#22.13

15 6 6
                                    

Tréning

V nemocnici sa o Jimmyho zranenia dobre postarali a doktor im povedal, že to nie je nič vážne. Obaja sa z toho potešili, no Sofiu na srdci ťažil akýsi tieň pochybností. To kvôli nej skončil Jimmy alebo Castiel dobitý. Najskôr prehľadala celé mesto, aby našla kostol. Zobrala si z neho svätenú vodu a mala šťastie, že keď vošla do jeho katakomb, nachádzal sa tam práve anjel nižšej triedy. Podarilo sa jej ho zmanipulovať, aby jej dal ostrie a sám sa vrátil do neba. Potom si mala dať väčší pozor. Ten bezdomovec na ňu zaútočil nožom a zobral jej tašku, v ktorej mala to ostrie dočasne schované. Keby ju otvorí, nepotešila by sa. Rozbehla sa za ním a chcela ho zastaviť sama. No dobrá duša Jimmy sa nedal zastaviť. Ľahko ju obehol a dobehol zlodeja. Chvíľu sa s ním mlátil zatiaľ čo ona privolala policajtov a Jimmy dostal jej veci naspäť a bezdomovca spacifikoval.

,,Si v poriadku?" opýtal sa jej Dean a podal jej šálku kávy.

Obaja sa rozhodli, že ešte počkajú kým Jimmy prejde všetkými vyšetreniami a potom ho zavezú domov. Dean mu to dĺžil. Aspoň podľa neho. Bola to maličkosť oproti tomu, čo urobil on.

,,Áno. Len je to moja vina!" odpovedala mu Sofia a sadla si.

Z postávania ju už boleli nohy. Odpila si z kávy a čo ju trochu ako dosť vydesilo bolo to, že Dean vedel akú kávu mala rada. To vedel jedine Sam. A to mu aj tak trvalo, kým sa ju naučil pripravovať. Pravdaže, automat to mal hotové za pár sekúnd.

,,Nevedela si, že ťa ten bezdomovec prepadne!" chytil ju za ruku Dean.

,,Ale mohol ho zabiť!" protestovala Sofia.

,,Ale vďaka Bohu sa to skončilo len zlomením nosa. Môžeme byť radi, že sa nestalo nič horšie!" odvetil jej Dean.

Akurát okolo nich prechádzal jeden doktor, ktorého si Sofia až dobre a živo vedela predstaviť. To nebol doktor z tejto nemocnice, tým si bola istá. Koniec koncov, Dean aj Sam jej hovorili ako boli Gabrielom vtiahnutý do svetla televíznych seriálov a ich prvým seriálom bol seriál z prostredia nemocnice. Gabriel sa vtedy vydával za istého doktora Sexyho a ona si tiež všimla, že v seriály si ten doktor obúva iné topánky, ako tento tu. Tiež si všimla ako šibalsky sa na ňu usmial. Bola si istá na sto percent, že ma dočinenia s Gabrielom.

No veď počkaj! Toto si nedarujem, pomyslela si. Vzala si tašku aj s koženou bundou a postavila sa.

,,Ospravedlň ma, Dean! Ale musím si odskočiť!" povedala mu Sofia a hneď utekala za tým doktorom.

Dobehla ho až na treťom poschodí, kde sa vykonávali röntgeny. Mala jediné šťastie, že na tej chodbe nikto nemal. Tak sa zastavila a chytila dych. Doktor si pokračoval ďalej. No bola rozhodnutá nenechať ho odísť.

,,Hej! Doktor Sexy!" zavolala naňho.

Doktor sa zastavil, sklonil hlavu a pomaly sa s úsmevom na ňu otočil. No tváril sa, že ju nepoznal.

,,My sa poznáme, madam?" spýtal sa jej nevinne.

Sofia k nemu podišla.
,,Za iných okolností nie. Však teraz..." chytila ho za golier bieleho plášťa a vtiahla ho do prvých voľných dverí, ktoré našla a treskla ho o stenu, ,,My sa však poznáme, doktor!"

,,Pochybujem! Radil by som vám, aby ste ma pustili, lebo na vás zavolám ochranku!" povedal jej doktor.

Sofia pretočila očami. Mal by mlčať a nie si to zhoršovať.

,,Viem, že ma poznáš, doktor. Ale by som ťa mala volať, Gabriel?" povedala.

,,Neviem o kom to hovoríte!" bránil sa Gabriel.

Angel of ApocalypseWhere stories live. Discover now