#10.2

20 8 5
                                    

               Križovatkový démon

Sofia s Nickom dorazili do Sioux Falls už pomaly na nový deň. V reštaurácii sa trochu zdržali, tak sa obaja nečudovali, že k Bobymu prišli okolo druhej ráno.

Zaparkovali a hneď si všimli čiernej Impaly. Sam s Deanom tu už boli. Sofia sa už len modlila, aby nevedeli o Ruby. A to jej pripomenulo, že sa so Samom bude musieť porozprávať. I keď bola Ruby dávno, ona žiarlila. A len Boh vedel, či by sa s ňou zase nedal dohromady poza jej chrbát.

,,Neviem ako ty, mama, ale ja som unavený!" vyrušil ju z myšlienok Nick a zívol si.

,,Aj ja! Asi vôbec nevýjdem z postele!" usmiala sa naňho.

,,Tak to sme dvaja!" zasmial sa Nick a vybral si veci z kufra.

Zopár by sa ich už zišlo oprať. Sofia urobila to isté. Potom spolu bok po boku zamierili do domu, v ktorom sa svietilo. Už na chodbe ich ovalila nejaká vôňa. No nebola to vôňa príjemná. Skôr ako spálenina.

Nick si okamžite chytil nos.
,,Boby sa asi pokúšal variť!" poznamenal a Sofia mu len prikývla.
Pohli sa, no hneď sa aj zakoptali o nejaké veci.

,,Sakra! Kto nechá veci na chodbe?!" skríkla Sofia.

,,Dean?" navrhol Nick.

,,Sam, Dean?!" zakričala z chodby.

Nič. Žiadna odozva. V celom dome bolo ticho ako pred búrkou a svietilo sa tam. Takže možno doteraz chalani niečo hľadajú, len sú do práce tak zažratí, že ani nedávajú pozor.

Sofia sa otočila na Nicka a ten mykol ramenami. Naznačil jej, že možno spia. Sofia prikývla. Nohou upratala tašky, ktoré zanechali chlapci na chodbe a pobrala sa najskôr do kuchyne. Tam nikto nebol. Nicolas jej bol tesne v pätách. Už bol hladný. Aj filharmónia v žalúdku mu už vyhrávala nejakú dobu. Bol to obrovský koncert, ktorý chcel ukončiť.

Od reštaurácie okolo desiatej sa už nikde nezastavili. Svoju tašku položil na stôl a zamieril ku chladničke. Zobral z nej sendvič a sadol si za stôl.

,,Idem sa pozrieť po chlapcoch!" povedala mu Sofia a rýchlo vybehla na poschodie, kde svoju tašku hodila do svojej izby na posteľ.

Potom zbehla dole a nazrela do obývačky plnej kníh. Mala šťastie. Usmiala sa a oprela sa o zárubňu dverí. Všetci traja chlapci spali. Boby za stolom nad nejakou knihou, Sam rozvalený na kresle s počítačom na kolenách a Dean ako najväčší povaľač, si zabral celý gauč. Všetci traja mali na konferenčnom stolíku položené pivá. Jedinú osobu, ktorú tam nevidela bol, Castiel. A keďže tam nevidela ani Ruby, vedela si domyslieť, že je s ňou. Aspoň tu nebude oxidovať, pomyslela si a chvíľu hľadela na spiacich chlapov.

Porozmýšľala ako by ich mohla zobudiť a či to vlastne naozaj chcela. Nechcela. Všetci traja boli roztomilí, keď spali. Predsa len podišla k Samovi. Jemne ho pohladila po líci. Trochu sa mykol ale stále spal ďalej. Sofia sa usmiala a letmo ho pobozkala na čelo. Nedokázala sa naňho hnevať, keď v spánku vyzeral nevinne. Zobrala deku a prikryla ňou Deana, ktorý tam ležal len v tričku a v rifliach a v dome bola celkom zima.

Prešla do kuchyne, dala si obzvlášť záležať na tom, aby pod ňou nepraskali dosky. Ale, čo nechcela, stalo sa. Pár dosák pod ňou zapraskalo a ona sa v rýchlosti otočila na troch spáčov či ich nezobudila. Všetci traja spali. Len Dean sa trochu pomrvil na gauči. Asi preto, aby našiel lepšiu polohu na spanie.

V kuchyni našla Nicka. Sendvič už mal zjedený a spal s hlavou opretou na stole. Zasmiala sa. Zobrala aspoň jeho bundu a ňou ho trochu prikryla.

,,Uvidíme sa neskôr!" povedala potichu a pomaličky zamierila do svojej izby.

Doslova po špičkách vystúpila po schodoch a na chodbe našlapovala potichučky, aby nikoho nezobudila. Takmer už stála pri dverách svojej izby, keď začala mať zvláštny pocit, že za ňou niekto ide. Nechcela to riešiť. Na to bola až príliš unavená. Chcela si jedine ľahnúť a zaspať. Spať až do večera. Tak pokračovala ďalej k izbe. Keď položila ruku na kľučku, pocítila ako sa okolo jej pásu omotali dve silné mužské paže a niekto ju pobozkal na krku. Sofia mierne zaklonila hlavu a usmiala. Vedela kto to bol. Sam.

,,Myslela som si, že už spíš!" povedala s úsmevom.

,,Pri Deanovom chrápaní ťažko!" povedal jej Sam tiež s úsmevom a ona cítila ako ju jeho dych šteklí na krku.

,,Keď som vás bola skontrolovať, nechrápal!" otočila sa k nemu a ruky mu omotala okolo krku.

,,Začal, keď si vystúpila na poschodie!" povedal jej a pobozkal ju.
Sofia mu bozk opätovala. Ale už bola unavená.

,,Sam... Som... Unavená!" povedala medzi bozky, keď pocítila, že jej Sam vyzlieka koženú bundu.

,,A nie je to len výhovorka?" ešte raz ju pobozkal.

,,Sam!" odtiahla sa od neho a zamračila sa naňho.

No potom sa jej pohľad zmenil. Pobozkala ho. Sam jej bozky opätoval a ďalej pokračoval vo svojej načatej práci. Vyzliekol jej bundu, pod ktorou mala nejaké vyťahané tričko. Rukami jej zablúdil k jej bokom a chytil jeho lem. Sofia medzi tým zahmatala kľučku jej izby a otvorila dvere. Ona na nich však zostala nalepená a keď sa dvere otvorili, Sam doslova vletel do jej izby.

,,No tak! Vravela si, že si unavená!" zamračil sa Sam nad tým ako sa mu vyhla.

,,A ty si si nedal povedať!" zasmiala sa Sofia.

Zatvorila dvere a podišla k nemu. Prekáravo ho pobozkala. Potom sa od neho odtiahla.

,,Vážne som unavená! Cestovať skoro celý deň a pri tom si písať s Nickom dá celkom dosť práce!" povedala mu vážne.

,,To ti verím! Ale teraz nevyzeráš unavene!" usmial sa na ňu Sam.

,,Vážne? Len čo zapadnem do postele, budem spať ako zabitá!"
A pohla sa k posteli. No Sam ju chytil za ruku a otočil si ju k sebe. Vášnivo ju pobozkal.

,,Sam... Ja... Vážne...!" hovorila mu pomedzi bozky, no nemohla zo seba dostať nijakú súvislú vetu.

Sam ju zodvihol na ruky, pri tom ju neprestával bozkávať a prišiel s ňou až k posteli. Sofia pohla rukou a taška zletela z postele. Sam sa od nej trochu odtiahol a ona videla jeho prekvapený výraz.

,,Čo je? Máš strach?" spýtal sa ho.

Telekinézu vedela už automaticky. Len sa o nej tak povediac nikomu veľmi nezmieňovala.

,,Úprimne?" otočil otázku.

,,Len povedz, že ťa nadprirodzeno neláka!" usmiala sa naňho.

,,Som rád, keď nadprirodzeno poznám!" povedal jej.

Sofia ho pobozkala, Sam ju jemne položil do postele a vyšvihol sa nad ňu.
,,No tak to musíme zistiť, lebo ja neviem čo som!" povedala mu Sofia.

,,Ale na teraz to odložíme!" povedal jej Sam a znova ňu vášnivo pobozkal.


Ďakujem za všetky hviezdičky a komentáre. Hádam sa aj táto rozkusokovaná kapitola bude páčiť. Budem vďačná za akýkoľvek ohlas alebo hviezdičku😍😘

Angel of ApocalypseWhere stories live. Discover now