#9.9

22 8 6
                                    

                      Seattle's trap

Nicolas zastavil asi dva metre od miesta, kde videli, že zastavilo biele auto, z ktorého vyšiel Zachary.

Zastavil tak, aby on ich nevidel, ale oni jeho áno. A zastavil v práve včas. Zachary akurát vystupoval z auta a prešiel k miestu spolujazdca. Nicolas len tak-tak zadržiaval hnev. Ak sa niečo stane jeho mame, ten aziat si to odskáče do posledného centu.

Zachary otvoril dvere u spolujazdca, sklonil sa a vzal na ruky svojho spiaceho zajatca. Bola to Sofia. Tešil sa, že ju dostal a že raz a navždy ukončí jej život. Ale pred tým ho ukončí tým, na ktorých jej záleží. Však len kvôli nim je na svete viac nadprirodzena ako by malo byť.

Ani sa neobťažoval, zatvoriť auto. Vedel, že pri opustenej stodole je len sám. Vstúpil do stoly a vtedy už Nicolas vstával z auta. Castiel i Ruby ho zadržiavali. Obaja ho hneď vtiahli naspäť do auta a pre istotu ešte zamkli, aby ho nenapadla nejaká hlúposť.

,,Zbláznil si sa?!" skríkla naňho neveriacky Ruby.

,,Je to moja mama!" odsekol jej Nicolas.

Musel niečo urobiť. Jeho mama preňho riskovala život v jednom kuse za celých osemnásť rokov. Teraz on nemohol riskovať život za ňu? Veď by sa mu nič nestalo. Je anjelom a má schopnosť nezraniteľnosti. Pokiaľ nebude mať ten aziat anjelskú čepeľ alebo nejaké guľky, ktoré dokážu zabiť i anjela.

,,Nick, nemôžeš tam len tak vtrhnúť, bez plánu!" povedal mu Castiel.

Síce Cas vedel, že Nick je anjelom, ale nebol anjelom ako bol on. On bol zraniteľný. Nemal tú schopnosť nezraniteľnosti. A nemohol mu dovoliť, aby hlúpo riskoval svoj život. Predsa to Sofii sľúbil, že Nicka ochráni.

,,Neverím, že to hovorím, ale tvoj okrídlený pestún má pravdu! Kde máš vôbec svätožiaru a harfu?" otočila sa Ruby na Castiela.

Castiel s Nicolasom ju schladili pohľadmi. Castiel nebol Nickov pestún. Vedel sa o seba postarať sám. Už bol predsa dospelý.

A Castiel sa na ňu zamračil. Tušil, že to už raz počul. Aj Dean sa ho na to pýtal. Prečo ľudia jednoducho nevedia pochopiť, že harfu nemá? On nie je hudobník! On je Boží bojovník! A ak by videli, jeho pravú podobu, zomreli by! Aj Ruby, čiže démon, by to mohla vedieť.

,,A čo budeme robiť? Čakať, kedy ju ten hajzel zabije?" znervóznel Nick.
Rok svoju mamu ani len nevidel a teraz o ňu nechcel prísť.

,,S tým by som si nebol taký istý. Pokiaľ ten Zachary nevie nič o tenebrisoch, nepodarí sa mu ju zabiť ani keby veľmi chcel," povedal mu Castiel.

,,S tým by som si zase nebola taká istá!" skočila mu do toho Ruby.

Všimla si, že keď Sofiu udržuje na úrovni démona, rany sa jej nehoja tak rýchlo ako by sa u tenebrisov mali. Takže i keď ju nezabije, tak môže zomrieť na vykrvácanie, lebo rany sa jej ako démonovi hoja aj niekoľko dní.

Castiel s Nicolasom sa na ňu neveriacky a podozrievavo pozreli. Žiadali si od nej vysvetlenie.

,,Som jej kotvou. To znamená, že ju tak povediac udržujem na úrovni démona..."

,,Čože? Nie, to by mama nikdy nedopustila! Ona by nikdy nechcela byť démonom!" skočil jej do toho naštvaný Nicolas.

Ruby pretočila očami. Bohvieako by zareagoval, keby sa dozvedel, že jeho svätá mama pracuje pre hajzla, ktorému upísala dušu, pomyslela si.

,,Hej! Teraz hovoria dospelý! A tvoja mama je aj démonom! Takže, iný démon na zaúčanie nebol, tak som ju vzala pod svoje ochranné krídla ja. Zadržiava v sebe tú anjelskú časť. Mimochodom, dúfam, že už z anjelstva niečo ovláda, lebo ak nie budeš s ňou mať veľa práce. V učení je fakt ľavá!" otočila sa na Castiela.

Angel of ApocalypseOù les histoires vivent. Découvrez maintenant