku. Čierne vlasy jej padali na ramená, zelené oči si ho obzerali a boli orámované čiernou linkou. Na nose mala nevýrazné pehy, ktoré sa asi bezúspešne snažila zakryť mejkapom.

Angel of ApocalypseWhere stories live. Discover now